به گزارش خبرنگار ایرنا محمد ابراهیمی یخشکی عصر پنجشنبه در آیین بهره برداری از طرح ملی آبرسانی به شهرهای گروه الف مازندران که با حضور دکتر محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در بابلسر برگزار شد، افزود : اقتصاد مازندران آبپایه است. یعنی بخش اجتماعی، گردشگری و خدماتش به آب وابسته است. اما چند موضوع داریم که باید با توجه به ظرفیتها و ویژگیهای اقتصادی استان مد نظر دولت محترم است به آنها توجه ویژه شود.
وی ادامه داد: نخستین مساله بحث کمبود آب کشاورزی است که بر خلاف تصور عموم جامعه در این بخش با مشکل مواجهیم. با وجود اینکه مازندران قطب تولید برنج است و اکنون حدود ۱.۲ میلیون تن برنج تولید میکنیم که این ظرفیت قابل افزایش هم هست، اما در بخش مهار آبهای سطحی عقبیم و ۱۰ درصد آبهای سطحیمان را مهار کردیم.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
وی تصریح کرد: ما در بخش کشاورزی نیز مانند بخش آب شرب، تابستانها به آب بیشتر نیاز داریم و طبیعتا آب کافی را در تابستان در اختیار نداریم. در حال حاضر ۷۰ درصد ظرفیت تنظیم آب کشاورزی ما وابسته به آب جاری رودخانهها و بارندگی است. این روش تامین آب با توجه به شرایط موجود بارندگیها نمیتواند ما را به رشد حداکثری تولید محصولات کشاورزی برساند. در این بخش باید کار شود. اگر آب کشاورزی تامین کنیم میتوانیم تا ۵۰۰ هزار تن به توان تولید برنج بیفزاییم.
یخکشی بیان داشت: موضوع دیگر بحث روش توزیع آب است. در کشاورزی توسعهیافته باید شبکه مدرن توزیع آب داشته باشیم که هدر رفت کم شود و میل نیروی انسانی برای کشاورزی بیشتر شود. اما در این بخش هم عقب ماندگی داریم و ۱۰ درصد اراضی کشاورزی ما به شبکه مدرن مجهز هستند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: در بحث آب آشامیدنی هم بیشتر شهرهای ما با کمبود آب مواجه هستند. بخشی از این مشکل ذاتی و بخشی زیرساختی است. حتی در ارتفاعات هم با مشکل مواجهیم. از طرفی هم جمعیت استان رو به افزایش است و پذیرای گردشگران سراسر کشور هستیم. برای رفع این نیاز باید چارهاندیشی شود.
وی ادامه داد: البته مفهوم این کاستیها این نیست که دولت کاری نکرد یا کاری نمیکند. برنامههای زیادی دیده شد و تلاش زیادی شده است، اما مساله اصلی ما تامین مالی است. گرچه معتقدیم اگر در بخش کشاورزی و زیرساختهای آب سرمایهگذاریها پنج ساله نتیجه میدهد.
وی با ذکر این نکته که اگر دولت در این بخش تمرکز داشته باشد میتواند از بازگشت سرمایه استفاده کند و اشتغالزایی هم ایجاد میشود، گفت: در بخش کشاورزی سدهایی را برنامهریزی کردیم تا به مهار ۴۰ درصدی آبهای سطحی برسیم. ۱۷۰ هزار هکتار شبکه آبیاری نیز در دست ساخت داریم که حمایت مالی میتواند ما را به مقصود برساند.
وی تصریح کرد: در بخش آب شرب که موضوع مهم ما است طرح جامعی تهیه شد که ۵۰ شهر و دو هزار روستای ما را پوشش میدهد.اما به ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا با اجرای اینطرحها این کمبود برطرف شود. طبق این طرح جامع باید ۱۶ متر مکعب ظرفیت تصفیهخانه داشته باشیم که اکنون به سه متر مکعب رسیدهایم.
وی با بیان این که امروز طرح ملی آبرسانی شهرهای گروه الف با حمایت دولت به نقطه مطلوبی رسیده است، گفت: اکنون از خط انتقال ۹۰ کیلومتری تعریف شده، ۷۰ کیلومتر اجرا شد.
یخکشی گفت: این پروژه از سال ۱۳۸۸ آغاز شد و به دلیل مسائلی طی سالهای اخیر تقریبا متوقف شده بود، اما از سال گذشته با تلاش و حمایت استاندار و ورود معاون عمرانی شتاب بیشتری گرفت و آب را به بابلسر رساند.
وی به اثرگذاری این طرح اشاره کرد و توضیح داد : بابلسر همیشه در تامین آب آشامیدنی مشکل داشت. این شهر محل تجمع مسافران است و هر سال مشکل داشتیم. با این طرح مشکلات این شهر و شهرهای مسبر حل شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: تداوم اجرای این طرح ها میتواند همه مشکلات تامین آب را حل کند.اگر میخواهیم از مزیتهای استان برای توسعه اقتصادی کشور استفاده کنیم حتما باید به بخش آب در این استان توجه شود.
طبق برنامه اعلام شده از سوی استانداری مازندران ، در سفریکروزه معاون اول رئیس جمهور به صورت همزمان ۹۳۵ طرح هفته دولت استان افتتاح و به بهره برداری می رسد که برای این طرحها، چهارهزار و ۴۷۳ میلیارد تومان هزینه شده است. با افتتاح این طرح ها یکهزار و ۵۳۹ نیز مشغول به کار می شوند.
بنابراین گزارش در این سفر به صورت ویژه طرح آبرسانی حدود ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت شهرهای بابل ،امیرکلا ، هادیشهر و بابلسر پس از انتظار ۱۳ ساله به بهره برداری می رسد.افتتاح عملیات بهسازی و نوسازی ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر و بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دولت در مازندران از دیگر برنامه های سفر معاون اول رئیس جمهور به مازندران است.
نظر شما