به گزارش ایرنا، عنایت رضاییپور سهشنبهشب در نشستی به مناسبت روز آستارا در جمع خبرنگاران گفت: مقام معظم رهبری در دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه حرف آستارا و کریدور شمال به جنوب را مطرح کردند و از همه مسئولان خواستند به سمت تحقق این موضوع حرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه آستارا در حال ایفای نقش رگ حیاتی اقتصادی است، افزود: بر این اساس در حال حاضر آستارا اولویت اول کشور از نظر سازندگی شده و قرار است آن شریان حیاتی مهم باشد و ویژگیهای پشتیبانی اقتصادی کشور را برخوردار شود.
فرماندار آستارا بیان کرد: امروز سران، سرمایهداران و برنامهریزان از کشورهای مختلف از جمله چین، آذربایجان، اوکراین و روسیه در صدد گفت و گو با مسئولان این شهرستان هستند و به این نتیجه رسیدهاند که آستارا ظرفیت سرمایهگذاری مورد نظر را دارد.
وی اضافه کرد: آستارا باید ساخته شود تا کشور از قبل آن پیشرفت کند خط ریلی که به طول ۱۶۰ کیلومتر در دست احداث است و اولویت اول کشور میباشد، تسهیل کننده همان نقش شریان حیاتی نه تنها برای ایران، بلکه برای کشورهای مشترک المنافع (سیآیاس) نیز هست.
رضاییپور اظهار کرد: امروز کشوری مانند روسیه هم به این نتیجه رسیده است که از همین نقطه میتواند خود را در برابر تحریمهای غرب محافظت کند و در این مسئولان شهرستان از امامجمعه تا نماینده مجلس همه پای کار هستند تا به تحقق چنین نقشی کمک کنند.
وی گفت: امید داریم به این موضوع چرا که آستارا برای رقم زدن آینده طلایی خود خیلی خوب کار را آغاز کرده، در این راستا مسائل دوجانبه با آستارای جمهوری آذربایجان در حال پیگیری است و پل مرزی در دست احداث هم ظرفیت بسیاری خوبی ایجاد خواهد کرد تا آن دوران طلایی را هرچه زودتر داشته باشیم.
فرماندار آستارا با اشاره به اینکه جذب سرمایهگذاران بومی در اولویت است، عنوان کرد: برای تحقق چنین مسائلی باید با همدلی، پشتکار و همراهی حرکت کنیم.
وی با اشاره به امضای توافقنامه بین ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان و شهرداری آستارا برای نامگذاری ۱۵ شهریورماه با عنوان روز آستارا اظهار کرد: یکی از دلایل نامگذاری این روز شناخته شدن هرچه بیشتر شهرستان و تمایز آن با سایر نقاط در کنار نگاه به تاریخ و ویژگیهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی منطقه است.
رضاییپور افزود: همه اینها پشتوانهای برای آن حرکت رو به جلو است و از این رو باید گام به گام تلاش کنیم تا در نهایت روز آستارا به روز ملی تبدیل شود تا اقتدار، بزرگی و اعتبار منطقه نشان داده شود.
آستارا از غنیترین و عمیقترین پهنههای تاریخی و فرهنگی کشور است
نماینده شهرستان آستارا در مجلس شوری اسلامی نیز در این نشست گفت: بر اساس تفامنامه به امضا رسیده، روز آستارا در تقویم فرهنگی منطقه به ثبت رسیده است اما انتظار میرود این مناسبت روزی در تقویم ملی به ثبت برسد.
غلامرضا مرحبا افزود: اهمیت موضوع از آن جهت است که آستارا از نظر جمعیتی و جغرافیایی یکی از شهرهای کوچک استان گیلان است اما از نظر تاریخی و فرهنگی یکی از غنیترین و عمیقترین پهنههای استان و کشور به شمار میرود.
وی بیان کرد: در نیایی که آکنده از مسائل مختلف و درگیر فضای مجازی است برخی از مسائل در بین نسل جدید کمرنگ شده و آداب و رسوم، غذاها، عادتها، داستانها و افسانههای که پدربزرگان و مادربزرگان با افتخار در موردش صحبت میکردند را نتوانستیم به نسل جدید انتقال دهیم.
نماینده شهرستان آستارا در مجلس شوری اسلامی اضافه کرد: گذشتگان و بزرگان این خطه افتخارات بسیاری خلق کردند اما امروز فرزندان ما حتی با نام آن بزرگان آشنایی ندارند و از این رو به دنبال بهانهای بودیم تا در مناسبتی آنچه از گذشتگان به ارث رسیده و از آن غافل بودیم، در موردش حرف بزنیم و آن ویژگیهای فرهنگی و سجایای ا خلاقی را به نسل جدید انتقال دهیم.
وی با بیان اینکه اسنادی در سایر نقاط و حتی خارج از کشور در مورد آستارا وجود دارد که باید به مردم عرضه شود، اظهار کرد: در این عرصه (آستارا) که چندان گسترده هم نیست، دنیایی از آداب و رسوم، فرهنگها و سنتها خوابیده است که باید از پستوی تاریخ بیرون کشیده، پرورده و به دیگران معرفی شود.
مرحبا تاکید کرد: آستارا منطقهای گردشگرپذیر است و با استفاده از این امکان میتوان از سایر نقاط مردم را برای تماشا و برخورداری از آداب و رسوم، غذاها، فرهنگ و تاریخ شهرستان جذب کرد و به این وسیله اقتصاد منطقه را شکوفا ساخت.
اولین جشن روز آستارا ماه آینده برگزار میشود
امامجمعه آستارا در ادامه با تبریک روز آستارا گفت: این اقدام مسئولان از جمله نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی نشان میدهد که تنها به یک بعد توجه ندارند و همه مسائل را مد نظر قرار میدهند.
حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی افزود: امید میرود با توجه به ظرفیتهایی که در منطقه وجود دارد، برهمین منوال فرآیندهای اداری مورد نیاز نیز طی شود و روز آستارا به روز ملی تبدیل شود.
وی بیان کرد: امسال با توجه به همزمانی روز آستارا با ماه صفر و ایام سوگواری، امکان برگزاری جشن نبود که انتظار میرود با رسیدن ماه ربیعالاول مراسم خوبی به همین مناسبت در شهرستان برگزار شود.
۱۵ شهریورماه مصادف با روز تاسیس مدرسه حکیم نظامی در سال ۱۲۸۷ و روز ریشهکنی بیسوادی در سال ۱۳۴۸ در این شهرستان با عنوان روز آستارا در تقویم فرهنگی نامگذاری شده است.
شهرستان آستارا که با وسعتی حدود ۴۳۰ کیلومترمربع جمعیتش به بیش از ۹۵ هزار نفر میرسد، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت واقع شده است و با کشور جمهوری آذربایجان ۳۸ کیلومتر مرز خشکی و ۱۵ کیلومتر مرز آبی دارد.
نظر شما