۲ خرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۳۱
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 84764121
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نخست وزیر جدید استرالیا و چالش عمل به وعده ها

۲ خرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۳۱
کد خبر: 84764121
نخست وزیر جدید استرالیا و چالش عمل به وعده ها

تهران- ایرنا- سرانجام پس از فراز و فرودهای مختلف، «آنتونی آلبانیز» رهبر حزب کارگر استرالیا که با شعار سازندگی پا به عرصه انتخابات گذاشته بود، توانست اعتماد مردم را کسب کند و با شکست حزب حاکم محافظه کار به عنوان سی و یکمین نخست وزیر این کشور معرفی شد.

به گزارش ایرنا، نخست‌ وزیر منتخب استرالیا که توانست به تصاحب قدرت ۹ ساله «حزب لیبرال استرالیا» با رهبری «اسکات موریسون» پایان دهد، وعده داده است که روابط کشورش با جهان را باز تنظیم کرده و عقب‌ماندگی این کشور در حوزه اقلیم را جبران کند.

به استناد گزارشهای خبری، استرالیا که یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز و زغال‌سنگ در جهان است تحت رهبری محافظه‌کار حزب لیبرال، به یک مانع در گفت‌وگوهای اقلیمی بین‌المللی تبدیل شده است، اما آلبانیز به جهان وعده تغییر داده است و از تغییر در رویکرد دولتش در تعامل با دنیا بخصوص در حوزه تغییرات اقلیمی خبر داده است.

اکنون سوال اینجاست که آیا آلبانیز می تواند عقب ماندگی استرالیا در زمینه تغییرات اقلیمی را در دوران نخست وزیر خود جبران کند؟

نخست وزیر جدید استرالیا و چالش عمل به وعده ها

رای به تغییر!

آلبانیز پس از پیروزی در انتخابات، در سخنرانی پیروزی اش در میان جوش و خروش طرفداران حزب کارگر گفت که مردم استرالیا به تغییر رای داده‌اند.

یکی از نکات برجسته در سخنرانی وی این مساله بود که «هیچ کس جا نمی‌ماند؛ زیرا باید مراقبت افراد محروم و آسیب‌پذیر باشیم. هیچ کس هم پس زده نمی‌شود؛ زیرا همواره باید از فرصت‌ها و آرزوها حمایت کنیم

بدون شک یکی از دلایلی که وی رسیدگی به معلولین را در سخنرانی خود مطرح کرد به پیشینه خانوادگی وی بازمی گردد، چرا که وی پسر یک مادر مجرد درگیر معلولیت بوده که در خانه‌های دولتی در «کمپرداون» رشد و نمو کرده است.

نگاهی به پرونده کاری آلبانیز نشان می دهد که او یکی از باسابقه‌ترین سیاستمداران در استرالیا شناخته می شود که با وعده اعمال «تغییرات بی‌خطر» پیروز کارزار انتخابات در این کشور شده است.

آلبانیز که با شعار سازندگی وارد کارزار انتخاباتی در استرالیا شده بود، یکی از مهمترین کارهای خود را بر ایجاد وحدت میان مردم این کشور متمرکز کرده است که به دلیل شیوع ویروس کرونا ماههاست از هم دور افتاده اند.

وی در جریان کارزارهای انتخاباتی خود مساله ترویج وحدت را ستود و تفرقه را تقبیح کرد.

نخست وزیر منتخب ۵۹ ساله استرالیا، پیشتر به عنوان مدافع سیستم خدمات درمانی رایگان، مدافع جامعه جمهوری‌خواه و طرفدار پر و پاقرص لیگ راگبی شهره خاص و عام است. دوران کودکی خود را در فقر سپردی کرده و مادر معلولش به تنهایی عهده دار تربیت وی بوده است .

