کوروش وکیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گردشگری معنوی و مذهبی یکی از انواع گردشگری است که استان اصفهان ظرفیت های فراوانی در این زمینه بدلیل برخورداری از تنوع اقوام، آیین و آداب و رسوم دارد و می تواند از این ظرفیت ها بعنوان فرصتی برای توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگران داخلی و خارجی استفاده کند.
وی با بیان اینکه تا کنون ۴۷۱ اثر از جاذبه های گردشگری مذهبی مانند مسجدهای تاریخی، امامزاده ها، حسینیه ها، آرامگاه ها، بقاع متبرکه، زیارتگاه ها و کلیساها در استان شناسایی شده و به ثبت ملی رسیده است، اظهار داشت: این جاذبه ها در کنار آیین ها و مراسم ویژه مذهبی، ظرفیت ها و فرصت های بسیاری برای گردشگری معنوی فراهم کرده است.
وی با اشاره به اینکه گردشگری معنوی مانند گردشگری فرهنگی تاریخی، سلامت و طبیعت گردی، مخاطبان خود را دارد، اضافه کرد: این نوع گردشگری مختص زمان حال نیست بلکه از گذشته علاقهمندان و گردشگران خود را داشته است.
وکیلی با اشاره به اینکه ظرفیت ها، آیین ها و اماکن مذهبی استان اصفهان بمنظور استفاده از فرصت های موجود در این زمینه معرفی شده است، خاطرنشان کرد: انواع آیین های مذهبی در مکان های مختلف در شهرها و روستاهای اصفهان برگزار می شود که از جمله آنها می توان به نخل گردانی، تعزیه خوانی، چاووش خوانی و سقاخوانی و برپایی کاروان ها و دسته های بزرگ عزاداری اشاره کرد.
وکیلی با بیان اینکه امسال وزارت میراث فرهنگی، میزی با عنوان " گردشگری معنوی " در کشور ایجاد کرده است، گفت: این میز با هدف هماهنگی برای توسعه و رونق گردشگری معنوی و مذهبی بویژه در ماه های محرم و صفر ایجاد شده است.
رییس گروه توسعه گردشگری و بازاریابی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان افزود: در این پیوند، امسال به دفاتر خدمات مسافرتی، مراکز اقامتی گردشگری، تورهای مسافرتی و راهنمایان تورها اعلام شد که فرصت های گردشگری معنوی موجود در استان را به گردشگران داخلی و خارجی معرفی کنند.
وی با تاکید بر لزوم تهیه محتوا درباره ظرفیت های گردشگری معنوی استان اصفهان، خاطرنشان کرد: در میز گردشگری معنوی کشور نیز تاکید شد که گردشگری معنوی فقط مختص به ماه های محرم و صفر نباشد بلکه می توان از ظرفیت های آن در طول سال و برای همه مراسم مذهبی مانند اعیاد عید فطر و نیمه شعبان نیز استفاده کرد.
وکیلی با اشاره به اینکه مراسمی مانند غبار روبی امامزاده ها، مساجد و حسینیه ها، یادبود شهدا و مشاهیر معنوی و آیین های شاخص مذهبی که برخی از آنها در فهرست میراث ناملموس ثبت شده اند از جاذبه های گردشگری معنوی بهشمار می آیند، تصریح کرد: در حال تهیه بانک اطلاعات جامع و کاملی از رویدادها و آیین های مذهبی استان که جاذبه گردشگری معنوی دارند، هستیم.
وی با اشاره به اینکه بانک اطلاعاتی اماکن جاذبه های گردشگری معنوی در استان تهیه شده است، افزود: جذب گردشگران خارجی به گردشگری معنوی نیز بازتاب فراملی خوب برای کشورمان خواهد داشت.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نامهای میدان امام(نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام های "وزوان" ،"مزدآباد" و "مون" به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
نظر شما