عدم تمایل برخی از زائران رضوی برای اقامت در مراکز اسکان ویژه دهه پایانی صفر

مشهد- ایرنا- همزمان با ایام دهه پایانی صفر، حرم مطهر رضوی و مشهدالرضا(ع) مملو از زائرانی است که از نقاط مختلف کشور برای شرکت در عزاداری امام هشتم شیعیان، خود را به مشهد رسانده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این در حالی است که برای اسکان زائران دهه پایانی صفر در مشهد مقدس تمهیداتی اندیشیده شده اما عدم تمایل آنان در مکانهای مشخص شده، سبب شلوغی و اسکان آنان در اطراف حرم مطهر رضوی شده است. چنانکه عده ای از آنان به پهن کردن زیراندازی برای اسکان در این محدوده اکتفا کرده‌اند.

از ماه‌ها قبل ستاد خدمات سفر در استانداری خراسان رضوی برای میزبانی از حضور میلیونی زائران و عزاداران در ایام دهه پایانی صفر فعال است و با حضور مدیران دستگاه های مختلف اجرایی جوانب مختلف میزبانی و تسهیل شرایط زیارت در این ایام بررسی شده است.

طبق پیش بینی صورت گرفته مشهدالرضا در این ایام میزبان حدود ۶ تا هشت میلیون زائر است که تاکنون بیش از چهار میلیون نفر وارد مشهد شده اند و ظرفیت دستگاه های مختلف نظیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شهرداری، اداره کل گردشگری و میراث فرهنگی با محوریت استانداری برای میزبانی شایسته به کار گرفته شده است.

استقرار بیش از ۱۴۰ تخت اتوبوس آمبولانسی در دهه پایانی ماه صفر در اطراف حرم رضوی، فعالیت بیش از ۱۵۰ پایگاه سلامت، فعالیت ۵۰۰ نانوایی در این ایام در دهه پایانی صفر، برپایی غرفه های متعدد توزیع ارزاق عمومی و استفاده حداکثری از ظرفیت حمل و نقل عمومی در هسته مرکزی شهر از جمله اقدامات صورت گرفته برای خدمت رسانی شایسته به زائران است که خروجی آن نیز چیزی جز رضایت زائران بارگاه رضوی نیست.

گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از رینگ اطراف بارگاه امام رضا (ع) حاکی از آن است که زائران در تمام خیابانهای اطراف حرم از جمله در خیابان طبرسی، خیابان شیرازی و نواب صفوی زیراندازی پهن کرده و خیابان را به محلی برای اسکان تبدیل کرده اند که البته این پدیده فقط معلول کمبود فضای اسکان در شهر نیست، کمبود فضای اسکان در اطراف حرم رضوی و توقع زائران از اقامت در این محدوده ها سبب اسکان در خیابان های اطراف حرم شده است، در این زمینه اطلاع‌رسانی شده است که نیازمند آگاهی بخشی بیشتر زائران است.

پای درد دل زائران
یکی از زائران امام هشتم که در خیابان طبرسی اتراق کرده بود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۹ نفر هستیم که طبق نذر هر ساله از تبریز به مشهد آمده ایم، جایی برای اسکان در اطراف حرم مطهر با قیمت مناسب پیدا نکردیم.

فتاح خاطر نشان کرد: خانه مسافرها در اطراف حرم نیز برای اقامت نرخ بالایی دارند، یک کارگر چگونه می تواند این هزینه ها را پرداخت کند.

این زائر رضوی ضمن بی اطلاعی از وجود مراکز اسکان اضطراری شهرداری، ادامه داد: هیچ اطلاع رسانی در این خصوص مشاهده نکرده ایم که این امر سبب شده نتوانیم از خدمات ‌ پیش بینی شده بهره مند شویم.


وی گفت: از لحاظ تامین مواد غذایی مشکلی نداریم، نذری امام رضا (ع) نیز در این ایام به وفور وجود دارد اما اسکان اصلی ترین نیاز زائران است که باید تامین شود.

یکی از زائران اهوازی نیز به خبرنگار ایرنا در خصوص آگاهی نداشتن از خدمات دولت در خصوص اسکان گفت: تاکنون هیچ گونه اطلاعی از خدمات دولت به زائران ندارم که نیاز است دست اندرکاران با نصب تابلو در اطراف حرم این اطلاع رسانی را انجام می دادند.

احمدی افزود: به یکی از مراکز اسکان شهرداری نیز مراجعه کردیم اما ظرفیت آن تکمیل شده بود، از طرفی دلمان می خواهد در این ایام در اطراف حرم مستقر باشیم و وقتی مکانی برای اسکان در این محدوده نیافتیم، به ناچار در کنار خیابان اتراق کردیم.

یکی دیگر از زائران که از نکاء به مشهد سفر کرده بود، به خبرنگار ایرنا افزود: پس از رسیدن به مشهد خیلی دنبال مکان برای اسکان گشتیم اما با قیمتهای عجیب و غریب مواجه شدیم.

محمودی اضافه کرد: کمپ غدیر از مکانهایی است که برای اسکان به ما معرفی شد، ولی فاصله این مکان تا حرم زیاد است، یکی از اعضای خانواده ام معلول است و با ویلچر جابجا می شود، این مسیر طولانی بدون داشتن وسیله نقلیه شخصی را چگونه باید طی کنم.

وی افزود: مجبور هستم در خیابان بنشینم تا بتوانم معلول خود را حداقل روزی ۲ تا سه بار به حرم برای زیارت ببرم.

ورود بیش از چهار میلیون زائر و تامین ۶۰۰ هزار نفر ظرفیت اسکان اضطراری در مشهد

تمام امکانات و ظرفیتهای شهر در این روزها برای خدمت به زائران بسیج شده و علاوه بر ظرفیت اسکان رسمی مشهد، ۶۰۰ هزار ظرفیت اسکان اضطراری نیز فراهم شده است.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی در این خصوص اظهار کرد: هم اکنون ۶۰۰ هزار ظرفیت اسکان در مشهد ایجاد شده است و در شرایطی که هیچگاه سابقه نداشته که ادارات هم در این بخش پای کار بیایند، اکنون تمام ادارات موظف شده‌اند تا ساختمان‌های خود را برای اسکان زائران در اختیار قرار دهند.

حجت‌الاسلام حجت گنابادی نژاد با اشاره به پیش بینی حضور ۶ تا هشت میلیون زائر در مشهد در این ایام افزود: هم اینک شهرداری مشهد برای اقامت بیش از ۷۰ هزار نفر و آموزش و پرورش برای اقامت بیش از ۱۵۰ هزار نفر در مشهد ظرفیت اقامتی ایجاد کرده اند.

معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: پویش مردمی هم محله امام رضا (ع) یکی از اقداماتی است که امسال با محوریت مردم مشهد در حال شکل گیری است، این پویش با حمایت جمع زیادی از مردم، کسبه و تشکلهای مردمی و چهره های فرهنگی، اجتماعی شهر مشهد در حال اجراست که در قالب آن مشهدی‌ها خدمات خود را به زائران بارگاه رضوی ارائه می دهند.

وی افزود: از ابتدای دهه پایانی صفر( ۲۷شهریور) تا پایان چهارم مهر ماه، در مجموع چهار میلیون و ۲۰۰ هزار زائر به کلانشهر مشهد وارد شده‌اند.

حجت‌الاسلام گنابادی نژاد خاطر نشان کرد: با ورود این شمار از زائران تاکنون ۶۴ درصد از ظرفیت ۶۹۰ هزار نفری اسکان رسمی، موقت و اضطراری تامین شده تکمیل شده است.

وی ادامه داد: واحدهای اقامتی رسمی با بیش از ۹۰ درصد تکمیل ظرفیت بیشترین میزان اقامت را دارند.

معاون استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: از زائران تقاضا می شود قبل از ورود به مشهد الرضا (ع) محل اسکان خود را تعیین کنند.

وی ادامه داد: شماره تلفن ۰۵۱۳۷۰۴۵ نیز آماده اطلاع رسانی به زائران و نیز ارایه اطلاعات در خصوص ظرفیتهای اسکان است.

همچنین طبق اعلام معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ظرفیتهای اقامت غیررسمی امسال در ایام دهه پایانی ماه صفر در کلانشهر مشهد نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است.

یوسف بیدخوری افزود: امسال ظرفیت اسکان در واحدهای اقامتی رسمی شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر و خانه مسافر در مشهد به ۱۳۵ هزار نفر می رسد که البته این میزان با توجه به حجم سفرها کافی نیست.

۱۰ درصد ظرفیت اقامتگاه های رسمی مشهد خالی است

بر اساس اعلام معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی، ظرفیت اسکان رسمی زائران در مشهد ۱۲۸ هزار نفر-شب در قالب هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر و خانه مسافر است، همچنین هدف‌گذاری شده در دهه پایانی ماه صفر، در هر شب با افزودن بر ظرفیت اسکان اضطراری در مدارس و ورزشگاه ها تا ۶۰۰ هزار نفر در مشهد اسکان داده شوند.

فرماندار مشهد در گفتگو با خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت اسکان در مشهد اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ درصد ظرفیت اقامتگاههای رسمی این کلانشهر شامل هتلها، مهمانپذیرها و خانه مسافرها خالی است.

محسن داوری افزود: تاکنون فقط ۴۰ درصد از ظرفیت اقامتگاه های اضطراری مشهد شامل مساجد و ورزشگاه ها تکمیل شده است و فقط ۲۰ هزار زائر با هدایت و مدیریت قرارگاه خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر مشهد اسکان داده شده اند

وی با بیان اینکه تامین ارزاق و نان در مشهد و اطراف حرم مطهر رضوی به خوبی در حال انجام است، اظهار داشت:موکب های خدمت رسان در خیابانهای مختلف از جمله خیابان امام خمینی (ره) فعال شده و خدمات دهی به زائران کم توان و ناتوان نیز با صندلی چرخدار صورت می گیرد.

رییس شورای هیاتهای مذهبی مشهد نیز اظهار کرد: ۹۰۰ مجوز برای برپایی موکب برای خدمت‌رسانی به زائران دهه آخر صفر در مشهد و جاده‌های منتهی به این شهر صادر شده است.

علی قارونی افزود: از این تعداد ۲۵۰ موکب خدمت رسانی بین‌راهی و ۶۵۰ موکب برای برپایی در شهر مشهد است.

رییس شورای هیاتهای مذهبی مشهد اظهار داشت: با برنامه ریزی انجام شده، ۱۲۰ هزار زائر پیاده در دهه پایانی ماه صفر توسط جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) در مشهد اسکان داده می‌شوند.

پیش‌بینی ۵۵ مرکز اسکان اضطراری در مشهد

معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز از پیش بینی ۵۵ مرکز اسکان اضطراری با ظرفیت بیش از ۷۰ هزار نفر ویژه روزهای پایانی ماه صفر توسط شهرداری خبر داد.

حسین باغگلی اظهار کرد: فضاهای پیش‌بینی شده برای اسکان اضطراری شامل سالن‌های ورزشی یا سوله‌های بحران، کمپ‌ها و بوستان‌های سطح شهر، فرهنگسراها و سالن‌های اداری شهرداری و فضاهای مسقف است.

وی ادامه داد: همچنین اسکان زائران در بوستان‌های غدیر، ریحانه، وحدت، ترافیک، حجاب و نمایشگاه بین‌المللی انجام می شود.

معاون شهردار مشهد افزود: اسکان زائران تا ۶ مهرماه ادامه خواهد داشت و نوع کاربری اسکان در ۲ قالب استفاده از چادرهای مسافرتی یا به صورت استفاده از موکب‌های فرش شده است.

باغگلی گفت: در مرحله اول حدود دو هزار چادر مسافرتی برای مراکز اسکان در بوستان‌ها و سالن‌ها آماده شده است و در مراکز اسکان فرش شده نیز با تفکیک جنسیتی، زائران پذیرش خواهند شد.

وی در خصوص اطلاع رسانی مراکز اسکان نیز اظهار کرد: اطلاع‌رسانی گسترده در خصوص مراکز اسکان در سطح شهر انجام شده و زائران برای اطلاع از مراکز اسکان می‌توانند با شماره ۰۵۱۳۷۰۴۵ تماس بگیرند.

رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد افزود: سامانه اسکان به صورت آنلاین نیز راه‌اندازی شده و زائران با تماس با قرارگاه دهه آخر صفر، از نزدیک‌ترین مرکز برای اسکان مطلع خواهند شد، همچنین تمام مراکز اسکان اضطراری به صورت رایگان در اختیار زائران قرار می گیرد.

با همکاری زائران و اطلاع رسانی گسترده تر می‌توان مشکل همیشگی اسکان در ایام خاص را در مشهد الرضا (ع) مدیریت کرد تا طعم شیرین زیارت برای همه زائران به یادماندنی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha