نگرانی مقام ونزوئلا از ارتباط نظام قضایی آرژانتین با آمریکا

تهران - ایرنا - همزمان با سرنوشت نامشخص پرونده توقیف هواپیمای ونزوئلا در آرژانتین، معاون اول «حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا» (PSUV) در واکنش به درخواست جنجالی دادستان آرژانتینی مبنی بر پیگرد قضایی و ۱۲ سال محکومیت زندان علیه رئیس‌جمهوری سابق آرژانتین، ارتباط سیستم قضایی آرژانتین با آمریکا را تایید کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، «دیوسدادو کابِیو» نماینده ونزوئلا در نشستی مطبوعاتی گفت: سیستم قضایی آرژانتین که ارتباط نزدیکی با جناح راست افراطی و امپریالیسم ایالات متحده دارد در تلاش است تا معاون ریاست جمهوری (کریستینا فرناندز) را مورد آزار و اذیت قرار دهد و به دنبال زندانی کردن او است.

«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا نیز به تازگی با ارسال نامه‌ای به معاون ریاست جمهوری آرژانتین، ضمن ابراز همبستگی، آزار و اذیت علیه وی را غیر قابل قبول توصیف کرد.

«دیه‌گو لوسیانی» و «سرخیو مورو» دادستان‌های فدرال آرژانتین، کریستینا فرناندز را به کلاهبرداری و دست داشتن در طرح منحرف سازی منابع دولتی در دوران ریاست جمهوری ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ متهم کرده‌اند. ۱۲ سال زندان و محکومیت مادام‌العمر از تصدی منصب‌های دولتی از جمله مجازات‌هایی است که دادستان‌های آرژانتینی خواستار آن شده‌اند.

«سانتیاگو کافیِرو» وزیر امور خارجه آرژانتین نیز در واکنش به درخواست سناتور آمریکایی مبنی بر تحریم «کریستینا فرناندز دِ کرشنر» معاون ریاست جمهوری، نقش آمریکا در پیگرد قضایی علیه وی را محکوم کرد و دلیل این تعقیب قضایی را منافعی خارج از این کشور آمریکای جنوبی دانست.

دیوسدادو کابِیو خاطر نشان کرد: ما هیچ تردیدی نداریم که عدالت آرژانتینی که معاون رئیس‌جمهوری را تحت تعقیب قرار می‌دهد، همان عدالتی است که هواپیمای ونزوئلا را از ششم ژوئن در بوئنوس آیرس نگه داشته است.  

وی افزود: نه فقط هواپیما، بلکه خدمه را نیز بدون هیچ توجیهی نگه داشته است و اصطلاح «ربوده شدن» مناسب است.  

وزارت دادگستری آمریکا دوم اوت (۱۱ مرداد) در بیانیه‌ای هواپیمای بوئینگ باری زمینگیر شده در آرژانتین را به ارتباط با گروه‌های تروریستی متهم کرد و خواستار صدور مجوز مصادره آن از سوی مقام‌های آرژانتینی شد.

این هواپیما که تا یک سال پیش به شرکت ماهان ایر ایران تعلق داشت، در ۶ ژوئن (۱۶ خرداد ماه) با ۱۴ سرنشین ونزوئلایی و پنج سرنشین ایرانی از مکزیک وارد آرژانتین شد، اما دو روز بعد اروگوئه از دادن مجوز به آن برای ورود به آسمان خود جلوگیری کرد و هواپیما وادار به بازگشت به آرژانتین شد و تاکنون در آنجا باقی مانده است.

به دنبال درخواست آمریکا و با وجود انتقادهای شدید دولت و مردم ونزوئلا، قاضی دادگاهی در آرژانتین با درخواست آمریکا برای توقیف هواپیمای باربری ونزوئلا موافقت کرده است.

نماینده ونزوئلایی: نظام قضایی آرژانتین با آمریکا مرتبط است

معاون اول حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا اطمینان داد آمریکا و مخالفان ونزوئلا در تلاشند تا شرایطی ایجاد کنند که ثبات اقتصادی این کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: این کارها را انجام می‌دهند زیرا به هیچ‌وجه نمی‌خواهند وضعیت اقتصادی ونزوئلا تثبیت شود.  

«ماریو آرراگا» مدیر بخش اداری هواپیمایی «امتراسور» ونزوئلا به تازگی در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه لبنانی المیادین گفت: این امری بی سابقه است زیرا من معتقدم برای اولین بار در تاریخ چنین وضعیتی تجربه می‌شود که نه فقط دارایی ونزوئلا بلکه خدمه را ربوده‌اند.

وی افزود: آمریکا در راس موضوع توقیف یک فروند هواپیمای ونزوئلایی در آرژانتین قرار دارد و دنبال کوچکترین چیزها هستند تا با آن به ما اتهام بزنند.

آرراگا در خصوص توقیف هواپیما و عدم اجازه خروج به برخی از افراد کادر پروازی به المیادین گفت: ما نسخه‌ای از پرونده را که به دستمان رسید، دیدیم همه جا نوشته دفتر اف. بی. آی. دفتر تحقیقات فدرال. یا دفتر تحقیقات فدرال گفته فلان. خدایا. یعنی اینها [در آرژانتین] هیچ نهاد و سازمانی ندارند که تحقیقات دولتی را انجام دهد؟ می‌دانم که بالاخره سازمانی چیزی هست اما کجاست که به سوالات و ابهامات ما پاسخ دهد. ۱۳۲ معیار و استاندارد برای ادله‌ای که از هر یک از ما خواسته‌اند وجود دارد. صد و سی و دو معیار. این جنون است که دارند اینطوری دنبال حتی کوچکترین چیز می‌گردند تا با آن به ما اتهام بزنند.  

به نوشته تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، در آمریکای لاتین و کارائیب، تعقیب رسانه ای و قضایی با شواهد ساختگی و محکومیت های ناعادلانه علیه رهبران دولت های مردمی به یک هنجار تبدیل شده است. آمریکا به دستاوردهای سیاسی که می‌توان از طریق این مجامع به دست آورد، پی برده و دوره‌های آموزشی برای تربیت دادستان‌ها و قضات آغاز کرده است. اقدام و رای قاضی برزیلی علیه «لولا داسیلوا» رئیس‌جمهور پیشین برزیل از جمله آزار و اذیت‌های رهبران از طریق قضات است که پای داسیلوا را به زندان باز کرد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha