کاخ سفید: گفتگوی بایدن ولاپید درباره ایران/ نشست گروه ۷ درباره تعیین سقف قیمت نفت روسیه
تصویر آرشیوی است.

نیویورک – ایرنا- سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن و یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه به وقت محلی درباره چالش های امنیتی منطقه ای و جهانی از جمله ایران با یکدیگر گفتگو کردند.

کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید عصر چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران با تکرار ادعاهای بی اساس علیه ایران افزود بایدن در تماس تلفنی با لاپید درباره اقدامات ایران و گروههای مورد حمایت آن در منطقه گفتگو کرد.

کاخ سفید نیز با انتشار بیانیه‌ای در این‌باره ادعا کرد بایدن  با لاپید درباره چالش‌های امنیتی جهانی و منطقه‌ای، از جمله تهدیدهای گفتگو کرد .

در این بیانیه کاخ سفید در تداوم هراس واشنگتن از پیشرفت های هسته ای ایران ادعا شده است، بایدن بر تعهد ایالات متحده به منظور جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی تاکید کرد.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن با قدردانی از استقبال گرمی تل آویو  در ماه جولای در سفر به سرزمین های اشغالی گفت که این سفر ارتباط و دوستی عمیق بین ما را نشان داد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است که بایدن همچنین بر اهمیت جمع‌بندی مذاکرات مرزهای دریایی بین اسرائیل و لبنان در هفته‌های پیش رو تاکید کرد.

سخنگوی کاخ سفید همچنین درباره آخرین تحولات روند مذاکرات وین نیز اظهار داشت که بارها اعلام کرده ایم در این باره به صورت علنی مذاکره نمی کنیم.

وی اضافه کرد که پاسخ خود را به نظرات ایران درباره پیشنهاد اتحادیه اروپا صورت مستقیم به شرکای اروپایی ارسال کرده ایم.

سخنگوی کاخ سفید ادامه داد که نمی تواند جزئیات پاسخ واشنگتن به نظرات ایران را علنی کند.

این مقام ارشد کاخ سفید همچنین اعلام کرد که روز جمعه وزیران اقتصاد گروه هفت برای گفتگو درباره سقف قیمت پیشنهادی نفت روسیه نشستی برگزار خواهند کرد.

سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: همکاری با متحدانمان و اعلام سقف قیمت نفت روسیه گام بسیار تاثیرگذاری خواهد بود. این راه بسیار خوبی برای ضربه مالی به روسیه است.

پیش از این، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران  افزود که آمریکا همچنان امیدوار به اجرای مجدد توافق هسته ای با ایران است و  به مذاکرات در این زمینه خوش بین است.

این مقام ارشد کاخ سفید ادامه داد: همچنان امیدواریم که بتوانیم برجام را دوباره احیا کنیم. نسبت به گذشته، در حال حاضر به بازگشت به توافق نزدیک تر شده ایم.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید اظهار داشت: ما به طور محتاطانه ای خوشبین هستیم که همه مسایل می تواند در مسیر درست حرکت کند. البته اکنون مطلب جدیدی برای گفتن ندارم. همانطور که پیشتر هم گفتم محتاطانه خوشبین هستیم.

این مقام کاخ سفید در ادامه در اظهاراتی که به نظر می رسد برای آرام کردن مخالفان توافق احتمالی با ایران در داخل آمریکا است، ادعا کرد که ایران در هفته‌های گذشته برخی از مطالباتش را کنار گذاشته است.

به گزارش ایرنا، دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین  ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

در پی پایان یافتن این دور از مذاکرات، مقامات  آمریکایی و اتحادیه اروپا ادعا کردند که متن نهایی به همه طرف‌ها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود که این این ادعا از سوی مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد که با توجه به ادامه بحث‌ها درباره چند موضوع مهم باقی‌مانده، هنوز در مرحله‌ای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز اعلام کرد که توافقی (در مورد مذاکرات هسته‌ای) بدست نیامده است زیرا تا زمانی که در مورد همه مسائل توافق نشود، توافقی وجود نخواهد داشت.

گفت‌ وگوها در حالی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیم‌های سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.

هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریم‌ها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیت‌های غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha