محمد پیله فروش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: عملیات حذف و جایگزینی این میزان باغ انگور با مشارکت باغداران تاکستانی و از محل تسهیلات صندوق کارآفرینی امید عملیاتی شده است.
وی اظهار داشت: حدود پنج هزار هکتار از باغ های انگور در تاکستان به دلیل عمر بالا و سایر تنش ها، اقتصادی نبوده و باید حذف و جایگزین شوند که امیدواریم با اطلاع رسانی در خصوص فواید جایگزینی از سوی بخش ترویج جهاد کشاورزی و با همراهی و مشارکت باغداران و حمایت بانک ها بتوانیم به مرور آنها را حذف کرده و با باغ های جدید در همان مکان ها جایگزین کنیم.
این مسوول افزود: هزینه تولید در باغ های فرسوده میوه که عمر اقتصادی آنها به پایان رسیده، بسیار بالاست و این مساله فعالیت باغبانی را برای کشاورزان غیرقابل توجیه می کند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه باغ های درجه سه در تعریف ما امکان جوان سازی ندارند و عمر اقتصادی آنها به پایان رسیده است، گفت: یکی از چالش های ما در حوزه باغبانی وجود باغ های سنتی میوه است که توجیه اقتصادی لازم را ندارند و باید اصلاح، جوان سازی و حذف و جایگزینی آنها انجام شود.
استان قزوین با ۳۲ هزار هکتار باغ انگور، رتبه دوم تولید انگور و رتبه نخست تولید کشمش کشور را دارد.
استان قزوین دارای ۷۶ هزار هکتار باغ میوه است.
نظر شما