به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا واعظی روز شنبه در همایش بررسی ظرفیتهای زمینشناسی مراغه جهت معرفی به عنوان ژئوسایت از طریق ارتباط تلفنی اظهار داشت: از ظرفیت مناطق فسیلی مراغه باید برای توسعه همان مناطق بهرهگیری شود و برهمین اساس ایجاد موزه صحرایی برای بهرهگیری از ظرفیت این منطقه نیز کاری در تراز جهانی است.
وی ادامه داد: تا جایی که در کشور سوئیس و در وسط کوههای آلپ نیز موزه ای در محل استخراج فسیلهای دایناسورها احداث کردهاند و فسیلها به پایتخت این کشور منتقل نشده است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی که دانشآموخته مقطع دکتری در رشته هیدروژئولوژی است، وجود غار هامپوئیل به عنوان یکی دیگر از جاذبههای زمینشناسی در مراغه را یادآوری و بیان کرد: این غار زیبا میتواند در قالب یکی از ژئوسایتهای مراغه پذیرای گردشگران باشد.
«واعظی» اظهار داشت: حتی سد علویان مراغه نیز از نگاه زمینشناسی عمومی و تخصصی دارای جذابیت است و میتواند در ردیف ژئوسایتهای این شهرستان معرفی شود.
وی رصدخانه و دیگر جاذبههای تاریخی، طبیعی و زمینشناسی مراغه را نیز یادآوری کرد و افزود: پارک علم و فناوری استان نیز از این موضوع حمایت مادی و معنوی خواهد کرد تا جایی که فناوریهای حوزه توریستم و ژئوتوریسم را میتوانیم در اختیار کارگروه ایجاد و ثبت ژئوپارک مراغه قرار دهیم.
به گفته وی یکی از شرکتهای فعال در پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی، استارت آپی در زمینه ژئوتوریسم را توسعه میدهد که قرار است مناطق توریستی زمینشناسی استان و کشور را احصا و آن را با هدف معرفی و تشکیل بسته های مسافرتی ژئوتوریسم روی نرمافزار پیاده کند.
«واعظی» برای بررسی تخصصیتر مشارکت این پارک در ایجاد ژئوپارک مراغه در یک جلسه تخصصی ابراز امیدواری کرد و افزود: با برگزاری یک استارتآپ تخصصی برای ژئوپارک مراغه میتوان ایدهها و طرحهای نو را در این زمینه شناسایی کرد.
کنوانسیون مراغه میتواند به حرکت ملی تبدیل شود
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی با بیان اینکه عمر مفید آسفالت در مناطق سردسیر کشور به دلیل استفاده از نمک برای یخ زدایی یک پنجم سایر مناطق است، افزود: مراغه ظرفیتی برای حل این مشکل دارد که با عنوان کنوانسیون مراغه می توان آن را به یک حرکت ملی تبدیل کرد.
«واعظی» افزود: پساب کارخانه کاوه سودا با حجم قابل توجه میتواند به محصول با ارزش «کلرید کلسیم» تبدیل و جایگزین نمک در عملیات یخزدایی شود اما در صورتی که شهرداریها از آن استقبال نکنند، توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
وی پیشنهاد داد که فرمانداری و شهرداری مراغه در قالب این کنوانسیون پیشنهادی، شهرداران مناطق سردسیر کشور را در مراغه جمع کرده و تفاهم نامه همکاری ۱۰ ساله برای تحقق این امر به امضا برسانند تا هم مشکل پساب کاوه سودا حل و هم بخشی از مشکلات زیست محیطی کشور مرتفع شود.
به گزارش ایرنا در این همایش ۳۶ ظرفیت زمینشناسی مراغه از جمله مناطق فسیلی، دامنههای سهند، چشمهها، غارها، روستاها و آبشارهای این شهرستان برای ثبت به عنوان ژئوسایت به حاضران معرفی شد.
نظر شما