به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، قیس سعید رئیس جمهوری تونس با صدور بخشنامه ای با پیوستن این کشور به معاهده مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی در دریای مدیترانه موافقت کرد.
این اقدام سعید که به تونس اجازه همکاری با رژیم صهیونیستی را می دهد با مخالفت و محکومیت شدید از سوی شهروندان، سیاستمداران و فعالان حقوقی روبرو شده است.
آن ها مشارکت تونس در هر فعالیتی که اسرائیل نیز در آن حضور دارد را تلاش برای عادی سازی و یک خیانت بزرگ به موضوع فلسطین می دانند.
سامی الطاهری سخنگوی رسمی اتحادیه کارگری تونس درباره این اقدام رئیس جمهوری گفت: برای ما توضیح دهید که آیا این عادی سازی است یا خیر؟ آیا دیدید نتیجه پنهانکاری و اتاق های تاریکتان می تواند ما را به کجا بکشاند؟
احمد نجیب الشابی رئیس جبهه رهایی ملی در جمع طرفداران این جبهه بیان کرد: رئیس از چه خیانتی سخن می گوید؟ تونس به جایی رسیده که در ائتلاف های نظامی با اسرائیل هماهنگ می شود و نخست وزیر ما به نخست وزیر رژیم اشغالگر لبخند می زند.
یکی از رهبران برجسته حزب کار و دستاورد تونس و عضو هیات عالی کارزار مخالفت با صهیونیسم و مقاومت در برابر عادی سازی تصریح کرد: درحالی که ما از رئیس جمهوری که همه اختیارات را در دست دارد انتظار داشتیم فرمانی را در جرم انگاری عادی سازی با رژیم صهیونیستی صادر کند، او گام های عملی در مسیر عادی سازی روابط با صهیونیست ها برمی دارد.
جمیله الکسیکسی با بیان اینکه چنین توافقنامه ای حتی در دوران استبداد و زمان زین العابدین بن علی و در پارلمان های گذشته تصویب نشد، افزود: امضای این معاهده توسط قیس سعید یک عقبگرد بزرگ در دمکراسی است.
وی اضافه کرد: تونس قطب نمای دمکراسی در حمایت از آرمان فلسطین که هیچ شهروند تونسی با هر دیدگاهی با آن موافق است را گم کرده است و موضوع فلسطین یکی از محورهای وحدت ملی تونس است.
الکسیکسی گفت: اگر رئیس جمهوری پیامدهای این امضا را می داند این یک خیانت بزرگ است و اگر پیامدهای آن را نمی داند این فاجعه ای بزرگتر است که ما را نسبت به آینده کشور نگران می کند.
رئیس دیدبان مغربی برای جرم انگاری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: امضای این معاهده توسط تونس یک غافلگیری بزرگ بود زیرا پیشتر و در زمان حاکمیت حزب النهضه این معاهده در پارلمان مطرح شد و با مخالفت گسترده روبرو شد.
احمد الکحلاوی افزود: شگفت آورتر اینکه این معاهده توسط رئیسی امضا شد که شعارش "عادی سازی خیانت بزرگ" بود از این رو پیوستن تونس به این معاهده با این شعار در تناقض است.
وی از سعید خواست از این اقدام عقب نشینی کند زیرا این امضا در شان تونس نیست که مواضع آن درباره فلسطین مشهور است.
الکحلاوی بیان کرد: اسرائیل به دنبال گسترش نفوذ در مدیترانه است و پس از آنکه موفق شد با مغرب و مصر ارتباط برقرار کند اکنون به دنبال عادی سازی روابط با تونس با فشارهای آمریکا است.
وی اضافه کرد: آمریکا تلاش می کند از طریق رژیم صهیونیستی و دیگر هم پیمان های خود، هیمنه خود را بر حوزه مدیترانه گسترش دهد.
سالم الابیض از رهبران برجسته حزب ملت در این باره گفت: این معاهده بارها و حتی در زمان زین العابدین بن علی به پارلمان ارائه شده و از سوی پارلمان رد شده است.
وی اضافه کرد: دلیل اصلی تصویب نشدن آن، تلاش برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که هدف اصلی این معاهده است و به همین خاطر هنگام بررسی آن در پارلمان با موج اعتراضات روبرو شد.
الابیض گفت: اعتراضات به امضای این معاهده زمانی افزایش یافت که توسط رئیس جمهوری امضا شد که شعار انتخاباتی وی "عادی سازی خیانت بزرگ" بود و جرم انگاری رابطه با رژیم صهیونیستی از سوی او اصلی ترین عامل رسیدن وی به ریاست جمهوری بود.
وی تصریح کرد: قیس سعید با این شعار به صندلی ریاست رسید وگرنه او برنامه خاصی برای مشکلات کشور نداشت.
این عضو برجسته حزب ملت افزود: البته قیس سعید پس از رسیدن به قدرت تلاشی در راستای عمل کردن به شعار اصلی خود نکرد.
الابیض گفت: عجله برای امضای این معاهده تردیدها را درباره وجود اهدافی پنهان در پشت این امضا افزایش می دهد.
نظر شما