ارتقای تاب‌آوری جامعه مهم‌ترین عامل در کاهش مخاطرات زلزله است

قزوین- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: ارتقای تاب‌آوری جامعه مهم ترین عامل در کاهش مخاطرات زلزله است،گفت: یکی از بهترین اقدامات متولیان کنترل و مهار بلایا در استان و فرهنگ‌سازی برای آمادگی در مقابل زلزله با رویکرد دانش آموزان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا علیمی روز شنبه در نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی مدرسه ایمن جامعه تاب آور که جهت اجرای آموزش و مانور آمادگی دانش آموزان در برابر حوادث و خطرات احتمالی در مدارس استان قزوین با حضور دستگاه‌های مسوول برگزار شد، بر اهمیت جایگاه و نقش سازنده و تأثیر گذار آموزش در مرحله پیشگیری و آمادگی مدیریت بحران تاکید کرد.

وی اظهار داشت: آموزش و پرورش به جهت نقش محوری و کلیدی در تعلیم و تربیت دانش آموزش و از سوی دیگری با توجه به گستره وسیع مخاطبان آن حجم وسیعی از دانش آموزان، معلمان و اولیا که بطور مستقیم و غیر مستقیم با عموم مردم ارتباط داشته و می‌توانند در بسط و گسترش فرهنگ پیشگیری و همچنین امداد رسانی نقش آفرینی کنند.

علیمی تصریح کرد: آموزش و پرورش از جمله دستگاه‌هایی است که مورد توجه اداره کل مدیریت بحران استان بوده و این مدیریت با همین نگاه و رویکرد درصدد نهادینه کردن و استمرار آموزش به ویژه در قالب برگزاری مانورهای عملیاتی در سطح مدارس است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره اجمالی به نقش تأثیر گذار دستگاه‌های مسوول در مدیریت بحران استان افزود: براساس قانون مدیریت بحران کشور برخی از دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش، صدا و سیما، هلال احمر، بهزیستی، علوم پزشکی در این حوزه دارای مسوولیت هستند.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی و اجرای به هنگام برنامه های مدیریت بحران، تاثیر زیادی را در تقلیل آثار حوادث و کاهش خطرات احتمالی ناشی از بحران‌های طبیعی و انسانی دارد.

این مسوول ضمن تشریح کلیات اجرای مانور در مدارس استان قزوین بر همکاری همه جانبه دستگاه‌ها با محوریت جمعیت هلال احمر استان تاکید کرد و بر اهمیت برنامه‌ریزی و نظارت دقیق بر وضعیت کیفی سازه‌ای ساختمان‌های مدارس به ویژه مدارس فرسوده و همچنین برخی از مدارس غیر انتفاعی پرداخت.

علیمی ادامه داد: با توجه به زلزله خیز بودن استان قزوین و تجارب تلخ زلزله‌هایی که در گذشته رخ داده، دستگاه‌های مسوول باید نظارت‌های لازم را در  ساخت و ساز و مقاوم سازی و استفاده از سازه‌های مقاوم و در ساختمان‌های مدارس و وضعیت خروجی‌های اضطراری آنها و اطفا حریق را داشته باشند.

وی یادآور شد: برگزاری مانور مشترک هلال احمر، آتش نشانی، مرکز فوریت‌های پزشکی، تهیه جزوه آموزشی واحد، تهیه، تدوین و نصب نقشه خطر پذیری مدارس توسط نظام مهندسی، تهیه و توزیع بسته‌های آموزشی امدادی از جمله برنامه‌های اجرایی در مانور مذکور خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha