سیدعلی میرکریمی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون ۸۶ فرصت سرمایه گذاری در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی، گردشگری، صنعت، خدمات، عمران شهری و انرژیهای تجدیدپذیر در سامانه انتقال آنی استانداری خراسان شمالی بارگزاری شد و مجوزهای آن آماده ارایه به بخش خصوصی است که ۱۲ مورد از آن مربوط به انرژی های تجدیدپذیر است.
وی افزود: این طرح ها با تکیه بر اسناد بالادستی همچون سند توسعه استان و سند آمایش سرزمینی تهیه شده است و بر اساس مزیت های نسبی مناطق مختلف استان صادر می شود و بسیاری از این طرح ها زنجیره تولید را تکمیل می کنند.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری خراسان شمالی گفت: ساخت نیروگاه ۲۵ مگاواتی با سرمایه گذاری ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیارد تومان در شهرستان گرمه از جمله طرح هایی است که در این راستا به بخش خصوصی واگذار شد و برای ۱۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: پروژه تولید پودر مکانیزه در بجنورد هم با ۶۰ میلیارد تومان و طرح تولید ورق فولادی در بجنورد با حدود ۴۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری از دیگر پروژه هایی است که با برگزاری مناقصه به متقاضی خصوصی واگذار شده است.
میرکریمی توسعه نوغانداری و پرورش کرم ابریشم را از مزیت های شهرستان مرزی راز و جرگلان عنوان کرد و گفت: در این زمینه پروژه ایجاد توتستان در این شهرستان با اقبال متقاضی روبه رو شد و بخش خصوصی با سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد تومان وارد عرصه شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس ۳۰ هکتار توتستان برای تکمیل زنجیره نوغانداری و پرورش کرم ابریشم ایجاد و برای ۳۰ نفر اشتغال ایجاد می شود.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خراسان شمالی با اشاره به اجرای پروژه شمش منیزیم گرمه به وسیله بخش خصوصی گفت: برای این طرح ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری می شود و با بهره برداری آن برای بیش از ۷۰ نفر اشتغال ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه اهلیت این سرمایه گذاران در کارگروه های مربوط بررسی و مورد تایید قرار گرفته است، افزود: در گذشته توانمندی سرمایه گذار به لحاظ فنی و مالی مورد سنجش قرار نمی گرفت و در اجرای طرح دچار مشکلاتی می شد بنابراین برای برون رفت از این مشکل، کمیته سرمایه گذاری تشکیل شد و اهلیت سرمایه گذار به لحاظ فنی و مالی مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد.
وی افزود: تامین مالی اجرای پروژه ها و بانک عامل برای پرداخت تسهیلات مورد نیاز مشخص است بر این اساس سرمایه گذار با کمترین دغدغه برای اجرای پروژه وارد عرصه شود.
صدور مجوزهای بینام از جمله اقداماتی بود که در استان از یک سال گذشته عملیاتی شده است زیراکه روند طولانی صدور مجوزها به عنوان یک عامل بازدارنده مانع سرمایهگذاری می شد.
بر این اساس با کمک بدنه کارشناسی دستگاههای اجرایی و بر اساس قابلیتهایی که در هر شهرستان وجود دارد، فرصتهای سرمایهگذاری آن شهرستان را شناسایی کرده و با انجام تمام استعلامهای مربوط و جانمایی طرح، جواز تاسیس صادر و به سرمایهگذاران وا گذار میشود.
با این کار عملا هیچ یک از آن فرایندهای زمانبر و پیچیده اداری تکرار نخواهد شد و کافی است تا سرمایهگذار و متقاضی مراجعه کنند تا جواز صادر شده به آنها واگذار شود.
صدور مجوز بی نام و آماده سازی زمینه ها برای ورود بی دغدغه سرمایه گذاران به سرمایه گذاری از جمله اقدامات موثر برای حذف بروکراسی اداری بوده که در این استان انجام شد و با این طرح های تسهیلی زمینه برای حضور بیشتر سرمایه گذاران در استان فراهم می شود.
خراسان شمالی با دارا بودن ۸۶۳ هزار نفر جمعیت که ۴۴ درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند، دارای ۹ شهرک و ۹ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است.
در نواحی و شهرک های صنعتی این استان ۳۲۷ واحد صنعتی جواز بهره برداری دارند که میزان اشتغالزایی آن ها ۴ هزار و ۹۱۱ نفر و میزان سرمایه گذاری در این واحد ها نیز ۸هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال است.
نظر شما