حسین مدرس خیابانی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در بندر چابهار اظهارداشت: مرزهای طولانی استانی که ظرفیت تجاری خوبی به وجود آورده با ایجاد و تکمیل راه آهن میتواند این پازل را کامل کند.
وی بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده و مصوبه سفر رییس جمهوری برای نخستین بار کشتی پشتیبانی از لنج های صیادی به بهره برداری رسید.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بزرگترین و بیبدیل ترین ظرفیت استان بندر تجاری چابهار است که ما تلاش میکنیم تا به عنوان قطب سوم تجاری کشور ایفای نقش کند.
وی افزود: در حال حاضر تنها بندر اقیانوسی کشور که امکان بارگیری و پهلوگیری کشتی با تناژ بالای ۱۲۰ هزار تنی را را دارد بندر چابهار است.
مدرس خیابانی ادامه داد: هفت طرح با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار امروز به مرحله اجرا رسید و ۸۰ هزار تن به مجموعه انبارش بندر چابهار اضافه شد، علاوه بر این ۱۰۰ هزار تن دیگر نیز در دست اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: سیلوهایی نیز با ظرفیت یک میلیون تن به بهره برداری میرسد، همچنین مخازن سوختی و فرآوردههای نفتی خیلی خوبی از سوی بخش خصوصی و شرکتهای بزرگی چون پالایش و پخش در حال اجراست که همه اینها به این دلیل است که بتوانیم از ظرفیت هشت و نیم میلیون تنی این بندر استفاده کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۱، ۴۰ درصد بیشتر از عملیات تخلیه و بارگیری سال قبل چابهار از ظرفیت این بندر استفاده شده است.
وی عنوان کرد: همه تلاش دستگاههای متولی در راستای این بوده که ظرفیت استفاده از بندر چابهار به پنج میلیون تن برسد البته ظرفیت این بندر ۳۰ میلیون تن است.
مدرس خیابانی افزود: برنامه ما این است که طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در رابطه با توسعه سواحل مکران بتوانیم ظرفیت بندر چابهار را ارتقا دهیم.
وی تاکید کرد: خط کشتیرانی مستقیم از طریق بندر چابهار به هند راه اندازی شد که ظرفیت خوبی برای گسترش تبادلات تجاری، مسافرتی و گردشگری ایجاد کرده که میتواند به ظرفیت های این بندر اضافه کند.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: یک فروند کشتی پشتیبان نیز به منظور افزایش ظرفیت صید در آبهای دور آغاز به کار کرد.
وی بیان کرد: بندر چابهار فضایی مزین به مزیت های رقابتی و امن را برای جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کرده لذا تلاش کردیم مجوزهای دست و پاگیر برای حضور بخش خصوصی در جهت استفاده از ظرفیت های بندر چابهار را از بین ببریم.
مدرس خیابانی اظهارداشت: دسترسی به آب های آزاد، موقعیت استراتژیک بندر چابهار به خودی خود می تواند سرمایه گذاران فراوانی را جذب کنند اما آنچه این بندر را رونق میدهد به سرمایهگذار بخش خصوصی و مردمی سازی اقتصاد است و این بزرگترین سیاست و راهبرد ما در استان نیز محسوب میشود.
وی افزود: اولویت اول در سیستان و بلوچستان به عنوان یک استان پهناور ساحلی، مرزی و گردشگری بخش راه است که با تلاش های صورت گرفته ۱۵۰ کیلومتر به جاده های دوبانده ما اضافه شده همچنین ۷۰ کیلومتر دیگر تا اوایل آبان به این عدد اضافه می شود.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: به دلیل اولویت آب و راه عمده منابع اعتباری استان به این بخش اختصاص یافته همچنین زیرساخت های پسکرانه بندر خشک و لجستیک ایرانشهر نیز انجام می شود.
وی تاکید کرد: استان ما از دو مرز میرجاوه و ریمدان پذیرای زائران امام حسین (ع) است که پیش بینی می کنیم ۳۰۰ هزار نفر در این ایام وارد استان شوند.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: زیرساختهای خوبی در منطقه ریمدان ایجاد شده شامل احداث سرویس های بهداشتی، لکهگیری ۵۳ کیلومتر راه، تامین آب و برق پایدار ایجاد شده است.
نظر شما