به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت دانشبنیان زیستپایش بازتاب کویر، گونههای متفاوتی از کنهها و سنهای شکارگر آفات را پرورش داه که کشاورزان گلخانهداری را از استفاده از سموم مضر کشاورزی بینیاز ساخته است.
مهساسادات سروی مروستی مدیر عامل شرکت دانشبنیان زیست پایش بازتاب کویر درباره محصولات تولیدی این شرکت گفت: ما از سال ۹۷ که فعالیت خود را آغاز کردیم توانستیم یک گونه از سن شکارگر آفات را تولید کنیم که متناسب مهار آفات گوجه گلخانهای است. پس از این، دو گونه دیگر از این سنها را پرورش دادیم که قادر به مهار آفات فلفل گلخانهای بودند.
وی افزود: از دیگر محصولات شرکت زیستپایش بازتاب کویر، پرورش و انبوهسازی گونهای از کنه است که اختصاص به شکار کنه تارتن دارد. کنه تارتن نیز آفت عمومی است که گلخانههای بسیاری با آن درگیرند.
این فناور یادآور شد: این شرکت از سال ۹۷ تاسیس شد و دارای مجوز کلینیک گیاهپزشکی و تولید حشرات مفید است. ضمن اینکه ما در زمینه تولید و مشاوره نیز فعالیت داریم. از سال ۹۸ دانش بنیان شدیم و بر پرورش سنهای شکارگر که برای کنترل آفات گلخانه گوجه استفاده میشود و می تواند آفات اصلی گوجه را مهار کند، متمرکز شدیم.
سروی مروستی همچنین گفت: کار تخصصی ما، تنظیم بیولوژیک در مزارع است که آن را در دو بخش ارائه محصول و مشاوره به کشاورزان عرضه میکنیم. کار ما زیرمجموعه یک تخصص بهروز در دنیا به نام «مدیریت تلفیقی آفات» است که حدود ۷۰ تا ۱۰۰ سال در اروپا و آمریکا مورد مطالعه قرار گرفته است.
به گفته وی، علت تمرکز این شرکت در این حوزه اضطرار مصرف سم در میان کشاورزان گلخانه بود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان زیستپایش بازتاب کویر ادامه داد: آفات کلیدی گلخانه در حال حاضر تقریبا به ۹۵ تا ۹۸ درصد سموم مقاوم شدند که همین مسئله باعث شده سمپاشیها به نحو بیسابقهای افزایش یابد. به همین منظور کشاورزان دنبال راهکاری هستند تا هم آفات رو به افزایش گلخانههای خود را مهار کنند و هم بتوانند با صرف هزینه کمتر این کار را به سرانجام برسانند.
سروی مروستی اظهار داشت: حشرات مفید یکی از بهترین راهکارهایی است که می توان از آن بهره گرفت. کشاورزان نیز به این راهکار دید مثبتی دارند اما به علت اینکه این روش تازگی دارد مقداری نگرانی نیز درباره آن وجود دارد، البته از زمانی که بحث ممنوعیت صادرات فلفل ایران به دلیل استفاده از سم زیاد پیش آمد، بسیاری از کشاورزان گلخانهدار به سراغ دفع آفات با کمک حشرات مفید آمدهاند. در این میان دغدغه ما نیز این است که چنین روش نوینی تنها درباره محصولات صادراتی به کار گرفته نشود بلکه در داخل کشور نیز محصولاتی بدون استفاده از سم مصرف شود.
وی افزود: البته بهکارگیری حشرات مفید برای دفع آفات پیچیدهتر از استفاده از سموم است. یک کشاورز برای سمپاشی تنها نیاز دارد سم مورد نظرش را با آب قاطی کند و آن را بهکار گیرد اما استفاده از حشرات مفید برای مهار آفات نیاز به فراهم کردن شرایط قبلی دارد. همه این عوامل باعث شده تا سرعت مدیریت تلفیقی آفات در ایران با سرعت کمی توسعه یابد اما با این حال همه تلاش ما این است که بتوانیم بسته کاملی برای گلخانهداران و همچنین زارعان و باغداران از حشرات مفید ارائه دهیم تا در دفع آفات محصولات خود به کار گیرند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان زیستپایش بازتاب کویر همچنین تصریح کرد: ما به سبب اینکه با کشاورزان ارتباط مستقیم داریم دریافتیم که اهمیت حشرات مفید برای استفاده در گلخانهها اهمیت بسیار دارد اما اکنون بر پرورش حشراتی برای استفاده در باغها و زمینهای زراعی نیز متمرکز شدهایم. به همین منظور شرکت ما با شدت بیشتری بر فعالیتهای تحقیق و توسعهای متمرکز شده است.
نظر شما