آغاز ساماندهی قلعه پرتغالی‌های قشم

۶ شهریور ۱۴۰۱، ۲۱:۰۹
کد خبر: 84869613
آغاز ساماندهی قلعه پرتغالی‌های قشم

قشم - ایرنا - مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از آغاز ساماندهی محیطی قلعه پرتغالی‌های قشم با هدف ارتقای گردشگری در نگین خلیج فارس خبر داد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی  و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد قشم، ایوب زارعی روز یکشنبه گفت: قلعه پرتغالی‌ها قشم مهم ترین محوطه گردشگری تاریخی در شهر قشم است که سالانه مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد.

وی در تشریح اقدامات در حال اجرای این طرح توضیح داد: پاکسازی داخلی، برداشت نخاله ها، ساماندهی کیوسک نگهبانی، تعمیر  قفسه شیشه ای (ویترین) اشیای موزه، هرس درختچه ها، تهیه پایه سنگی توپ جنگی و سایر موارد شروع آغاز شده و تا پایان شهریور ماه سال جاری ادامه دارد.

به گفته مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم انجام مرمت اضطراری این محوطه تاریخی جزو برنامه‌هایی است که در آینده نزدیک به مرحله اجرا درخواهد آمد.

بنابر این گزارش های باستان شناسی بخشی از  قلعه پرتغالی‌های قشم که به احتمال در دوره ساسانی پی ریزی شده بود با نقشه (پلان) ذوزنقه ای  در سال های آخرین حضور پرتغالی ها به دستور  آلفونسوآلبر کرک در مساحتی حدود دو هزار متر مربع ‌ساخته می‌شود.

از مصالح بکار رفته در ساخت قلعه که در امتداد خط ساحلی و ضلع شمالی قشم قرار دارد ‌می‌توان به سنگ‌های آهکی، گچی و ساروج محلی اشاره کرد که از استحکام خوبی برخوردار بوده‌اند و تا به ‌امروز قسمت‌هایی از آن پابرجا مانده است.

کاربرد اصلی قلعه، انباری بزرگ یا محلی برای تامین آب مصرفی دژهایی چون دژهای هرمز، قشم و لارک را به عهده داشت.

پرتغالی ها آب مصرفی قلعه را آب باران و آب چاه تامین می‌کردند که توسط کانالی زیرزمینی در برکه‌ها و حوض‌های قلعه نگهداری می‌شد.

به گزارش ایرنا، قلعه پرتغالی ها در جزیره قشم گنجی ارزشمند است که ضمن حفاظت و نگهداری، ساماندهی آن برای بازدید گردشگران کاملا ضروری به نظر می رسد.

به رغم کارهایی که در زمینه مرمت آثار تاریخی و باستانی در جزیره قشم انجام شده اما به دلیل حساسیت جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس و اهمیت هویت ملی و وجه سیاسی ایران در خلیج فارس انتظار می رود کارهای ساماندهی محوطه های تاریخی این منطقه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و کار ساماندهی و حتی حفاظت از آنها نیز جدی تر باشد.

 مردم جزیره، این اثر را به عنوان نمادی از مقاومت و رادمردی ایرانیان می دانند و از داشتن چنین اثری در محل سکونت شان، برخود می بالند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha