۱۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۳:۳۴
کد خبرنگار: 2426
کد خبر: 84965799
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مستقیم به خودم ایمیل‌ بزنید!

۱۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۳:۳۴
کد خبر: 84965799
مستقیم به خودم ایمیل‌ بزنید!

تهران-ایرنا- آگاهی، دغدغه‌ و حساسیت مردم نسبت به آینده‌ محیط زیست، فردای روشنی‌ را برای ایران نوید می‌دهد و علی سلاجقه مسئول صیانت از محیط زیست کشور با تحسین این همه تسلط، از مردم خواست ایده‌هایشان را از مسیر امن ایمیل شخصی‌اش به او منتقل کنند و اطمینان داد تک‌تک ایمیل‌ها را خودش می‌بیند و پیگیری می‌کند.

به گزارش خبرنگار دولت ایرنا، سومین نشست معاونان رئیس‌جمهور، وزرا و مدیران دولت سیزدهم، به‌منظور پاسخگویی مستقیم به تماس‌های مردم، روز چهارشنبه ۱۶ آذر در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری با حضور «علی سلاجقه» رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شد؛ جلسه‌ای که امیدها به آینده‌ای درخشان برای محیط زیست ایران را نوید می‌داد و از آگاهی و حساسیت مردم حکایت‌ها داشت.

دری که به روی مردم باز است

در هر نشستی که با حضور وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در مرکز ارتباطات مردمی برگزار می‌شود، یک نکته روشن و تکرار شونده است و آن جدیتی است که مرکز ارتباطات مردمی برای رساندن صدای مردم به دولتمردان به کار می‌گیرد. این جدیت را، سلاجقه هم در نشست پاسخگویی به تماس‌های مردمی از نزدیک مشاهده و از آن قدردانی ویژه کرد. رئیس سازمان محیط زیست به درهای باز مرکز ارتباطات اشاره کرد و در پاسخ به شهروندی که از او برای برقراری تماس تشکر کرده بود، گفت: ما سرباز کوچک هستیم و باید از مسئولان مرکز ارتباطات مردمی تشکر ویژه کنیم و امیدوار به تداوم این روند زیبا باشیم.

وی افزود: حاج آقای صالحی تنها مدیر تراز بالای کشور است که درِ اتاقش هم به روی مردم و هم مسئولان باز است. در پاسخ به این نکته‌بینی رئیس سازمان محیط زیست، حجت‌الاسلام صالحی هم تصریح کرد که از نخستین روزی که این مسئولیت را پذیرفتم تأکید کردم که دری به روی مردم و مسئولان بسته نباشد.


خودش متخصص محیط زیست بود!

نخستین تماس از شهرستان بیدر بود و جوان پشت خط به احداث سومین کارخانه سیمان در منطقه سکونت خود، معترض و معتقد بود این تعداد کارخانه برای محیط زیست منطقه زیاد است و منطقه را تخریب و صاف می‌کند. جوان برای رئیس سازمان محیط زیست توضیح داد که منطقه از منظر برداشت آب در شرایط بحران و قرمز قرار دارد و احداث این کارخانه بر اساس لابی و رانت، طبیعت آنجا را با خطر مواجه می‌کند.

میزان اطلاعات و دغدغه تماس‌گیرنده تحسین سلاجقه را در پی داشت و او تصریح کرد که جوان بیدری در حد کارشناس محیط زیست اطلاعات دارد. معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به درخواست جوان بیدری برای حضور در این منطقه، ضمن تأکید بر این نکته که در اولین فرصت آنجا حاضر خواهد شد، گفت که این حضور و پیگیری تکلیف من به‌عنوان یک خدمتگزار است و برای دغدغه‌های مردم در این زمینه احترام ویژه قائل هستم.

شهروند آذری زبان دیگری، نگران خشک شدن دریاچه ارومیه بود. سلاجقه در ابتدای تماس تخصص او را پرسید و مشخص شد که در زمینه اقتصاد کشاورزی درس خوانده است. او در طرحی که به رئیس سازمان محیط زیست ارائه کرد، پیشنهاد داد که آبرسانی به این دریاچه را به‌صورت بلوک‌بندی در دستور کار قرار دهند و نجات این دریاچه نیازمند مدیریتی تلفیقی است. این شهروند همچنین موضوع تغییر شغل مردمان این منطقه را که ۸۰ درصد آنها کشاورز هستند، رویایی دانست اما پیشنهاد داد نوع محصولات و الگوی کشت در منطقه تغییر کند تا مشکلات حوزه آب و غذای کشور بهبود یابد.

رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به طرح او گفت که هرگونه دخالت در اکوسیستم‌های طبیعی از سوی انسان، اشتباه است و هر طرحی در زمینه تغییر کشاورزی در منطقه باید به گونه‌ای باشد که مردم معیشت جایگزین داشته باشند و هرگز اجازه نمی‌دهیم بدون معیشت جایگزین و پایدار، کشاورزی مردم منطقه متوقف شود.

رهبری مدافع اصلی محیط زیست است

جوان کردستانی در پشت خط دیگری بود که در گفت‌وگو با رئیس سازمان محیط زیست، از خطراتی که احداث پایگاه‌های نظامی در اطراف زیستگاه‌های حیات وحش ایجاد می‌کند، سخن گفت و درباره انقراض گونه‌هایی مثل خرس قهوه‌ای در بخش‌هایی از استان کردستان هشدار داد. سلاجقه با بیان خاطره‌ای به از دوران جنگ و رویکرد رهبر معظم انقلاب به وی اطمینان داد که با هر روندی که محیط زیست استان را به خطر اندازد، مخالف است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه «موضوعات امنیتی از اولویت‌های اصلی کشور است»، در عین حال به ذکر خاطره‌ای از دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: در زمان جنگ در یکی از جزایر جنوبی حفاظت شده کشور یک سایت موشکی راه‌اندازی شده بود که سازمان‌های مربوطه نسبت به تخریب محیط زیست خدمت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ابراز نگرانی کردند و ایشان نامه‌ای به فرمانده وقت سپاه نوشتند که سند بسیار محکمی در تبیین رویکرد رهبر معظم انقلاب به مقوله محیط زیست است.

سلاجقه افزود: حضرت آقا در شرایط جنگ که اضطرار ایجاب می‌کند حتی خانه‌های ما پایگاه قرار گیرد، در آن نامه خطاب به سردار محسن رضایی نوشتند «جناب آقای رضایی، هرچه‌سریع‌تر نسبت به تخلیه منطقه حفاظت شده [مذکور] اقدام شود و در اختیار دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد» که هیچ‌جا نمی‌توان چنین حکمی را، آن هم در زمان جنگ دید.

سلاجقه از حساسیت جوان کُرد تشکر کرد و گفت که اتفاقاً در هر بخشی از کشور پایگاه‌های نظامی ایجاد شده، هر محیط زیست بیشتر مورد توجه قرار گرفته و مثال آن هم سرخه‌حصار و خجیر در تهران است.

خدا حفظِ‌تون کنه!

تماس بعدی درباره طرحی بزرگ برای احیای محیط زیست تالاب انزلی و جنگل‌های شمال بود و مکالمه‌ای بسیار تخصصی میان دو دانش آموخته محیط زیست از دو دانشگاه معتبر جهان شکل گرفت. تماس گیرنده که در اتریش زندگی کرده بود، برای سلاجقه از طرح ۳۰۰ میلیون دلاری خود سخن گفت و تأکید کرد که این طرح بازگشت‌پذیر و بر توان داخلی استوار است و به همین دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند روی اجرای آن اثرگذار باشد. تماس گیرنده از ۱۰ سال کار مستمر خود بر روی این طرح و تأیید آن از دانشگاه دوسلدورف گفت و از انتظاری که برای معرفی آن به مدیران کشیده است. سازگاری با محیط زیست، استفاده از دانش و توان داخلی و قابلیت استفاده در بخش‌های مختلف ایران از مهم‌ترین ویژگی‌های طرح فرد تماس گیرنده بود.

سلاجقه پس از شنیدن سخنان تماس گیرنده، ضمن قدردانی از تلاش‌های او، گفت که خدا شما را حفظ کند که دغدغه‌ محیط زیست ایران را دارید. رئیس سازمان محیط زیست از معاونان خود که در جلسه حاضر بودند خواست که در اولین فرصت طرح مورد نظر را با حضور خود طراح بررسی و نتیجه را به او اعلام کنند.

سخن به دانش‌بنیان‌ها که کشید، تماس گیرنده تصریح کرد که ظرفیت فرزندان نخبه ایران بسیار از زیرساخت‌های داخلی بالاست و سلاجقه هم تأکید کرد که دانشجویان امروز، در حوزه علم و دانش خیلی جلوتر از حد تصور هستند و ما به‌عنوان مدیر باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.
تماس بعدی هم معرفی طرحی بود که می‌توانست به معضل روغن‌های سوخته پالایشگاه‌ها کمک کند. فرد تماس گیرنده پژوهشگر دغدغه‌مندی بود که روش‌های اقتصادی و فراتحریمی را برای مقابله با این مشکل زیست‌محیطی به رئیس سازمان محیط زیست پیشنهاد داد. سلاجقه در راهنمایی او ضمن تأکید بر اینکه از ایده‌های داخلی برای پیشبرد طرح‌ها استقبال می‌کند، گفت که برای اجرای طرحش می‌تواند از امکانات سازمان محیط زیست استفاده کند.

طرح بعدی از استان گلستان بود و ایده‌ای که تماس گیرنده مطرح کرد چنان صمیمانه بود که سلاجقه مهربانانه گفت «جانم به این همه دغدغه مندی!».

شهروند گلستانی خلاصه‌ای از طرح خود را در زمینه حراست از جنگل‌های منطقه ارائه داد اما در کنار آن به معضلات هم اشاره کرد و گفت که گاهی ۲۰۰ نفر در پی شکار یک پرنده هستند! او گفت که حفظ جنگل‌ها نیازمند همراهی دامداران هم هست و سلاجقه هم تأکید کرد که باید فرهنگ‌سازی را از دوران مدرسه در دستور کار قرار داد و سازمان محیط زیست هم با همکاری آموزش و پرورش در تلاش است تا کتابی متناسب با محیط زیست هر منطقه از ایران تدوین کرده و دانش‌ آموزان را با مشکلات و ظرفیت‌های محل زندگی خود و راه‌های حفاظت از محیط زیست آشنا کند.

مدافع حقوق کارکنان محیط زیستم

تماس بعدی از چالش متناسب‌سازی حقوق کارکنان سازمان محیط زیست بود و تماس گیرنده اعتقاد داشت که مبلغ اعلام شده به‌منظور متناسب‌سازی حقوق کارکنان، باید فقط به همین عنوان به کار گرفته شود. بانوی تماس گیرنده از رئیس سازمان خواست تا تکلیف این مبلغ را مشخص کند. سلاجقه ضمن تشکر از تماس وی تأکید کرد از روزی که بحث بودجه در هیأت دولت مطرح است، بنده اعلام کردم که با توجه به شرایط دشوار سازمان محیط زیست و سختی کار محیط‌بانان، ۵۰ درصد فوق‌العاده خاص هم باید به سازمان اختصاص پیدا کند و بنده مدافع سرسخت حق و حقوق کارمندان سازمان هستم.

محیط‌بانی از استان مرکزی، پشت خط بعدی بود که درباره اضافه کار و حق مأموریت خود با رئیس سازمان محیط زیست سخن گفت. شیفت‌های طولانی، ساعات کاری بیشتر و پرداختی‌های کمتر، دوری از خانواده و تخلفات شکار، از مهم‌ترین موضوعاتی بود که در تماس محیط‌بان اعلام شد و سلاجقه هم ضمن پاسخگویی دقیق به آنها، گفت که حقوق محیط‌بانان اولویت سازمان است که در بودجه آینده جبران خواهد شد.

سلاجقه همچنین در پاسخ به دغدغه‌ی شهروند محیط‌بان درباره تخلفات موجود در حوزه شکار به وی اطمینان داد که هم ستادهای نظارت و حراست در استان‌ها فعال هستند و هم بنده شخصاً روی این موضوع بسیار حساسیت دارم و پیگیر هستم.

رئیس سازمان محیط زیست ایمیل خود را به این محیط‌بان داد و از او و دیگر تماس گیرندگان خواست که موضوعاتی از این دست را برای او ایمیل کنند و تأکید کرد ایمیل‌ها را شخصاً بررسی و پیگیری می‌کند و از لحاظ امنیت اطلاعات هم موضوعی برای نگرانی وجود ندارد.

اجازه تضییع حقوق را نمی‌دهم

تماس بعدی از سوی یک کارخانه‌داری بود که مشکل پساب‌های کارخانه و معضلات محیط زیستی داشت و معتقد بود محل تخلیه این پساب‌ها تالاب نیست و نباید مشمول قوانین تالاب‌ها شود. مشاوران همراه سلاجقه، در مدت چند دقیقه‌ای که تماس گیرنده در حال توضیح بود؛ نامه‌ها و درخواست‌های پیشین وی را آنلاین بررسی کردند و در نهایت رئیس سازمان محیط زیست تأکید کرد که با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، اگر حقی از شما ضایع شده باشد، جبران خواهد شد اما اگر این منطقه به‌عنوان تالاب ثبت شده باشد باید مطابق قوانین تالاب قرار گرفته و شما باید روی سیستم تصفیه پساب کار کنید. سلاجقه در پاسخ به اصرار تماس گیرنده برای دیدار گفت اگر در مجموعه فنی و تخصصی سازمان مشکل شما حل نشد قول می‌دهم وقت بگذارم و با شما دیدار کنم.

با پایان یافتن تماس تلفنی فرد کارخانه‌دار، یکی از مشاوران رئیس سازمان محیط زیست با بیان مشکلات کارخانه مورد اشاره تصریح کرد که این کارخانه ماهی ۵۵۰ میلیارد تومان به تالاب زیان وارد می‌کند. سلاجقه هم تأکید کرد که تشخیص تالاب بودن یا نبودن منطقه با سازمان محیط زیست است و اجازه تضییع حقوق را نخواهم داد.

ردپای خرس قهوه ای در پاستور

دغدغه‌های شهروند الموتی هم شنیدنی بود و او از معدنی سخن گفت که حیات وحش منطقه را به خطر انداخته و گونه‌های جانوری چون خرس قهوه‌ای و گوزن‌های منطقه را در معرض خطر قرار داده و نخاله‌های حاصل از این احداث، رودهای منطقه را خشک می‌کند.

نگرانی دیگر شهروند تماس گیرنده درختان اُرس منطقه بود که با از بین رفتن آنها سیل خطرناک‌تر از همیشه خواهد بود. سلاجقه در پاسخ به وی ضمن تشکر از حساسیتش نسبت به مسائل محیط زیستی گفت که در اولین فرصت یا خودش یا از ستاد حفاظت از محیط زیست نماینده‌ای در منطقه قزوین حضور خواهد یافت. شهروند دیگری از شهرستان بهار استان همدان بود که به موضوع شهرک‌های صنعتی اطراف این منطقه و بوی نامطبوع حاصل از فعالیت‌ها اشاره کرد که سلاجقه هم گفت شخصا پیگیر موضوع آن منطقه است و بازرس ویژه هم به آن منطقه گسیل شده است و اگر بی قانونی صورت گرفته باشد حتما پلمپ خواهد شد.

حاشیه‌های یک نشست

روی باز و کلمات محبت‌آمیز رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به مردم از یک سو و حضور فعال و دغدغه‌مند معاونان و مدیران همراه وی در پیگیری موضوعات مطرح شده از سوی دیگر، حکایت از پرباری نشست داشت که تا پایان هم ادامه داشت. چنان که حجت الاسلام احمد صالحی رئیس مرکز ارتباطات به شوخی گفت که کاش تماس گیرنده بود و مورد تفقد خاص معاون رئیس جمهور قرار می گرفت.

آگاهی مردم از موضوعات و مشکلات محیط زیستی چنان وسیع بود که بارها تحسین و تعجب حاضران را برانگیخت و سلاجقه چند بار تصریح کرد که دغدغه‌ها و حساسیت‌های مردم در حوزه محیط زیست، سرمایه عظیمی است و هنر مدیریتی ما استفاده از این ظرفیت برای توسعه کشور.

رئیس سازمان محیط زیست بحث‌های مطرح شده پس از هر تماس را بسیار مهم ارزیابی و تأکید می‌کرد که در زمینه حفظ محیط زیست فرهنگ‌‍سازی بسیار خوبی صورت گرفته و مردم فوق‌العاده روشن شده و نظریه‌پرداز و علاقمند به اجرای طرح‌های خود هستند. در خلال تماس‌ها، مشخص شد که مشکلات محیط‌بانان، از دغدغه‌ها و نگرانی‌های اصلی حجت‌الاسلام صالحی است و او تصریح کرد که سختی و زحمت کار محیط‌بانان بسیار مشهود است و نشانه آن هم شهادت آنها در راه حراست از محیط زیست ایران زمین.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری تلاش‌های سازمان را نقطه امیدی هم برای محیط بانان و هم محیط زیست کشور دانست و گفت که مردم در این زمینه بسیار احساس تکلیف می‌کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار سیاست

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha