به گزارش ایرنا محمدرضا دشتی اردکانی روز پنجشنبه در آیین تکریم و معارفه رییس پایگاه پژوهشی بافت های تاریخی میراث فرهنگی اردکان افزود: ایران یکی از بی نظیرترین میراث های فرهنگی دنیا را دارد.
وی اضافه کرد: از خانه های خشت و گلی استان یزد تا آبشارها، زیارتگاه ها ، تخت جمشید ، همه و همه از مظاهر قدرت ملی و میراث فرهنگی ایرانیان است که حکایت همزیستی اسلامی و وحدت حول یک محور می دهد .
نماینده مردم اردکان با بیان اینکه این شهرستان ، منسجم ترین ، پویاترین و زنده ترین بافت تاریخی کشور را داراست اظهار داشت : مردم و مسوولان اردکان نگاه میراثی و سعی در حفظ تمدن و میراث فرهنگی خود را دارند و این مسئولیت مسوولان مربوطه را دوچندان کرده است .
دشتی اردکانی تحولات در پایگاه پژوهشی را در جهت ثبت جهانی شدن اردکان قلمداد کرد و یادآور شد: فلسفه پایگاه ها ثبت جهانی شدن حفظ و حراست میراث است .
مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان یزد نیز در این آیین گفت: : پایگاه پژوهشی اردکان یکی از پایگاه های فعال ، خوب و تاثیرپذیر است که پژوهش های بسیار خوبی در آن انجام گرفته است و امیدواریم طرح های بهتری را ارائه دهد .
احمد آخوندی اظهار داشت: ثبت جهانی اردکان یکی از برنامه ها و اقداماتی است که باید برای مردم این شهرستان انجام بگیرد و ماندگار بماند.
وی حضور فعال برخی مدیران صنایع از جمله صنعت چادرملو در زنده نمودن برخی طرح ها از جمله طرح پردیسان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: حضور مدیران صنایع و معادن اردکان در احیا بافت، آینده منطقه را روشن کرده است و زمینه را برای رشد و توسعه صنعت گردشگری افزایش خواهد داد.
در این آیین از خدمات محسن میرجانی تشکرو قدردانی شد و علی شهابی نژاد به عنوان رییس پایگاه پژوهشی اردکان معرفی و منصوب شد.
تاکنون یک هزار اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان اردکان شناسایی شد که ۲۴۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
پنج اثر از استان یزد در فهرست میراث جهانی ثبت شده است که می توان به باغ پهلوانپور مهریز، باغ دولت آباد، ۲۰۰ هکتار بافت تاریخی شهر یزد و ۲ رشته قنات اشاره کرد
مرکز شهرستان ۱۳۵ هزار نفری اردکان که در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد و متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.
نظر شما