به گزارش بی بی سی، او از ۲۰ سالگی یکی از اعضای ثابت حزب کارگر استرالیا بوده است. وی در سال ۱۹۹۶، در حالی‌ که ۳۳ ساله بود به عنوان نماینده سیدنی وارد پارلمان استرالیا شد؛ پیش از آن هم در مشاغل دولتی و ایالتی کار می‌کرد. در سال ۲۰۰۷، زمانی که حزب کارگر با رهبری کوین راد به قدرت رسید، آلبانیز، وزیر زیرساخت و حمل و نقل شد. پس از این که در سال ۲۰۱۰، حزب کارگر، جولیا گیلارد، یکی از مقام‌های ارشد خود را به عنوان جایگزین کوین راد، به عنوان نخست‌وزیر معرفی کرد - و حزب کارگر وارد دوره پر آشوبی شد - آلبانیز همچنان یک چهره پرنفوذ باقی ماند. وقتی در سال ۲۰۱۳ کوین راد دوباره به سمت نخست‌وزیری دست یافت از حمایت آلبانیز برخوردار بود و همین باعث شد که او به عنوان معاون نخست‌وزیر منصوب شود. اما فقط ۱۰ هفته در این سمت بود چون حزب کارگر در انتخابات بعدی شکست خورد. آلبانیز سپس خود را به عنوان کاندیدای رهبری حزب معرفی کرد. رقیب او بیل شورتن، به رغم محبوبیت آلبانیز از حمایت بیشتر اعضای پارلمان برخوردار بود و رهبری حزب کارگر استرالیا را کسب کرد.اما سرانجام در سال ۲۰۱۹، پس از اینکه شورتن و حزب کارگر در دو انتخابات پیاپی شکست خوردند، او از رهبری حزب کنار رفت و آلبانیز رهبر حزب کارگر شد.

در طول مبارزات انتخاباتی، حزب سبزها با دادن وعده انجام اقدامات سختگیرانه برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، لغو بدهی دانشجویان، گسترش خدمات پزشکی از جمله تحت پوشش قرار دادن هزینه های دندانپزشکی از جوانان به ویژه رای اولی‌ها تقاضا کرده است که در پای صندوق‌های اخذ رای حاضر شوند.

حزب کارگر نیز اعلام کرده است که با هدف مقابله با کمبود کادر آموزشی و افزایش استانداردهای آموزشی مبلغ ۱۴۶.۵ میلیون دلار در قالب یک طرح ۴ ساله اختصاص می دهد که بر اساس آن به دانشجویان مایل به ادامه تحصیل و ورود به عرصه آموزش، سالانه تا سقف ۱۲ هزار دلار پرداخت می‌شود.

پیشنهاد حزب کارگر استرالیا برای تخصیص ۴۰۰ میلیون دلار به منظور تجهیز و نوسازی مرکز درمانی فلایندرز در بوثبی، درصورت پیروزی در انتخابات فدرال، از طرف دولت استرالیای جنوبی با استقبال مواجه شد. قرار است ۵۰ درصد هزینه اجرای این طرح از طرف دولت ایالتی تامین شود.

آلبانیز از افزایش حداقل دستمزد برای همگامی با افزایش تورم که در سطح ۵.۱ درصد قرار دارد حمایت کرد و گفت حمایت از کودکان باعث می شود شمار زنان بیشتری به نیروی کار بازگردند.

در پایان به نظر می رسد پیروزی آلبانیز برای دوستداران محیط زیست که مبارزه با تغییرات اقلیمی در کشوری مانند استرالیا که یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی است و در سالهای اخیر با شماری از مشکلات زیست محیطی از جمله خشکسالی شدید، آتش‌سوزی‌های طبیعی بی‌سابقه و سیل‌های ویرانگر روبرو بوده است، از اهمیت فراوانی برخوردار باشد. چرا که استرالیا برای تولید برق خود به طور عمده به زغال سنگ متکی است، بنابراین این کشور یکی از آلوده‌کننده ترین کشورها به نسبت جمعیت به حساب می‌آید.

کارشناسان امیدوارند نخست وزیر منتخب استرالیا که با شعار تغییر و سازندگی توانست گوی سبفت را از رقیب خود که علاقه چندانی به حل معضلات زیست محیطی نداشت برباید، بتواند به وعده های انتخاباتی خود پایبند بماند.

امید آن می رود در دوران نخست وزیری آلبانیز، استرالیا شاهد دوره جدید سیاست‌های عادلانه‌تر، سبزتر و با تعصب کم‌تر باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha