به گزارش خبرنگار ایرنا، علی محمد زنگانه روز شنبه در نشست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با جمعی از تجار و مسوولان اقتصادی استان گلستان، افزود: باید بیشتر از این ظرفیت فعال شده در وزارت امور خارجه در توسعه تجارت استان گلستان که در همسایگی کشورهای آسیای میانه قرار دارد، استفاده شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه چشمانداز توسعه گلستان تحقق درآمد ناخالصی ۲۲۵ همت (هر هزار میلیارد تومان) در افق ۱۴۰۴ برنامهریزی شده است، گفت: این مهم با پشتکاری که توسط دولت سیزدهم و وزرای آن و معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه به وجود آمده، در این استان دست یافتنی است.
استاندار گلستان به ظرفیت بسیار خوب واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی آق قلا اشاره کرد و افزود: اکنون در این شهرک صنعتی ۲۳۳ واحد وجود دارد که ۱۹۷ درشهرک مستقر و بقیه خارج از محدوده شهرک است .
وی ادامه داد: از واحدهای شهرک صنعتی آققلا، ۱۵۷ واحد فعال، ۳۹ واحد نیمه فعال و بقیه غیرفعال بوده که تولید این واحدها علاوه بر تامین نیاز داخلی، جنبه صادارتی دارد.
استان گستان هزار و ۳۴ واحد دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت ایجاد ۲۶ هزار و ۸۵۸ فرصت شغلی دارد که محل استقرار آن ها بیشتر در شهرک ها، نواحی صنعتی است.
واحدهای تولیدی استان گلستان در بخش صنعت و صنایع تبدیلی کشاورزی ایجاد شده که ۹۷ درصد آن را صنایع کوچک و متوسط تشکیل میدهد.
مرز مشترک زمینی با کشور ترکمنستان و برخورداری از گمرک اینچه برون گنبدکاووس، ارتباط ریلی با ترکمنستان و آسیای میانه در سال های اخیر، دسترسی به گمرک امیر آباد بهشهر در مازندران، وجود فرودگاه بینالمللی گرگان و فعالیت بیش از ۸۰۰ بازرگان دارای کارت فعالیت، از ظرفیتهای مهم رونق تولید در گلستان است.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد.
اقتصاد اصلی ساکنان استان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری گلستان بر پایه کشاورزی استوار است.
نظر شما