فرانسه و آلمان: پوتین وارد مذاکره مستقیم با زلنسکی شود

تهران- ایرنا- رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان از رئیس جمهور روسیه خواستند تا مذاکرات بین کی‌یف و مسکو را به صورت مستقیم با همتای اوکراینی خود آغاز کند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از کاخ الیزه (مقر ریاست جمهوری فرانسه)، امانوئل مکرون و اولاف شولتس روز گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین خواستند تا ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز اوکراینی که در جریان تخلیه کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپل تسلیم نیروهای روسی شدند را آزاد کنند.

در این گفت‌وگوی تلفنی سه نفره، رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان بار دیگر تاکید کردند که مذاکرات بین مسکو و کی‌یف باید با احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین صورت گیرد.

مکرون و شولتس تقاضای خود برای آتش‌بس را تجدید کردند و از پوتین خواستند که در کوتاه‌ترین زمان مذاکرات مستقیم با رئیس جمهور اوکراین را بپذیرد.

رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان همچنین بر فوریت لغو محاصره اودسا به منظور اجازه صادرات غلات اوکراینی از طریق دریای سیاه و جلوگیری از بحران غذایی جهانی تاکید کردند.

آنها همچنین توجه رئیس جمهور روسیه به وعده‌اش برای اعطای دسترسی کشتی‌ها به بندر [اودسا] برای صادرات غلات بدون بهره‌برداری نظامی توسط روسیه در صورت پاکسازی بندر از مین را خواستار شدند.

کرملین نیز در بیانیه خود با اشاره به این گفت‌وگوی تلفنی، اعلام کرد که رئیس‌جمهور روسیه به نوبه خود اطمینان داد که این کشور برای از سرگیری گفت‌وگو با کی‌یف برای حل و فصل مناقشه مسلحانه آماده است.

مذاکرات صلح بین مسکو و اوکراین از ماه مارس متوقف شده است.

دفتر مطبوعاتی کرملین روز گذشته اعلام کرد که پوتین در این گفت‌وگوی تلفنی از آمادگی مسکو برای ادامه مذاکرات صلح با کی‌یف خبر داده است. 

در این بیانیه آمده است: مذاکرات صلح با وجود مخالفت روسیه از سوی طرف‌های اوکراینی متوقف شده است ولی روسیه همچنان برای ادامه مذاکرات مذکور آمادگی دارد. 

به گفته سرویس مطبوعاتی کرملین، پوتین در گفتگویش با رئیس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان نگرانی دولت این کشور از سرازیر شدن سلاح‌های غربی به اوکراین را اعلام کرد.

پوتین گفت: سرازیر شدن سلاح‌های غرب به اوکراین چیزی جز بی‌ثباتی و نا امنی در منطقه نتیجه دیگری نخواهد داشت. 

رئیس جمهور روسیه در این گفتگوی تلفنی با ادعاهای مطرح شده از سوی آمریکا و اروپا مبنی بر ارتباط عملیات نظامی روسیه در اوکراین با بالا رفتن قیمت مواد غذایی در سراسر جهان مخالفت کرد. 

وی گفت: بر خلاف آن چیزی که در رسانه‌های غربی گفته می‌شود تحریم‌های ضد روسی و سایر اشتباهات غرب موجب قحطی و گرسنگی در سراسر جهان شده است. 

کرملین خاطرنشان کرد: روسیه آماده کمک به یافتن گزینه‌هایی برای صادرات بدون مانع غلات، از جمله صادرات غلات اوکراینی از بنادر دریای سیاه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha