به گزارش خبرنگار ایرنا؛ معصومه محرر دبیر سومین رویداد ملی میراث فرهنگی روز سهشنبه در مراسم افتتاحیه «سومین رویداد ملی میراث فرهنگی-میراث فرهنگی ناملموس ایران» اظهار کرد: سومین رویداد ملی میراث فرهنگی با محوریت میراث فرهنگی ناملموس ایران در بخشهای مختلفی از جمله مسابقه تولید محتوا، سلسله نشستهای تخصصی، برگزاری همایش ملی و تورهای مجازی برگزار شده است.
دبیر سومین رویداد ملی میراث فرهنگی ادامه داد: برای برگزاری مسابقه تولید محتوا از مخاطبان میخواهیم که در مورد میراث فرهنگی منطقهشان اطلاعاتی را جمعآوری کنند و برای حفظ و نشر هر چه بهتر این میراث آن را در قالبهای مختلفی به صورت ویدئو، اسلاید همراه با روایت صوتی، پادکست، موشن گرافی، متن و دست نوشته و حتی عکس ارسال کنند.
محرر به بیان محورهای مسابقه تولید محتوا پرداخت و گفت: معرفی میراث فرهنگی ناملموس ایران شامل آیینها و جشنها از جمله مناسک مذهبی، بیان و سنتهای شفاهی، فعالیتهای جمعی، هنرهای نمایشی، دانش سنتی و اعمال مرتبط با طبیعت و کیهان و سنتهای مرتبط با صنایع دستی، همچنین بازآفرینی فناوریهای سنتی و معرفی نمونههای موفق احیا، حفظ و بهرهبرداری از میراث فرهنگی ناملموس از محورهای مسابقه تولید محتوا به شمار میرود.
او با بیان اینکه هدف این است که بتوانیم میراث فرهنگی مختلف را از سراسر کشور مستند کنیم،گفت: برای برگزاری این رویداد سازمانهای مختلفی همکاری کردند.
مدیر برنامهریزی اجتماعی ، فرهنگی دانشگاه شیراز بیان داشت: مهلت ارسال آثار مسابقه تولید محتوا و چکیده مقالهها تا ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ است و مهلت ارسال مقاله کامل تا ۳۱ مردادماه ۱۴۰۱ خواهد بود.
وی با اعتقاد به اینکه هویت یکی از چالشهایی است که در شرایط کنونی با آن مواجه هستیم، به اهمیت برگزاری این رویداد اشاره کرد و گفت: اگر به میراث فرهنگی بیتوجهی کنیم پیامدهای منفی گریبانگیر جامعه میشود.
محرر با اعتقاد به اینکه مکان میتواند عامل ایجاد هویت باشد، گفت: کشور و شهری که در آن به دنیا آمدیم، خیابانی که منزلمان در کودکی در آن وجود داشته و خانه پدری و در و دیوار خانه پدری برای ما ایجاد هویت میکند.
در پایان این مراسم از پوستر «سومین رویداد ملی میراث فرهنگی-میراث فرهنگی ناملموس ایران» رونمایی شد.
نظر شما