سگ‌های ولگرد؛ تهدیدی برای بهداشت و سلامت شهروندان تربت‌ حیدریه

تربت‌ حیدریه - ایرنا - افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد و پرسه زدن گروهی آنها در سطح معابر و خیابان‌های شهر به تهدیدی برای بهداشت عمومی و سلامت شهروندان تبدیل شده است.

شماری از شهروندان تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با ابراز گلایه از بی‌توجهی برخی دستگاههای مرتبط به این موضوع، خواستار جدیت آنان در جمع آوری سگهای ولگرد از سطح شهر و نیز کنترل جمعیت آنها شدند.

یک شهروند تربت حیدریه اظهار داشت: سگ های ولگرد به قدری در سطح شهر زیاد شده اند که گاهی اوقات در دسته‌های پرتعداد در سطح خیابانها پرسه می زنند.

فاطمه احمدی افزود: نزدیکی سگ‌های ولگرد به جمعیت انسانی، مخاطراتی برای سلامت شهروندان، به ویژه زنان و کودکان دارد؛ زیرا احتمال اینکه برخی از این سگ ها به بیماری مبتلا بوده و آن را به انسان منتقل کنند، بسیار زیاد است.

در حالی که تعداد دیگری از شهروندان تربت حیدریه نیز اظهارات مشابهی دارند، یک طرفدار حقوق حیوانات در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد که نه تنها نباید به سگ های ولگرد آسیبی رساند، بلکه باید با دادن غذا از این حیوانات مراقبت کرد.   

علی آذری افزود: لازم است شهرداری تربت حیدریه برنامه تزریق واکسن های مرتبط همچون هاری را در دستور کار قرار دهد تا سلامت حیوان و انسان توامان تضمین شود.

دخالت در چرخه زیست جانوری صحیح نیست

رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت‌حیدریه در این باره گفت: اینکه به اسم دوست‌ داشتن یک گونه خاص از حیوانات، موجب ازدیاد جمعیت آنها شویم از نگاه محیط زیست و ضرورت حفظ تعادل اکوسیستم کار صحیحی نیست.

داوود نورمحمدی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حیات‌ وحش باید چرخه طبیعی خود را داشته باشد؛ حیوان باید راسا غذای مورد نیازش را تامین کند و ما نیز اجازه دهیم چرخه طبیعت، جمعیت را به روال معمول خود کنترل کند تا به محیط زیست گیاهی و انسانی لطمه‌ای وارد نشود.

وی تصریح کرد: دخالت انسان با نام گروه‌های مدافع حقوق حیوانات باعث افزایش یک گونه جانوری خاص و به تبع آن برهم خوردن تعادل محیط زیست می‌شود که تبعات منفی زیادی در پی خواهد داشت.

نورمحمدی اظهار کرد: به عنوان نمونه از گونه "کفتار راه‌راه آسیایی"، که به "فراش طبیعت" موسوم است، در کل دنیا ۸۰۰ قلاده بیشتر نمانده است که متاسفانه اکنون به دلیل دخالت‌های انسانی در حمایت از سگ‌ها، این گونه در حال انقراض است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت‌حیدریه افزود: حتی به تازگی شاهد بوده ایم که سگ‌های ولگرد به قوچ های وحشی نیز حمله می کنند و بر اساس دیگر گزارش های دریافتی، از ناحیه ازدیاد آنها خطراتی متوجه سایر گروههای جانوری نیز شده است.

نورمحمدی گفت: داده های آماری حاکی است که زاد و ولد سگ‌های ولگرد در تربت حیدریه افزایش یافته است ضمن اینکه نقاهتگاه سگ‌های ولگرد شهرداری به محلی برای پذیرش سگ های بدون صاحب شهرهای اطراف تبدیل شده است و این وضعیت، چرخه آماری و جمعیتی این حیوان را بر هم زده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت‌حیدریه در خصوص عملکرد اداره متبوعش برای رفع مشکل شهروندان، اظهار داشت: با کمک دستگاه‌های مربوطه اقداماتی را در دست انجام داریم که جزییات آن را در زمان مناسب اعلام می کنیم اما آنچه مسلم است تا پایان امسال به نتایج خوبی خواهیم رسید.

سگ‌های ولگرد؛ تهدیدی برای بهداشت و سلامت شهروندان تربت‌ حیدریه

برنامه شهرداری برای عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد

رییس کمیسیون خدمات شهری و حمل و نقل شورای شهر تربت‌حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: شمار سگ‌های ولگرد تربت‌حیدریه افزون بر هزار و ۱۰۰ قلاده است و روزانه حدود ۳۰ قلاده آنها از سطح شهر جمع‌آوری و برای عقیم سازی به مکان مشخصی منتقل ‌می شوند.

سیدجمال یوسف زاده، هزینه عقیم سازی هر قلاده سگ ماده را ۶ میلیون و هر قلاده سگ نر را سه میلیون ریال عنوان کرد و افزود: شهرداری تربت حیدریه اعتبار جمع آوری، نگهداری و عقیم سازی سگ های ولگرد را تامین کرده است و انتظار می رود تا پایان امسال برنامه جامع و منسجم این موضوع توسط نهادهای ذیربط به نتیجه لازم برسد.

کودکان، بیشترین قربانیان حیوان‌گزیدگی 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش جمعیت سگهای ولگرد باعث بروز مشکلاتی همچون شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان شده است که از جمله مهمترین بیماریها می توان به هاری، کیست هیداتیک و سالک اشاره کرد.

دکتر الهام بهره‌مند افزود: پارسال هزار و ۲۴۳ فرد حیوان گزیده به مراکز پیشگیری و درمان هاری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه مراجعه کردند که حدود ۱۷ درصد آنها توسط سگ‌های ولگرد گزیده شده بودند و در این بین بیشترین جمعیت آسیب دیده مربوط به گروه سنی کودکان و نوجوانان بود.

وی با بیان اینکه عمده واکسن های هاری وارداتی است، گفت: هزینه واکسیناسیون و سرم‌تراپی مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی تربت حیدریه در یک سال گذشته افزون بر ۲ میلیارد تومان گزارش شده است، که با آن می شد یک پایگاه بهداشتی بسازیم و البته این هزینه بطور مستمر ادامه دارد.

بهره‌مند تصریح کرد: مشکل سگ های ولگرد در تربت حیدریه باید با همکاری دستگاههای ذیربط به طور اساسی و ریشه ای برطرف شود.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha