به گزارش ایرنا، نخستین دوره آموزشی مدیریت و رهبری زنان (جانشین پروری) امروز (یکشنبه) به همت کمیسیون زن و ورزش کمیته ملی المپیک و با محوریت زنان و ورزش در آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
مهین فرهادیزاد رئیس کمیسیون زن و ورزش و نایب رئیس کمیته ملی المپیک از جمله سخنرانان این دوره آموزشی هشت هفتهای بود.
فرهادیزاد در تشریح اهداف کمیسیون زن و ورزش از برگزاری این دوره مدیریتی در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا گفت: کمیسیون زن و ورزش سالهاست که فعالیت میکند و از دوره گذشته کمیته ملی المپیک، فعالیتهای این کمیسیون نیز رنگوبوی عملیاتی به خود گرفته است. در دوره ریاست محمود خسرویوفا، چند روزی بیشتر نیست که کمیسیون زن و ورزش فعالیت خود را از سر گرفته است. با این حال اعضای کمیسیون به سرعت و براساس نیاز آموزشی افراد تحت پوشش، اقدامات لازم را آغاز کرده است.
وی افزود: در این راستا نخستین اقدام کمیسیون زن و ورزش در دوره مدیریتی جدید، برگزاری دوره مدیریت و رهبری زنان تحت عنوان جانشینپروری است که امروز به میزبانی آکادمی ملی المپیک برگزار شد. یکی از برنامههای کمیته بینالمللی المپیک، انتقال فعالیت ورزشکاران از حوزه ورزش به حوزه مدیریتی و مشاغل است. ما وظیفه داریم برای ورزشکاران تحت پوششمان بعد از دوران قهرمانی فضایی ایجاد کنیم که آنها بتوانند در حوزه ورزش، از دانش و سرمایه گرانقدری که همانا مباحث فنی است، در زمینههای مختلف از جمله مربیگری، داوری، مدیریت و... بهخوبی استفاده کنند تا این سرمایهها کنار گذاشته نشوند.
فرهادیزاد با تاکید بر برگزاری چندین دوره مدیریت و رهبری زنان(جانشینپروری) ادامه داد: نخستین دوره مدیریت و رهبری زنان در هشت هفته برگزار میشود و در این دوره مباحث مختلفی از جمله مباحث فرهنگی، مدیریتی، سازماندهی، برنامهریزی، تنظیم راهبردها، چگونگی برخورد با آسیبهای فضای مجازی، چگونگی حفظ ورزشکاران از مشکلات، چگونگی خدمت به ورزشکاران و فضای ورزشی در حوزههای، تشریح خواهد شد.
رئیس کمیسیون زن و ورزش با اشاره به اینکه دوره مدیریت و رهبری زنان به یک دوره خلاصه نمیشود، گفت: سعی میکنیم با برگزاری چندین دوره مختلف، از وجود ورزشکارانی که دوره ورزشی آنها گذشته اما شاخصهای لازم را دارند در بخشهای مدیریتی و سایر بخشها استفاده کنیم. شاخصها عبارتند از سپری کردن دوره قهرمانی، تجربه دوره مدیریتی ولو به مدت کم و داشتن شرایط سنی حدود ۳۵ سال(کمی بالا و پایین).
دوره مدیریت و رهبری زنان در حالی با هدف ورود زنان ورزشکار به حوزههای مدیریتی آغاز به کار کرده که در حال حاضر شاهد انحصار پستهای مدیریتی در دست مردان هستیم. فرهادیزاد در خصوص برنامههای کیمسیون برای شکستن این انحصار گفت: برگزاری چنین دورههایی یکی از پیشنیازها برای شکستن این انحصار است. به شخصه معتقدم نیمی از کمیسیونهای مختلف باید توسط زنان پر شود اما زنانی که توانمندی مدیریتی داشته باشند و وظیفه ما آماده کردن چنین زنانی است. ضمن این که فدراسیونهای ورزشی در بخشهای مختلف باید حتما از وجود زنان در بخشهای مختلف بهرهمند شوند و باید این فضا را آماده کنیم. در حال حاضر در همه فدراسیونها، نواب رئیس بانوان مسئولیت اجرای برنامههای زنان را برعهده دارند. اگر شاغلان فعلی این پستها بازنشسته شوند یا تغییر پست کاری داشته باشند، برای جایگزین کردن نفر بعدی، دچار مشکل خواهیم شد. اگر زنان بتوانند آمادگی کافی برای خود ایجاد کنند، حوزه دبیری فدراسیونها یکی از بخشهایی است که زنان میتوانند به دقت و با قدرت مدیریت آن را برعهده بگیرند.
رئیس کمیسیون زن و ورزش کمیته ملی المپیک درپاسخ به این سوال که آیا این کمسیون در دوره جدید فعالیت خود اهداف تازهای را دنبال خواهد کرد، افزود: تمام تلاش کمیته ملی المپیک، پوشش تمام ورزشکاران اعم از زن یا مرد است. بدین معنی که برای کمیته ملی المپیک جنسیت ورزشکار فرقی ندارد. اما اگر هم فرقی وجود داشته باشد، مربوط به امتیازها و سوبسیدهایی است که به ورزشکاران زن اعطا میشود تا بتوانند برای زمینه حضور در عرصه بینالمللی ورزش قهرمانی را بیشتر تجربه کنند. با این حساب انعطاف بیشتری به حضور زنان در صحنههای بینالمللی به خرج داده میشود. ضمن این که بحث اصلی ما کیفیسازی حضور ورزشکاران است ولی در خصوص زنان، هم نگاه کیفی داریم و هم توجه میکنیم که حوزه بانوان بتواند رشد بیشتری در عرصههای بینالمللی داشته باشد. از طرفی کمیسیون زنان درخصوص بحث ایجاد زمینه فعالیت در همه حوزهها برای زنان، تلاش خود را میکند. من نمیگویم همانند مردان چون در برخی عرصهها باید خیلی قویتر ظاهر شویم. به همین دلیل است که به سرعت نخستین کار خود را که برگزاری دوره جانشینپروری است را استارت زدیم که کار بسیار سنگینی هم هست. هفته آینده همایش تخصصی زن و ورزش را برگزار خواهیم کرد و در حوزههای مختلف به بررسی پژوهشهایی که انجام شده میپردازیم. اقداماتی دیگر هم در دست داریم. از جمله برگزاری جشنواره انتخاب الگوی برتر چه در حوزه قهرمانی و چه در حوزه اخلاق.
نظر شما