سهم ۴ کرمانی از حقوق بشر آمریکایی

۱۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۳۸
کد خبر: 84810794
نجمه حسنی
سهم ۴ کرمانی از حقوق بشر آمریکایی

کرمان - ایرنا - هدف قراردادن هواپیمای ایرباس ایران در آسمان خلیج فارس و کشته شدن ۲۷۵ مسافر از جمله چهار کرمانی مشتی نمونه خروار حقوق بدون بشر آمریکایی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رعایت حقوق بشر جزو بدیهی‌ترین نیازهای بشر است که ابرقدرت های جهانی چون آمریکا با وجود دست داشتن در جنایات مختلف از جمله حمله ناوگان آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران، بمباران شیمیایی سردشت، ترور شخصیت‌های برجسته سیاسی و انقلابی کشور، ترور ۱۷ هزار انسان بی گناه و ... داعیه رعایت حقوق بشر را دارد این در حالی است ایران اسلامی را پس از شکل گیری حکومت اسلامی آماج حملات ضدبشری بسیاری قرار داده است.

آمریکا از حقوق بشر به عنوان دستاویزی برای اخاذی و تحت فشار قرار دادن کشورهای دیگر بهره می برد تا نقشه های شوم سلطه‌گرانه خود را به مرحله اجرا در بیاورد و یکی از توطئه ها جنایت شلیک به هواپیمای ایرباس ایران در ۱۲ تیر ۱۳۶۷ به شماره پرواز ۶۵۵ به همراه ۲۷۵ مسافر (با ملیت‌های ایرانی، اماراتی، یوگسلاوی، پاکستانی، هندی و ایتالیایی) و ۱۶ خدمه پرواز که در مجموع بیش از ۲۹۰ نفر بود که از بندرعباس عازم دبی بود.

این پرواز به دلیل اصابت دو موشک هدایت شونده از ناو «وینسنس» آمریکا هرگز به مقصد نرسید و در خلیج فارس سقوط کرد. ۲۹۰ سرنشین غیرنظامی این هواپیما یعنی ۶۶ کودک، ۵۲ زن، ۱۷۲ مرد و ۳۶ نفر از اتباع یوگسلاوی سابق، هند، پاکستان، ایتالیا و امارات در این پرواز به شهادت رسیدند که چهار نفر از آنها اهل استان کرمان بودند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان در سالروز حادثه سقوط هواپیما ایرباس ۶۵۵ توسط ناو وینسنس آمریکا با اشاره به اینکه در این حادثه چهار شهید از استان کرمان بودند گفت: سفر این چهار تن به جای دبی به بهشت انجام شد.

احمد گروئی ساردو به مناسبت ۱۲ تیرماه سال ۶۷ سالروز انهدام هواپیما ایرباس ۶۵۵ توسط ناو وینسنس آمریکا اظهار داشت: سی و یک سال قبل ملت ایران داغدار شهادت مسافران هواپیمایی بود که ناو وینسنس آمریکا آن را بر فراز خلیج فارس سرنگون کرد و فصل تازه ای از دفتر تناقضات حقوق بشری خود در جهان گشود.

وی گفت: ۲ مرد به نام های شهید "محمود دژبان پور"، "مراد رواق" و یک مادر و دختر به نام های شهیده "روزخاتون سابقی نژاد" و "مریم مرادی پور" در این پرواز از استان کرمان بودند.

گروئی ساردو در خصوص زندگی‌نامه این شهدای والامقام نیز بیان کرد: شهید محمود دژبان در دهم مرداد ۱۳۱۹، در روستای کنار صندل از توابع شهرستان جیرفت به دنیا آمد و کارگر بود.

وی ادامه داد: وی در سال ۱۳۵۷ ازدواج کرد و صاحب یک پسر و دو دختر شد به‌عنوان بسیجی نیز در جبهه حضور یافت و مزار وی در گلزار شهدای روستای رومرز تابعه شهرستان زادگاهش واقع است.

گروئی همچنین به شهید والامقام مراد رواق اشاره کرد که سوم اردیبهشت ۱۳۲۰ در روستای زه از توابع شهرستان کهنوج به دنیا آمد و تصریح کرد: پدرش علی، کشاورزی می‌کرد و مادرش زینب نام داشت؛ او نیز کشاورز بود که سال ۱۳۴۶ ازدواج کرد و صاحب دو پسر و چهار دختر شد مزار وی در گلزار شهدای نخلستان تابعه شهرستان زادگاهش واقع است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان خاطرنشان کرد: شهیده معزز روزخاتون سابقی نژاد هم چهارم تیر سال ۱۳۳۴، در شهرستان جیرفت به دنیا آمد و پدرش محمد، کشاورزی می ‌کرد و مادرش مریم نام داشت و خانه‌دار بود وی سال ۱۳۶۰ ازدواج کرد و صاحب یک پسر و یک دختر شد.

وی ادامه داد: مزار وی در روستای زهکلوت تابعه شهرستان رودبار جنوب قرار دارد همچنین دخترش مریم مرادی پور نیز در سال ۱۳۶۰ در شهر العین کشور امارات به دنیا آمد و بعد این حادثه اثری از پیکرش به دست نیامد.

آمار سازمان ملل حکایت از آوارگی ۸۲.۴ میلیون نفر به دلیل نقض حقوق بشر توسط کشورهایی چون آمریکا دارد.

هرچند بسیاری از کشورها در برابر اقدامات ضد بشریت آمریکا منافع خود را ترجیح داده اند اما ایران اسلامی همچنان در این مسیر محکم ایستاده است.

صبحگاه یکشنبه مورخ سوم ژوئیه ۱۹۸۸ مصادف یا ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷، هواپیمای مسافربری خط هوایی ایران ایر به شماره ۶۵۵ که طبق برنامه منظم و معمول خود بین بندرعباس و دوبی در پرواز بود، در ساعت ۱۰:۱۷ صبح به وقت تهران از فرودگاه بندرعباس به هوا برخاست. هفت دقیقه بعد، هنگامی که هواپیمای مزبور بر فراز خلیج فارس بود، تنها پس از گذشت ۱۱ ثانیه از ارسال آخرین تماس رادیویی خلبان هواپیما به برج مراقبت، مورد اصابت موشک‏های پرتاب شده از سوی ناو آمریکایی وینسنس مستقر در خلیج فارس قرار گرفت.

در این حمله تمامی ۲۹۰ سرنشین هواپیما در دم جان سپردند. هواپیمای مزبور حامل ۲۷۵ مسافر و پانزده خدمه بود. از این تعداد، ۲۵۴ ایرانی، ۱۳ نفر تبعه امارات عربی متحده، ۱۰ نفر هندی، ۶ نفر پاکستانی، ۶ نفر تبعه یوگسلاوی سابق و ۱ نفر ایتالیایی بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha