محسن توحیدی مقدم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مناسب سازی شهری برای معلولان و سایر گروه ها از جمله زنان باردار، جانبازان، خانوارهای دارای کودک، سالمندان و افرادی که به دلایل مختلف در طول سال دچار مشکلات جسمانی می شوند یک مطالبه و آرزوی دیرینه به شمار می رود.
وی با بیان اینکه مناسبسازی برای معلولان فقط متوجه ایجاد رمپ نیست تصریح کرد: مطالبات جامعه معلولان نشان میدهد که این افراد در معابر، پارکها، اداره ها، مدارس و حتی اماکن عمومی و خصوصی از کمترین امکانات مناسب سازی شهری برخوردارند.
توحیدی مقدم افزود: افراد معلول در کنار محدودیتهای خود از توانمندیهایی نیز برخوردارند که در صورت ایجاد بستر مناسب میتواند تقویت شود.
وی بر گسترش مناسب سازی معابر و گذرگاههای شهری در استان تاکید کرد و گفت: مناسبسازی محیط شهری جوابگوی نیاز معلولان نیست و باید اصلاح شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی ادامه داد: در سال های اخیر سطح شهر و برخی از اماکن عمومی از جمله بانک ها اقداماتی برای مناسب سازی انجام داده اند اما با استاندار لازم فاصله دارند.
وی عنوان کرد: ۸۴ هزار و ۸۶۹ نفر معادل ۸.۵ درصد جمعیت ۹۹۸ هزار نفری این استان بالای ۶۰ سال و سالمند و نیاز به مناسب سازی معابر وجود دارد.
توحیدی مقدم افزود: پیش بینی می شود که جمعیت سالمند خراسان شمالی تا سال ۱۴۳۰ به ۲۵ درصد برسد و از اکنون در ساخت و سازها اصول مناسب سازی را رعایت شود.
وی اظهارداشت: بخش عمده مشکلات این حوزه مربوط به ساخت و سازهای گذشته است که مناسب سازی ساختمان ها و بافت های قدیمی را شامل می شود اما در برخی اداره ها و نهاد های خدمات رسان نیز مناسب سازی انجام نشده است.
توحیدی مقدم با بیان اینکه اکنون برخی از داروخانه ها، مطب پزشکان و بانک های استان نیاز به مناسب سازی دارند گفت: اگر چه برخی از اماکن عمومی مناسب سازی شده اند اما استاندارد های لازم را ندارند و باید اصلاح هندسی انجام شود.
۱۱۳ هزار نفر زیر پوشش بهزیستی استان قرار دارند که شامل معلولان، سالمندان، زنان خود سرپرست، کودکان و سایر گروه هدف می شود.
۲۵ هزار معلول زیر پوشش بهزیستی خراسان شمالی است که از مجموع این تعداد سه هزار و ۵۲۸ نابینا و کم بینا هستند.
نظر شما