وزیر ارتباطات ونزوئلا: محور تهران-کاراکاس، اولویت آینده اقتصادهای جهان

تهران - ایرنا - «فردی آلفرد نازارس» وزیر ارتباطات و اطلاعات ونزوئلا در گفت‌وگو با ایرنا تاکید کرد: ایران و ونزوئلا محوری خواهند ساخت که به عنوان اولویتی برای اقتصادهای دنیا محسوب خواهد شد و سند جامع ۲۰ ساله با بهره‌گیری از تجربه سال‌های گذشته، اهداف بسیار مشخصی را برای دنیایی که در حال ظهور است، دنبال می‌کند.

به گزارش ایرنا، «فردی آلفرد نازارس» (Freddy Alfred Nazareth) معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا در امور فرهنگی و گردشگری و وزیر ارتباطات و اطلاعات این کشور به عنوان یکی از اعضای هیات همراه «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا در سفر به تهران در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا با قدردانی از انجام این مصاحبه به عنوان «فرصتی برای گفت‌وگو با ملت بزرگ» ایران، پیرامون امضای سند جامع ۲۰ ساله به عنوان یکی از دستاوردهای این سفر رسمی گفت: این سند ۲۰ ساله برگرفته از تجربه‌ای است که ما از روابط برادرانه‌مان از زمان شروع انقلاب تاکنون داشته‌ایم.

وی با اشاره به جایگاه ایران در عرصه جهانی به عنوان نمونه کشوری کاملا مستقل و اهمیت امضای این سند همکاری ۲۰ ساله خاطر نشان کرد: در حال حاضر تغییری در نظم جهانی به وجود آمده و تغییر قطعی در نظم جهانی رخ خواهد داد. من فکر می‌کنم ما به عنوان کشوری که برای پنج سال است تحت تحریم‌های جنایتکارانه قرار داریم، یاد گرفته‌ایم که بدون وابستگی به غرب کارها را انجام دهیم و شرایط هر چه بیشتر برای استقلال همه عرصه‌های زندگی‌مان ایجاد کنیم. ما از نظر سیاسی از ۲۰۰ سال پیش در این وضعیت استقلال قرار داریم، اما هنوز از نظر اقتصادی و فرهنگی به این مرتبه نرسیده‌ایم و این امر لازمه دستیابی به حاکمیت واقعی است. ملت ایران در ۴۰ سال گذشته در همه ابعاد زندگی پیشرفت کرده‌ و دارای استقلال است. ما باید مانند ایران مستقل باشیم تا قطب بین‌المللی جدیدی بسازیم تا سناریوی جدیدی را در جهان بسازد که در آن قدرت‌ها شکل جدیدی از روابط را ایجاد کنند.

سند جامع ۲۰ ساله بر پایه تجارب گذشته اما به سوی جهان در حال ظهور

این مقام ونزوئلایی افزود: این تفاهم‌نامه ۲۰ ساله، دربرگیرنده تجربه این سال‌ها است اما در عین حال، اهداف بسیار مشخصی را برای دنیایی که در حال ظهور است، تعیین می‌کند. مقابله با چالش ها با دستور کاری مشخص و مؤثر در چارچوب روابط برادرانه، همزیستی متقابل، رفاه متقابل و توسعه متقابل از جمله این اهداف است.  

نازارس با اشاره به فراهم بودن زمینه‌های همکاری متقابل تهران- کاراکاس گفت: زمین زیر کشت مورد نیاز ایران در ونزوئلا است و توسعه فناوری که ونزوئلا به آن نیاز دارد در ایران است. هیچ چیز ما را از هم جدا نمی‌کند، بلکه ما متحدتر خواهیم شد. به طور خاص، این سند، طیفی از اهداف استراتژیک و اساسی را برای ایجاد ۲۰ سال روابط نزدیک دنبال می‌کند: اجرای توسعه علمی در تمام زمینه‌ها، توسعه علمی کاربردی در اقتصاد، توسعه علمی کاربردی در سلامت، توسعه علمی کاربردی در کشاورزی، توسعه علمی کاربردی در آموزش. وی همچنین بر اهمیت سند جامع ۲۰ ساله در راستای تبادل فرهنگی تاکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت برقراری پرواز مستقیم تهران- کاراکاس در جهت توسعه گردشگری دو کشور از ۲۸ خرداد (۱۸ ژوئن) گفت: با شروع این پرواز، گردشگری فعال می‌شود. علاوه بر گردشگری، تبادل دائمی بین متخصصان، نیروی انسانی و کالاها نیز فراهم می‌شود.

محور ایران - ونزوئلا، اولویتی برای اقتصادهای جهان در آینده

به عقیده نازارس، «در دنیای جدیدی که هیچ کشور کوچکی (از منظر جایگاه و اهمیت در عرصه جهانی) وجود ندارد، در دنیای جدیدی که همه کشورها در آن مهم هستند، دنیایی که کشوری با ثروت طبیعی فراوان همچون ونزوئلا و کشوری با ثروت طبیعی و توسعه علمی عالی همچون ایران وجود دارد، من فکر می‌کنم ما محوری خواهیم ساخت که برای اقتصادهای دنیا در اولویت باشد و از این رو این تفاهم‌نامه‌ای که امضا شده فقط یک تفاهم‌نامه نیست بلکه فراتر از آن، تفاهم‌نامه ایجاد برنامه‌ای است که ما روز به روز به آن اعتقاد خواهیم یافت. ما به طور مکرر از ایران بازدید خواهیم داشت و امیدواریم که شما را در ونزوئلا نیز به صورت مکرر ببینیم.

وزیر ارتباطات و اطلاعات ونزوئلا در توضیح چرایی توقیف تجهیزات تیم رسانه‌ای رئیس‌جمهوری ونزوئلا در یکی از کشورهای اروپایی گفت: اگر چه از جزئیات این اتفاق بی اطلاعم اما از بروز این اتفاق تعجب نمی‌کنم، چرا که در غرب، دوگانگی و دروغ بزرگی در مورد آزادی بیان وجود دارد.

وی افزود: غرب از یک سو تصویر مدافع آزادی بیان را ارائه می‌کند اما از سوی دیگر زمانی که یک روزنامه‌نگار یا یک کانال تلویزیونی یا خبرگزاری از خطی که بر آن‌ها تحمیل کرده‌اند، خارج می‌شوند، به سادگی و از طریق سانسور نابود می‌شوند. می‌توان تصور کرد که دنیای شبکه‌های اجتماعی دنیای آزادتر است، دنیایی که در آن، همه می‌توانند در زمان واقعی از وقایع  و اخبار مطلع شوند و اطلاع‌رسانی کنند. اما حقیقت این است که این دنیای به ظاهر آزاد توسط الگوریتم‌ها کنترل می‌شود، توسط هوش مصنوعی کنترل می‌شود، دنیای شبکه‌های اجتماعی، ماتریکسی را که غرب به دنبال تحمیل آن است، تحمیل می‌کند و مشابه عصر تفتیش عقاید، هر صدای مخالفی را خاموش می‌کند. روزنامه‌نگاران کوبایی، روزنامه‌نگاران ونزوئلایی، شبکه‌هایی مانند المیادین یا الجزیره یا هیسپان تی‌وی به طور دائم در این کشورها مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. علاوه بر این، خطوط سرمقاله و تولیدات آن‌ها دائما در حال سانسور و حذف شدن است. وی به عنوان نمونه به حذف کانال روسی راشا تودی اشاره کرد و گفت این کانال صرفا به دلیل روسی بودن و نشان دادن بخشی از اخباری که غرب هرگز نشان نمی‌دهد، از جهان حذف شد. به تصویر کشیده شدن ماجرای قتل عام رایش چهارم در اوکراین از نمونه‌های برنامه‌های تولیدی راشا تودی است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین در دنیای امروز، نه تنها آزادی بیان که حقیقت نیز در خطر است. حقیقت برای همیشه نابود می‌شود و این مسئله نگران‌کننده است.

قتل روزنامه‌نگار الجزیره، زنگ خطر از عزم هژمونی رسانه‌ای غرب برای نابودی حقیقت

وی به قتل روزنامه‌نگار الجزیره به عنوان نمونه‌ای از واقعیت‌های نگران‌کننده اشاره کرد و این همان اتفاقی است که برای روزنامه‌نگاران فلسطینی یا روزنامه‌نگاران آمریکای لاتین در کشوری همچون کلمبیا یا هر جای دیگر دنیا اتفاق می‌افتد و ما باید دروغ و نیرنگ در غرب را محکوم کنیم. وی در ادامه با تاکید بر لزوم «ایجاد فضاهای ارتباطی» داخلی و ملی گفت: ما باید فضاهای ارتباطی خودمان را بسازیم که واقعا جایگزین هژمونی گوگل، هژمونی جی‌میل، فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام است. شبکه‌هایی که باعث شود تا حقیقت ما از بین نرود.

نازارس در توضیح فشارهای آمریکا علیه ملت‌هایی مانند ونزوئلا و ایران فراتر از فشارهای اقتصادی و سیاسی از جمله در حوزه رسانه و ارتباطات از طریق بازنمایی یا سانسور رسانه‌ای گفت: غرب ظرفیت بزرگی را برای کنترل مطلق مطالبی که می‌خوانیم، می‌بینیم، گوش می‌دهیم ایجاد می‌کند؛ کنترل و نظارتی که هرگز دیده نشده و تصور نشده است و در نتیجه، کنترل مطلق غرب بر برداشتی که مردان و زنان جهان معاصر در همه قاره‌ها از رویدادها به آن دست می‌یابند. وی در طبقه‌بندی انواع کنترل غرب بر فضای رسانه‌ای جهان گفت: نخست این‌که آن‌ها آنچه را که هر فرد می‌بیند، کنترل می‌کنند. آنچه من در شبکه های اجتماعی می‌بینم آن چیزی نیست که شما می بینید. الگوریتم و هوش مصنوعی با توجه به مطالعه‌ای که روی من انجام داده‌اند، مرا در محتوای محدودی محصور می‌کنند. بنابراین، آنچه در یک نقطه از جهان اتفاق می افتد یا اطلاعاتی که من در مورد ایران خواهم داشت، حداقل یک میلیون نسخه خواهد داشت. این میلیون‌ها نسخه از آنچه ممکن است از عراق، ونزوئلا، ایران یا هر کشور دیگری باشد، کاملاً به شکل پراکنده است. بنابراین هیچ راهی وجود ندارد که بتوانیم به درک یکسانی از یک موضوع واحد داشته باشیم.

«مورد دوم، جاسوسی و سرقت اطلاعات است. همه به ما گوش می‌دهند. از طریق ساعت‌های ما، تلفن‌های ما، رایانه‌های ما، تبلت‌های ما، همه به ما گوش می دهند و ما را از طریق دوربین می‌بینند. آن‌ها می‌دانند ما چه زمانی لبخند می‌زنیم، چه زمانی غمگین می‌شویم، می‌دانند با چه محتوا و اطلاعاتی سر و کار داریم و وقتی دقیقا ما را بررسی و مطالعه کردند، از آنجا است که مصرف (تغذیه) رسانه‌ای که هرکس به آن علاقه‌مند است را به او می‌دهند.

دشمن‌سازی از ونزوئلا و ایران، پروژه غرب برای ایجاد از هم‌گسیختگی در جهان

«سوم، توانایی محو واقعیت و ساختن حقیقتی از هم گسیخته است. آن‌ها می توانند باعث پراکنده شدن جهان و پایان یافتن جهان شوند. به همین ترتیب، داستان، روایت و اسطوره مدرن از کسانی است که به عنوان دشمن می‌سازند و روسیه، ایران، ونزوئلا، چین، کوبا و نیکاراگوئه از نمونه‌های آن است. از ما شخصیت کاذبی می‌سازند و آن را به بشریت می‌فروشند. این تصویر غیر واقعی را با میلیون‌ها نسخه به جهان عرضه می‌کنند. بنابراین، ما را به عنوان یک مردم، به عنوان یک فرهنگ، به عنوان تمدن تحریف می‌کنند و شرایط را برای تهاجم نظامی آماده می‌کنند».

این مقام ونزوئلایی خاطر نشان کرد: اما چیزی که در خطر است، ظرفیت نفوذ غرب در جوامع ما و از بین بردن جوامع ما از محل کار یا خانه هایشان است. امروزه شبکه‌های اجتماعی چالش بزرگی را تحمیل کرده‌اند. در وهله نخست به دلیل سیاست‌زدایی از زندگی‌های ما و اینکه با مشغول شدن با تلفن‌هایمان دیگر نیازی به دور هم جمع شدن نداریم و هر یک در جوامع و خانه‌های خود می‌مانیم و دیگر برای مبارزه، احساس نیاز نمی‌کنیم و سپس، فردگرایی که با غیرممکن ساختن وجود ارزش‌ها در یک جامعه و ملت، در انسانیت تجسم یافته است. فردگرایی، ارزش‌های مذهبی، سیاسی و انقلابی را غیرممکن می‌سازد.

نازارس تاکید کرد: انقلاب‌های ما به رغم تحریم‌های اقتصادی و نظامی و با وجود درگیری‌هایی که غرب در این کشورها ایجاد می‌کند، پیش رفته‌اند. و شما باید از این جنگ و مهلکه خارج شوید، زیرا این یک نوع جنگ است، جنگ دیجیتال است، جنگ روانی است، جنگ احساسات است، و این جنگ علیه ایجاد فضایی است که نتوانیم به خودمختاری، حاکمیت شناختی، حاکمیت اندیشه و حاکمیت فرهنگی برسیم و این چیزی است که در جهان در خطر است. غلبه بر این مسئله به این بستگی دارد که در ۱۰۰ سال آینده چه کنیم. همانطور که «خوزه مارتی» شاعر کوبایی، گفت: برای ادامه مستقل بودن و برای تداوم آزادی باید آموزش ببینیم و باید حافظه تاریخی داشته باشیم و باید احساسات مثبتی نسبت به کشورمان و برای مردم کشورمان داشته باشیم.  

رئیس‌جمهوری ونزوئلا روز جمعه ۲۰ خرداد ماه به همراه هیاتی بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد تهران شد. در جریان این سفر رسمی، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا با رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس‌جمهوری ایران دیدار کرد. امضای سند همکاری ۲۰ ساله و فروش و تحویل نفتکش ایرانی به ونزوئلا از جمله دستاوردهای سفر مادورو به تهران بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha