۲۰ مهر ۱۴۰۱، ۲۳:۳۷
کد خبر: 84910938
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

یک فعال سیاسی افغانستان: استراتژی آمریکا ناامن سازی منطقه است

مشهد- ایرنا- یک فعال سیاسی کشور افغانستان گفت: استراتژی آمریکا در خاورمیانه افغانستان و ایران، خلق بحران مدیریت آن و ناامن سازی منطقه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدهاشم عصمت اللهی چهارشنبه شب در همایش " افغانستان در ۲ دهه اخیر" در مشهد افزود: آمریکا از طریق جنگ نیابتی با بسیج سلفی های تکفیری و همچنین جنگ روایت ها، جنگ تریاک و کشت خشخاش برای ناامن کردن مرزها و قومی سازی سیاست در افغانستان و جنگ نخبگانی اهداف خود را دنبال می‌کند.

وی گفت: آمریکا در جنگ روایت ها ضدیت با اندیشه و کشورهای اسلامی را اجرایی می‌کند.

این فعال سیاسی کشور افغانستان اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم شوروی اندیشه کمونیسم و آمریکا با اندیشه سکولاریسم و لیبرالیسم در جهان حاکم بود و امام (ره) دینی سازی سیاست را نهادینه و تبیین کرد که کار بسیار بزرگی بود. امام(ره) با انقلاب بزرگ خود ابر قدرتی و ابهت آمریکا را شکست داد و اندیشه دینی سازی سیاست را پیش پای بشر قرار داد.

ناکامی آمریکا در دولت سازی
یکی دیگر از فعالان سیاسی مهاجر افغانستان در مشهد نیز گفت: آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و شعار دولت و ملت سازی مبارزه با کشت و تولید و قاچاق مواد مخدر و تامین امنیت پا به افغانستان گذاشت.

حجت الاسلام موسی رضایی افزود: آمریکا در عرصه دولت سازی ناکام ماند و می‌بینیم که نه در افغانستان و نه در عراق موفق نشد این کار را به درستی انجام دهد.

وی با بیان اینکه طالبان گروه یک دستی نیست افزود: دستکم ۳۰ گروه طالبان داریم که ممکن است بین آنها بعضی نیز خوب باشند.

این فعال سیاسی افغانستانی ادامه داد: طالبان آمریکایی، انگلیسی، پاکستانی و افغانی برخی از گروه‌های طالبان هستند. آمریکا در حملات خود به افغانستان با گروه هایی از طالبان مبارزه می‌کرد که مخالف آمریکا بودند.

ترس از ایران مقتدر

رضایی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در حمله اخیر انتحاری به یک موسسه آموزشی افغانستان بیش از ۵۰ دختر شیعه افغانستانی به شهادت رسیدند و رسانه‌های غربی در این خصوص سکوت کردند ولی می بینیم در برابر فوت یک دختر در ایران به صورت شبانه روزی درحال انعکاس اخبار هستند همه اینها به این دلیل است که آنها از اقتدار جمهوری اسلامی هراس دارند چرا که نمی‌توانند یک نظام شیعی مبتنی بر ولایت فقیه را در جهان تحمل کنند و به دنبال تضعیف ایران هستند.

طرح های مختلف آینده افغانستان

یک فعال سیاسی دیگر نیز با اشاره به طرح های محتمل آینده افغانستان اظهار داشت: تقسیم قدرت طالبان با مخالفین خود از جمله طرح های محتمل است. ادامه همین مسیر انزوای بین المللی از دیگر طرح های احتمالی است.

یک فعال سیاسی افغانستان: استراتژی آمریکا ناامن سازی منطقه است

 عارف رحمانی ادامه داد: اجماع نظر مخالفان برای کنار زدن طالبان از طرحهایی است که احتمال آن اندک است. همچنین تصرف بخشهای از کشور توسط قدرت نظامی مخالفان از دیگر طرحها است که در این صورت ممکن است دوباره درگیر جنگ داخلی شویم.

وی افزود: نسل کشی هزاره ها و شیعیان در افغانستان یک واقعیت است و طی ۲۰ سال اخیر دست کم ۳۰۰ حمله علیه آنها صورت گرفته است.
انزوای سیاسی افغانستان

یک فعال فرهنگی افغانستانی نیز گفت: افول و انزوای سیاسی افغانستان در یک سال اخیر و با روی کار آمدن حکومت طالبان در طول تاریخ سابقه نداشته است.

حجت الاسلام ملاعزیز سروری ادامه داد: فقر، بیکاری و گرانی در افغانستان بیداد می‌کند و بیش از ۹۰ درصد جمعیت افغانستان فقیر هستند.

وی ادامه داد: از نظر فرهنگی نیز جلوگیری از تحصیل دختران، مهاجرت نخبگان و عملیات انتحاری در مدارس و مساجد در حال انجام است. ما نباید موضع انفعالی داشته باشیم و باید به صورت عملی ببینیم چه مقدار می توانیم در سرنوشت ملت خود انجام وظیفه کنیم.

همایش "افغانستان در دو دهه اخیر" با حضور جمعی از مهاجران افغانستانی در حسینیه هراتی های مشهد برگزار شد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha