۲ آبان ۱۴۰۱، ۸:۱۴
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 84920621
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تیرهای برق قدیمی جنوب شهر قزوین آبستن حوادث

۲ آبان ۱۴۰۱، ۸:۱۴
کد خبر: 84920621
رضا اولادی
تیرهای برق قدیمی جنوب شهر قزوین آبستن حوادث

قزوین - ایرنا- وجود تعداد زیاد تیر چراغ برق قدیمی با جانمایی نامناسب در محلات مختلف جنوب شهر قزوین و جابجا نکردن آنها احتمال بروز حادثه و خسارت جانی و مالی را با خود به همراه داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا،با گشت و گذاری کوتاه در کوچه های محلات جنوب شهر قزوین از جمله ملک آباد، باغ دبیر، تهران قدیم، راه ری و دباغان به تعداد زیادی از تیرهای برق چوبی و همچنین تیرهای برقی که وسط معبر و کوچه قرار گرفته و حادثه ساز هستند، برمی خوریم.

فقدان استحکام لازم و جانمایی نامناسب تاسیسات برق رسانی از جمله تیرهای برق در زمان بروز حوادث طبیعی مانند سیل، طوفان و زلزله می تواند بر حجم خسارات جانی و مالی بیفزاید.

قرارگیری تیرهای برق در وسط معابر و کوچه ها در محلات جنوبی و بافت فرسوده قزوین به دلیل اقدام نشدن برای جابه جایی آنها پس از بهسازی واحدهای مسکونی، خطر برخورد و بروز تصادف خودروها و موتورسیکلت ها را افزایش داده است.

با وجود خطرات بالقوه در این رابطه هنوز در بسیاری از نقاط استان از جمله شهر قزوین شاهد پابرجایی تیرهای برق قدیمی و یا با جانمایی نامناسب آنها هستیم که می توانند در زمان بروز حوادث طبیعی خطرآفرین باشند و در غیر از این زمان ها نیز همچنان حادثه آفرین هستند چرا که خطر برخورد خودروها، موتورسیکلت ها و دوچرخه در هنگام تاریکی هوا با آنها وجود دارد.

تیرهای برق قدیمی در جنوب شهر قزوین، آبستن حوادث

درخواست شهروندان قزوینی برای ساماندهی تیرهای برق حادثه خیز

خالقی یکی از شهروندان محله تهران قدیم قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ما از ساکنان قدیمی این محله هستیم و یکی از مشکلات دیرینه ما وجود تیرهای برق چوبی و قدیمی و همچنین قرارگیری برخی تیرها در مکان نامناسب و وسط کوچه ها است که به خصوص در شب ها و هنگام تاریکی هوا یا خاموشی چراغ ها حادثه ساز است.

این شهروند قزوینی افزود: از شهرداری و شرکت توزیع نیروی برق درخواست داریم تا به این مشکل رسیدگی کرده و تیرهای برقی را که در وسط کوچه های این محله قرار دارند به مکان مناسب منتقل کنند تا از بروز حادثه جلوگیری شده و شهروندان در عبور و مرور خودروهای خود دغدغه برخورد با آنها را نداشته باشند.

اسماعیلی یک شهروند دیگر قزوینی ساکن در محله باغ دبیر نیز گفت: وجود تیرهای برق در وسط کوچه ها و معابر این محله خطرساز است و امکان تصادف و برخورد خودروها، موتورسیکلت ها و دوچرخه با آنها به ویژه در شب ها وجود دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه پس از تخریب و نوسازی واحدهای مسکونی قدیمی و عقب نشینی آنها در این محله، تیرهای برق در همان مکان قبلی باقی می مانند و اقدامی برای جابه جایی آنها نمی شود در حالی که شهروندان هزینه ها و عوارض قانونی را به شهرداری و شرکت برق پرداخت می کنند و در قبال آن باید خدمات دریافت کنند.

نقشه خطرپذیری تاسیسات شرکت برق قزوین به مدیریت بحران تحویل نشده است 

حمید علیمی مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این رابطه توضیح داد و گفت: در حوزه ساماندهی تاسیسات مرتبط با برق و آب، دستگاه های مربوطه به علاوه شهرداری ها دارای مسوولیت هستند.

وی اظهار داشت: از آنجا که بخشی از سیستم برق رسانی و تاسیسات مربوط به آن از جمله تیرهای برق، فرسوده و دارای جانمایی نامناسبی هستند از شرکت توزیع نیروی برق قزوین درخواست کردیم تا نقشه مربوط به نقاط و تاسیسات دارای احتمال حادثه و خطرآفرین را تهیه کرده و در اختیار مدیریت بحران استان قرار بدهد که تاکنون این اتفاق رقم نخورده است.

علیمی افزود: شرکت توزیع برق دارای واحد مدیریت بحران و پدافند است که وظیفه دارد تا نسبت به رفع خطرات احتمالی و حادثه ساز در ارتباط با تاسیسات اقدام کند.

این مسوول همچنین گفت: پیش از این در سال ۹۴ سابقه سقوط تیرهای برق در استان قزوین در طوفان لوشکان و اسفرورین را داشتیم که در پی آن خسارات مالی فراوانی به بار آمد و شهروندان منطقه با مشکلات زیادی روبه رو شدند.

وی با بیان اینکه شهرداری ها نیز در حوزه مربوط به ساماندهی تاسیسات زیربنایی دستگاه های خدمات رسان وحدیه رویه ندارند، افزود: ظاهرا اختلاف نظری هم میان شهرداری ها با دستگاه های خدمات رسان در حوزه تاسیسات وجود دارد و حق العملی که شهرداری ها مطالبه می کنند باعث می شود تا در ساماندهی تاسیسات با وقفه و کندی روبه رو باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: بندهایی از قانون مدیریت بحران بر تعیین موارد و نقاط دارای خطر در حوزه های مختلف تاکید دارد از همین رو پروژه مطالعاتی کاهش خطر و آمادگی مقابله با بحران در استان قزوین امسال کلید خورده است که بخشی از آن نیز مربوط به حوزه برق و تاسیسات این حوزه می شود.

وی اظهار داشت: با تکمیل مطالعات این حوزه، نقشه راه خوبی را برای کنترل و مدیریت حوادث در اختیار خواهیم داشت و این مساله کمک می کند تا برای دستگاه هایی که از حیث مدیریت بحران و پدافند غیرعامل منفعل هستند، تصمیم گیری شود.

تیرهای برق قدیمی در جنوب شهر قزوین، آبستن حوادث

آمادگی شهرداری برای تقبل نیمی از هزینه های جابه جایی تیرهای برق 

برای دریافت توضیحات شهرداری در خصوص موضوع گزارش به سراغ یکی از مدیران شهری قزوین رفتیم.

سید مهدی سید رضی شهردار منطقه یک قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص گفت: شهرداری قزوین اگرچه در حوزه جابه جایی تیرهای برق که دارای جانمایی مناسبی نبوده و احتمال حادثه دارند مسوولیتی ندارد اما به منظور ایفای مسوولیت اجتماعی و رفاه حال شهروندان در این زمینه آمادگی خود را برای پرداخت نیمی از هزینه های مربوط به این کار و همکاری در این جهت با شرکت توزیع نیروی برق اعلام کرده است.

شهردار منطقه یک قزوین همچنین گفت: برخی از این تیرهای برق دقیقا در وسط کوچه ها و معابر قرار داشته و بعضی نیز چوبی بوده و در باد و طوفان امکان سقوط آنها وجود داشته و حادثه خیز هستند و جابه جایی آنها ضرورت دارد.

وی افزود: چندین نشست با شرکت توزیع نیروی برق به منظور جابه جایی و ساماندهی تیرهای برق فرسوده و تیرهای برق که جانمایی نامناسبی دارند برگزار کرده و آمادگی خود را به منظور همکاری در زمینه صدور مجوز حفاری و کمک به هزینه ها در این رابطه اعلام کرده ایم.

سید رضی با بیان اینکه به طور میانگین جابه جایی هر تیر برق حدود ۱۰ میلیون تومان هزینه دربردارد، اظهار داشت: تلاش داریم تا با جلب همکاری شرکت توزیع نیروی برق، تیرهای برق حادثه خیز در این محلات را ساماندهی و جابه جا کنیم.

شهردار منطقه یک قزوین گفت: با جدیت شهرداری در این رابطه با همکاری شرکت توزیع نیروی برق طی دو ماه اخیر ۱۳ تا ۱۴ تیر برق فرسوده یا دارای جانمایی نامناسب جابه جا و ساماندهی شده که عمده آنها در محلات راه ری، تهران قدیم و دباغان قرار داشته اند.

این مسوول با بیان اینکه امیدواریم این روند با همکاری شرکت توزیع برق تداوم یابد و در آینده نه چندان دور شاهد اصلاح و ایمن سازی تیرهای برق و حذف تیرهای برق چوبی و حادثه ساز باشیم، اظهار داشت: از شهروندان نیز تقاضا داریم برای جابه جایی و انتقال تیرهای برق که جانمایی نامناسب داشته یا حادثه ساز هستند به مکان مناسب درخواست های خود را به شکل مکتوب به شهرداری یا شرکت توزیع نیروی برق ارایه دهند تا در این خصوص بررسی و اقدام شود.

جابه جایی تیرهای برق به درخواست شهرداری انجام می شود

صحبت های مدیر برق شهرستان قزوین نیز در نوع خود جالب است، او با بیان اینکه تمامی هزینه های مربوط به ساخت و سازهای ساختمانی در قالب عوارض به شهرداری پرداخت می شود،گفت: با این وجود برای اموری چون جابه جایی تیرهای برق همه شرکت برق را مسوول می دانند.

سید باقر بابایی مدیر برق شهرستان قزوین نیز در ارتباط با این موضوع در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: براساس ضوابط، جمع آوری تیرهای برق دارای جانمایی نامناسب به درخواست شهرداری و از سوی شرکت برق انجام می پذیرد، اگرچه در این رابطه عامه مردم تنها شرکت برق را می شناسند.

این مسوول با بیان اینکه در ضرورت جابه جایی تیرهای برق دارای جانمایی نامناسب شکی نیست، افزود: شهروندان باید درخواست خود را برای جابه جایی تیرهای برق به شهرداری ارایه دهند و شهرداری سپس آنها را تجمیع کرده و به ترتیب اولویت برای اجرا در اختیار شرکت برق قرار دهد.

وی با بیان اینکه بسیاری از تیرهای برق به دلیل نوسازی خانه ها در محلات جنوبی شهر نیازمند جابه جایی هستند و تمامی هزینه های پیش بینی شده در قالب عوارض باید به شهرداری پرداخت شود و شرکت های خدمات رسان مانند برق سهمی در این خصوص ندارند، اظهار داشت: هزینه جابه جایی هر تیر برق بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان بوده و به شکل مشارکتی از سوی شهرداری و شرکت برق تقبل می شود.

مدیر برق شهرستان قزوین با بیان اینکه جابه جایی تیرهای برق دارای مشکل از حیث مکان یا تیرهای فرسوده در دستور کار شرکت برق قزوین است،افزود: در تابستان درگیر مدیریت اوج مصرف بودیم و به همین دلیل کار به جابه جایی تیرها کمی کند بود اما تلاش داریم تا به این روند سرعت ببخشیم.

این مسوول گفت: البته معمولا شهرداری به دلیل اینکه دارای منابع محدودی است تعداد کمتری از تیرهای برق را برای جابه جایی معرفی می کند به همین دلیل شاید پاسخگویی به درخواست ها زمان بیشتری را می برد. 

وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد تیر برق در شهر قزوین نیازمند جابه جایی است ،گفت: شهرداری تعداد تیرها را به ما باید اعلام کرده و شرکت برق تنها وظیفه اجرا و جابه جایی را برعهده دارد.

رهاورد:

تعویض تیرهای برق چوبی و فرسوده و جابه جایی تیرهای برق از وسط کوچه ها و معابر از درخواست های به حق شهروندان قزوینی و از مصادیق حقوق عامه است که شرکت توزیع نیروی برق با همکاری شهرداری باید نسبت به آن اقدام کنند.

اطلاع رسانی در خصوص نحوه ارایه خدمات در این حوزه نیز لازم و ضروری است تا شهروندان در خصوص نحوه دریافت خدمات آشنا شوند و در این خصوص اقدام کنند و در راهروی دستگاه سرگردان نشوند.

در همین رابطه ضروری است کوتاهی در انجام وظایف و ترک فعل در زمینه ارایه خدمات قانونی و ضروری به شهروندان از سوی دستگاه های خدمات رسان باید مورد پیگرد دستگاه های نظارتی قرار بگیرد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha