مراجعه سالیانه کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی به ۱۶۰ هزار نفر رسید

ارومیه - ایرنا - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه مراجعه به کتابخانه‌ها افزایش یافته است، گفت: طی یکسال گذشته این میزان به ۱۶۰ هزار نفر رسیده است.

خدیجه معصومی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه عضویت و مراجعه به کتابخانه‌ها پس از فروکش کردن نسبی بحران کرونا، افزایش چشم گیری داشته است، افزود: عضویت در کتابخانه‌های استان از مرداد سال گذشته تا مرداد امسال ۲۴۴ درصد رشد داشته است.

وی همچنین از افزایش ۳۵۱ درصدی امانت کتاب در این استان خبر داد.

معصومی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی دارای ۱۰۱ کتابخانه عمومی است، اضافه کرد: ۷۴ کتابخانه از ابن تعداد تحت مدیریت مستقیم اداره کل و ۲۷ مورد نیز تحت نظارت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان است.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی جز ۱۰ استان دارای کتابخانه مرکزی است، ادامه داد: زیر بنای کل کتابخانه‌های عمومی استان هشت هزار و ۵۰۰ متر مربع است.

معصومی اظهار کرد:  از ۲۷ مورد کتابخانه‌ای که تحت نظارت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان است، ۲۳ مورد به صورت مشارکتی و چهار مورد نیز به صورت کتابخانه عمومی دارای مجوز، فعالیت می‌کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی با اعلام اینکه تمامی شهرستان‌های استان دارای کتابخانه عمومی هستند، گفت: از ۴۸ شهر در این استان نیز ۱۳ شهر فاقد کتابخانه هستند.

وی یادآور شد: یکی از اولین درخواست‌ها از استاندار آذربایجان‌غربی در سفرهای شهرستانی، احداث کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه عمومی بوده است.

معصومی با اشاره به اینکه ۱.۵ میلیون جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی موجود است، افزود: یکی از اهداف ما افزایش کیفی و کمی کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی استان است که بخشی از طریق سهمیه ماهانه و بخشی دیگر از طریق راه اندازی پویش‌های وقف کتاب و استفاده از ظرفیت‌های قانونی حاصل می‌شود.

مراجعه سالیانه کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی به ۱۶۰ هزار نفر رسید

وی در رابطه با ظرفیت ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی برای تعریف مجازات جایگزین حبس از جمله خرید کتاب برای کتابخانه های عمومی، اظهار کرد: در یکسال گذشته ۲۱ حکم فرهنگی به ارزش ۴۲ میلیون تومان در آذربایجان‌غربی صادر شده که منجر به خرید ۲ هزار و ۳۹۵ نسخه کتاب و اضافه شدن آن به مجموعه کتابخانه‌های عمومی بوده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی در رابطه با اهدای کتابخانه‌های شخصی نیز گفت: مهرماه سال گذشته کتابخانه شخصی مرحوم سپهری با بیش از ۲ هزار نسخه کتاب توسط فرزندانشان به کتابخانه عمومی مرکز ارومیه اهدا شد.

وی از نگهداری یک هزار و ۱۴۱ نسخه خطی و چاپ سنگی و سربی در کتابخانه مرکزی ارومیه خبرداد و اضافه کرد: این نسخه‌ها تحت شرایط خاصی نگهداری می‌شوند که تجهیزات ویژه‌ای را می‌طلبد.

معصومی افزود: متاسفانه یکی از قطعات دستگاه نگهداری از نسخه‌های خطی، هشت سال پیش خراب شده که به دلیل تحریم، نمی‌توان آن را از آلمان وارد کرد.

به گفته وی، البته راه‌های جایگزینی برای رفع این مشکل تعریف شده که با نصب دستگاه‌های دیجیتال تنظیم دما و رطوبت، وضعیت همواره توسط کارشناسان کنترل می‌شود ولی باید اذعان کرد که کارایی قطعه اصلی را ندارد.

وی در رابط با فعالیت‌های فضای مجازی کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی گفت: در ایام شیوع گسترده ویروس کرونا و کاهش مراجعه به کتابخانه‌ها، سعی بر آن شد تا با فعالیت در فضای مجازی بخشی از این عدم حضور جبران شود؛ در همین راستا نیز پیج‌هایی در شبکه‌های اجتماعی تاسیس شده که همچنان به فعالیت خود در اطلاع رسانی ادامه خواهند داد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی با تاکید بر اینکه شناسایی ظرفیت‌های مناطق محروم در دستور کار قرار گرفته است، یادآور شد: مقرر شد تا از دفاتر تسهیلات ۹ گانه برای ارائه خدمات به مناطق محروم استفاده شود که در همین راستا کتابخانه‌های معین نیز معرفی شده است.

وی با اشاره به نبود کتابخانه سیار در کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی، گفت: با رایزنی‌های انجام شده، در تلاشیم تا کتابخانه‌های سیار برای ارائه خدمات به مناطق مرزی و محروم راه اندازی شود.

معصومی به عضویت جدید اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی در شورای برنامه ریزی استان اشاره کرد و افزود: در همین راستا ۱۸ مصوبه برای شهرستان‌های تکاب، سردشت، خوی، میاندوآب، اشنویه، ماکو و ارومیه تایید شده که با اجرای آنان به زودی ۶ هزار متر مربع دیگر به فضای کتابخانه‌های عمومی استان افزوده خواهد شد.

وی از اجرای سه هزار ۱۰۰ برنامه فرهنگی ترویجی در آذربایجان‌غربی خبر داد و یادآور شد: ۹ برنامه رونمایی از کتاب، برگزاری ۱۵ محفل ادبی در محل کتابخانه‌های عمومی، برگزاری جشنواره رضوی با ۲۷ هزار شرکت کننده و برگزاری مسابقات ملی و استانی کتابخوانی در مناطق محروم از جمله برنامه‌های اجرا شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی در رابطه با بخش ناشنوایان و نابینایان نیز اظهار کرد: در بخشناشنوایان یک هزار ۵۰۰ جلد کتاب و در بخش نابینایان نیز ۴۱۱ عنوان کتاب در ۹۹۹ نسخه و بیش از ۱۲ هزار کتاب گویا در کتابخانه مرکزی ارومیه موجود است که در تلاشیم تا بخش مستقل نابینایان در کتابخانه عمومی خوی را نیز راه اندازی کنیم.

وی با اشاره به طرح افتتاحی در هفته دولت، ادامه داد:  کتابخانه عمومی روستای گوچ تپه شهرستان بوکان در ۱۲۸ متر مربع زیربنا و ۲هزار جلد کتاب در هفته دولت به بهره برداری رسید.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha