۲ هزار هکتار از اراضی شمال قزوین برای بارگذاری کلان طرح‌های فناورانه آماده است

قزوین -ایرنا- استاندار قزوین گفت: ۲ هزار هکتار از اراضی کاملا دولتی در شمال شهر قزوین وجود دارد که مایل هستیم کلان طرح‌های فناورانه را در آنها بارگذاری کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی اعلایی روز شنبه در نشست ستاد اقتصاد دانش بنیان که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در استانداری قزوین برگزار شد، افزود: این کلان طرح های فناورانه مختصات ملی دارند و اگر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت شود استقبال از آن در استان وجود دارد.
استاندار قزوین با بیان اینکه توجه به دانش بنیانها از اولویت های کشور است، افزود: رویکرد عمده استان در تمام ارکان دولت،   نمایندگان، مجموعه سپاه و مسوولان قضایی نسبت به مباحث دانش بنیان، نگاه جهت دار بوده و نگاه حمایتی آنها از دانش بنیان‌ها جدی و قوی است که برگرفته از ظرفیت های استان و عمق نگاه فرهنگی و دانشی مردم قزوین می باشد.
وی گفت: ما با این رویکرد در استان پیش می رویم و مدیران علاوه بر نگاه نخبه گرایانه، برخی خودشان نیز از نخبگان جامعه، جوان و پرانرژی هستند و امیدواریم گذشت روزگار نشان دهد که مسوولیت را در اختیار نخبگان و جوانان قرار دادن چه مزیت هایی به دنبال دارد.
وی از معاون علمی و فناوری رییس جمهور درخواست کرد:  صندوق پژوهشی و نوآوری استان را کاملا مورد حمایت قرار دهند و برای اینکه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه ورود کند آیین نامه های قانون دانش بنیان را زودتر تدوین و ابلاغ نمایند تا به محض ابلاغ، آورده خوبی را در صندوق داشته باشیم.
اعلایی افزود: ما به موضوع پردیس فناوری آبیک بسیار علاقه داریم چون احداث این پردیس در آبیک با موقعیت جغرافیایی خاص آن و نزدیکی به تهران و  فرودگاه امام خمینی(ره) کارکرد کشوری دارد و باید به صورت جدی پیگیری شود تا با عنایت معاون رییس جمهور به شکل جدی به عنوان یک مجموعه آبرومند راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه امروز یک مجموعه کارگاهی دانش بنیان را در شهرک کاسپین کلنک زدیم که اقدام خوبی است، افزود: با توجه به اینکه ظرفیت بالقوه استان در کشاورزی و دشت قزوین است و کم کم توجیه اقتصادی فعالیت کشاورزی بهتر می شود تقویت ساختار کشاورزی استان را در دستور کار داریم و امیدواریم یک مجموعه را تحت عنوان پارک یا دهکده کشاورزی استان داشته باشیم.
اعلایی گفت: راه اندازی شهرک تولید محتوا به عنوان مصوبه سفر رییس جمهور بوده و مصوبه هیات وزیران است و سنخیت با خانه خلاقیت دارد و خلاق ترین حرفه ها می توانند در آن ورود کنند.
وی افزود: در این حوزه جدی هستیم و مذاکراتی را برای جذب سرمایه گذار انجام داده ایم و قطعا اگر بتوانیم آن را به خوبی راه بیندازیم یک اقدام مطلوب خواهد بود.

قانون جهش تولید بسیار مترقی است
نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: قانون جهش تولید بسیار مترقی است و دو حوزه را توجه دارد که یکی شرکت های دانش بنیان و دیگری صنایع خلاق است که بیشتر در حوزه علوم انسانی می باشند.
لطف الله سیاهکالی مرادی گفت:ما باید بین علمی بودن با دانش بنیان بودن تفاوت قایل شویم و باید تلاش کنیم فرهنگ دانش بنیان بودن را در جامعه تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه در شمال قزوین استقرار دانشگاه امام، دانشگاه آزاد و چشمه نور محیطی مناسب علمی و دانشگاهی را ایجاد کرده است، افزود: شهرک تولید محتوا در صورت اجرایی شدن، زیرساخت اجرای نهضت تولید محتوا را مخصوصا در فضای مجازی ایجاد می کند.
سیاهکالی افزود: این شهرک از تمامی شهرکها متمایز بوده و کار بزرگی است که در منطقه و جهان نوآوری به همراه دارد و از معاون رییس جمهور درخواست داریم کمک کنند تا این شهرک ایجاد شود.

قزوین به شهرک نوآوری در حوزه علوم اجتماعی، انسانی و فناوری های نو نیاز دارد
نماینده دیگر قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: ما به شهرک نوآوری در حوزه علوم اجتماعی، انسانی و فناوری های نو نیاز داریم تا در گام دوم انقلاب اسلامی در لبه دانش حرکت کنیم.
فاطمه محمدبیگی افزود: در استان قزوین با توجه به قدمت، شرایط جغرافیایی، وجود سرمایه انسانی فوق العاده و زیست بوم فناوری و انسانی مزیت های رقابتی زیادی وجود دارد که طرح های حوزه علم و دانش در آن نتیجه می دهد.
محمدبیگی اضافه کرد: از معاون رییس جمهمور توسعه فازهای اجرایی و عملیاتی طرح چشمه نور را درخواست داریم که برای کل کشور مفید است و همچنین ظرفیت سازی در حوزه کشاورزی را درخواست می کنیم چون میانگین سن کشاورزان ما ۵۵ سال شده است.
این نماینده افزود: راه اندازی دهکده کشاورزی و نوآوری را در استان درخواست داریم همچنین راه اندازی مرکز نجوم دانش آموزی، مرکز رشد شهید حسن پور در البرز و پردیس علم و فناوری در آبیک درخواست ما است.
وی گفت: امروزه مجلسی در راس امور است که نیازها را شناسایی کرده و ۱۰ قانون مهم را براساس نیاز جامعه قانونگذاری و ابلاغ نموده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha