معصومه احدی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عیب تک فرزندی در خانواده این است که کودک، احساس تنهایی می کند و مانند دیگر کودکانی که خواهر و برادر دارند، نمی تواند با دیگران تعامل داشته باشد؛ یا ممکن است به دلیل نداشتن خواهر یا برادر، فرصت تجربه برخی از احساسات و چگونگی کنترل و مدیریت آنها را نداشته باشد و همچنین تمایل بیش از حد به اسباب بازی و حیوانات پیدا کند.
این کارشناس اظهار کرد: کودک تنها، در خانه ای زندگی می کند که فضای کودکی وجود ندارد، زیرا همیشه تعداد بزرگسالان بیشتر از کودکان بوده و ممکن است به دلیل ارتباط کمتر با کودکان و تماس بیشتر با بزرگسالان، مقتضای کودکی خود را بروز ندهد یا اینکه رفتاری مانند بزرگسالان داشته باشد و نتواند آن گونه که لازم است بچگی کند.
وی گفت: چنین کودکی، برای بهتر بودن در درس و دیگر فعالیت ها تحت فشار بیشتری از طرف خانواده است و به خاطر نگرانی های بیش از حدی که والدین برای محافظت از او دارند، از آزادی های لازم و متناسب سن خود برخوردار نیست.
احدی زاده خاطر نشان کرد: رواج تک فرزندی باعث می شود که جمعیت کشور رو به پیری برود و فضای جوانی و شادابی کمتر دیده شود و کاهش نسل جوان و پیر شدن جمعیت، می تواند چرخه تولید و اقتصاد جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه تمایل به تک فرزندی در خانواده های تحصیلکرده، بیشتر دیده می شود و می تواند سبب کاهش متوسط ضریب هوشی جامعه شود؛ اظهار کرد: با توجه به زیاد شدن امید به زندگی، تک فرزند نمی تواند به راحتی مسؤولیت نگهداری از پدر و مادر مُسن خود را تقبل کند، پس خانه ها و محل های نگهداری سالمندان افزایش می یابد.
کارشناس باروری سالم و جوانی جمعیت مرکز بهداشت شهرستان قزوین، گفت: تک فرزندی، تبعات منفی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کودک می گذارد و با توجه به رویکرد روانشناسی و علوم تربیتی، تک فرزندی منجر به رواج فرزند سالاری، بلوغ زودرس و کم شدن روابط اجتماعی می شود.
این کارشناس، پدر و مادر شدن را یکی از پُر احساسترین تجربیات هر فرد دانست و بیان کرد: این تمایل فطری، برای تداوم نسل و بقای انسانها ضروری است و یکی از بهترین هدایایی که زوجها میتوانند به یکدیگر بدهند و پیوندشان را مستحکم کنند، تولد فرزند است.
وی با اذعان به اینکه بررسی های کشوری نشان می دهد که زوجین ایرانی تمایل به داشتن بیش از دو فرزند دارند، ولی در حال حاضر، حدود ۱۹ درصد خانواده ها تک فرزند هستند؛ گفت: در خیلی از موارد، غفلت از فرزندآوری به موقع، باعث می شود که خانواده ها نتوانند به تعداد فرزند دلخواه خود دست یابند، پس همه زوج ها باید در اولین فرصت ممکن به تعداد فرزند دلخواه خود دست یابند و از تاخیرهای بدون دلیل پرهیز کنند.
احدی زاده با بیان اینکه به یاد داشته باشیم که از دست دادن فرصت های خوب، ممکن است جبران ناپذیر باشد؛ گفت: نتایج بررسی ها نشان می دهد که آگاه نبودن از پیامدهای تک فرزندی، نقش مهمی بر رواج این پدیده دارد.
قزوین -ایرنا- کارشناس باروری سالم و جوانی جمعیت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: تک فرزندی، نه تنها بر خانواده که بر جامعه هم تأثیرگذار است و باعث میشود که جمعیت کشور رو به پیری برود.
نظر شما