عبدالحسین کلانتری روز سهشنبه در پیامی که در افتتاحیه «سومین رویداد ملی میراث فرهنگی-میراث فرهنگی ناملموس ایران» از طریق ویدئو کنفرانس ارایه شد اظهار کرد: در مطالعات تمدنی و فرهنگ پژوهشی معمولا دو حوزه فرهنگ ملموس و مادی را از فرهنگ ناملموس و فکری جدا میکنند که این دو حوزه معنایی برای تدبر و پژوهشهای متعدد در بخش مطالعات تمدنی و فرهنگ پژوهشی شده است.
وی افزود: مردم با حوزه ملموس آشنایی بیشتری دارند و وقتی صحبت از میراث فرهنگی میشود، ذهنها به وجه ملموس و تمدنی داشتههای بشری متبادر میشود و عموم کند و کاوها و کنکاشها هم در این راستا صورت گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: اما بخش مهم و هسته سخت تمدن در فرهنگ بخش ناملموس،فکری و فرهنگی است که در قالب اسطورهها، شعر، ترانه، آوازها، فناوریها و انواع و اقسام محصولات فکری، هنری و فرهنگی بشری تجلی پیدا کرده است و این بخش کمتر دیده شده و مورد توجه قرار گرفته شده است.
وی با بیان اینکه کمتر تفکری صورت میگیرد که ریشههای سنتی فناوری را نشان دهد، گفت:بسیاری از ایدههای بدیع در حوزه فناوری ریشه در سنن و آموزههای کهن دارد که توجه به این ریشهها میتواند به جهتدهی و تکمیل زیستبوم فناوری قومی در کشور کمک کند.
کلانتری بیان کرد: سومین رویداد ملی میراث فرهنگی با محوریت دانشگاه شیراز برگزار شده و امیدواریم این رویداد که با همکاری دانشگاه های سراسری کشور و پشتیبانی ایران دوستان در سراسر کشور برگزار شده بیش از پیش به بخش ناملموس فرهنگ ایرانی بپردازد.
وی عنوان داشت: این رویداد در بخشهای علمی، هنری و گفتگویی و با مشارکت دانشگاهیان و دانشجویان کشور سعی دارد تا تمامی میراث ناملموس و فکری ایران زمین را در مقیاسهای مختلف محلی، شهری،استانی و ملی به واسطه تکاپو و جستجوی دانشگاهیان به نمایش بگذارد تا گامی در مسیر به نمایش گذاشتن تفکر ایرانی و ریشههای تفکر ایرانی اسلامی بردارد.
وی ادامه داد: توجه ویژه به فناوری یکی از جلوههای بدیعتر این رویداد است. کمتر تفکری صورت میگیرد که ریشههای سنتی فناوری را نشان دهد اما امروزه با واکاوی های متعددی که در حوزه فناوری صورت گرفته متوجه شدیم که بسیاری از ایدههای بدیع در حوزه فناوری ریشه در سنن و آموزههای کهن دارد.
معاون وزیر علوم اظهار کرد: بدون تردید توجه ویژه به این فناوریها در ایران که یک ریشه دیرینه دارد میتواند به جهتدهی فناوری و تکمیل زیستبوم فناوری قومی در کشور کمک کند.
نظر شما