علیرضا گوهری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساخت پناهگاه در مناطق کوهستانی برعهده هیات کوهنوردی است که در سال های گذشته نیز لزومی به ساخت و ساز پناهگاه در ارتفاعات یخچال استان همدان وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینکه فردی خودسرانه و با حمایت مدیریت وقت دستگاه ورزش اقدام به ساخت پناهگاه در منطقه کوهستانی یخچال کرده است، افزود: پناهگاهها در مناطق کوهستانی باید به شکل سابق حفظ شوند و نیاز به تغییر ندارند اما نامبرده بدون توجه به این مباحث قانونی و اعتراض هیات، اقدام به ساخت و ساز دراین محدوده کرده است.
گوهری خاطرنشان کرد: شخم زدن پناهگاه یخچال تخریب محیط زیست محسوب می شود و هرگونه فعالیت در این زمینه برای ساخت و سازها، اقدامی غیرقانونی و تخلف است.
به گفته وی، هیات کوهنوردی استان همدان همواره نسبت به ساختوساز پناهگاه در منطقه کوهستانی یخچال اعتراض کرده است چراکه پناهگاهها هیچ نیازی به تجملات و تشریفات ندارند، ضمن اینکه این تشریفات، موجب تخریب طبعیت و محیط زیست می شود.
قله یخچال همدان با ارتفاع سه هزار و ۵۸۰ متر یکی از کوههای معروف استان همدان و بلندترین قله رشته کوه الوند به شمار میرود.
کوهنوردان زیادی برای صعود به این قله به استان همدان سفر میکنند.
قله یخچال مرتفعترین بلندی الوند از شمال به قله تاریک دره، از سمت جنوب غربی به قله اردک مردک، از سمت شرق به قله تخت رستم و از سمت جنوب به قلل شاه نشین بزرگ و کلاه قاضی محدود میشود و آبادی خاکو در قسمت شرقی آن قرار دارد. زمستان قله یخچال سرد و طوفانی و در زیر قله عبور از امتداد نقاب برفی مشهور آن به دلیل ریزش بهمن خطرناک است.
بهترین زمان صعود به قله یخچال اواخر اردیبهشت ماه است.
نظر شما