سازوکارهای پرداخت تسهیلات بانکی با ماهیت شرکت‌های دانش بنیان همخوانی ندارد

اصفهان - ایرنا - مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: سازوکارها و برخی از ساختارهای قانونی پرداخت تسهیلات بانکی در زمان حاضر با ماهیت و فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور همخوانی ندارد و باید برای رفع آن تدبیر اساسی کرد.

علی کرباسی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو افزود: ساختارهای قانونی موجود برای پرداخت تسهیلات بانکی بیشتر با واحدهای صنعتی سازگار است و شرکت های دانش بنیان و فناور برای تامین مالی و  دریافت این تسهیلات با مسائل و مشکلاتی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه برخی از بانک ها از شرکت های دانش بنیان برای اعطای تسهیلات، فاکتور خرید تجهیزات و کالا می خواهند، اظهار داشت: شرکت هایی که محصولات آنها نرم افزاری است ناچار به تهیه فاکتورهای صوری خرید سخت افزار برای دریافت این تسهیلات هستند زیرا نظام ارزیابی طرح ها در شبکه بانکی برای نرم افزار و هزینه بسیار بالایی که در بخش پرداخت به منابع انسانی متخصص دارد، ارزش و جایگاهی قائل نیست.

وی خاطرنشان کرد: یک شرکت دانش بنیان برای تولید نرم افزار یا برنامه کاربردی (application) نیاز به سرمایه بیشتری برای هزینه نیروی انسانی و تخصصی، تبلیغات و بازاریابی دارد و در مقابل، هزینه های سخت افزاری آن به مراتب کمتر است.

کرباسی زاده به یکی دیگر از مشکلات شرکت های دانش بنیان و فناور برای دریافت تسهیلات بانکی اشاره و اضافه کرد: این شرکت ها همانطور که از نام آنها مشخص است مبتنی بر دانش هستند و ممکن است پس از چند سال کار کردن بر روی یک ایده بتوانند آن را به محصول تجاری تبدیل کنند.

مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه ممکن است شرکت‌های دانش بنیان در سال هایی که بر روی ایده خود کار کرده اند و تحقیق انجام داده اند، زیان مالی دیده باشند، گفت: برخی از بانک ها به دلیل اینکه این شرکت ها دارای زیان سنواتی هستند به آنها تسهیلات پرداخت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: این شرکت‌ها در مرحله تجاری سازی که زمان بسیار مهم و حیاتی برای تزریق سرمایه است، به علت صورت های مالی زیان‌ده در سال های گذشته با خط قرمزها و پاسخ منفی بانک ها روبرو می شوند.

وی تصریح کرد: همچنین برخی از بانک‌ها به دلیل اینکه شرکت‌های دانش بنیان دارای خطرپذیری (ریسک) بالایی هستند و برخی از محصولات آنها از بین می رود، ترجیح می دهند که به بهانه های مختلف تسهیلات ندهند یا وثیقه سنگین "سهل البیع" شهری (فروش آسان) مطالبه کنند که این موضوع به خارج شدن بخش عمده ای از شرکت های دانش بنیان از اولویت دریافت تسهیلات منجر می شود.

کرباسی زاده افزود: عمده  این قوانین و محدودیت های تعریف شده با کارهای دانش بنیان و شرکت های فناور نوپا بطور اساسی منافات دارد.

وی تاکید کرد: لازم است در سال جاری که به " تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" نامگذاری شده است مشکلات اساسی شرکت های دانش بنیان در تامین مالی و اخذ تسهیلات بانکی با پیش بینی دستورالعمل ها و ساختارهای متناسب با این رسته از کالاها و خدمات فناور برطرف شود.

اصفهان با حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان، دومین استان کشور در این زمینه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha