گفتمان‌سازی منجر به تولیداتی در سینمای قهرمان‌محور می‌شود/ تولید ۹ اثر «سینما حماسه»

تهران- ایرنا- دبیر رویداد «سینما حماسه» گفت: تولید سه اثر داستانی تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان و ۶ اثر مستند تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و همچنین خرید و چاپ ۱۰ فیلمنامه برگزیده بخش داستانی در قالب یک کتاب با حمایت سازمان سینمایی سوره خروجی دومین رویداد «سینما حماسه» است.

سجاد انتظاری در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا درباره دومین دوره این رویداد که به همت حوزه هنری استان خراسان رضوی و با حمایت سازمان سینمایی سوره در شهر مشهد برگزار شد، عنوان کرد: براساس سند چشم انداز حوزه هنری استان خراسان رضوی که یکی از سرفصل‌های مهم این سند، هنر حماسی‌ست، دومین رویداد «سینما حماسه» طراحی و اجرا شد.

وی ادامه داد: البته «سینما حماسه» رویدادی است که برای‌ نخستین بار سال ۹۷ به صورت محدودتر برگزار شد.

دبیر رویداد «سینما حماسه» با بیان اینکه حمایت سازمان سینمایی سوره و شخص حمیدرضا جعفریان رییس این سازمان در دومین دوره این رویداد باعث شد تا این رویداد پُرشور و با نشاط برگزار شود، اظهار کرد: این حمایت باعث شد فیلمسازان با انگیزه تولید اثر پا به این عرصه بگذارند و قطعا وقتی رویدادی بدون خروجی و حرکت مستقل باشد، ادامه مسیر دشوار و در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد.

به گفته انتظاری، مهمترین و بارزترین هم‌افزایی حوزه هنری استان خراسان رضوی و سازمان سینمایی سوره در برگزاری دومین رویداد «سینما حماسه»، گفتمان‌سازی در عرصه فیلم‌کوتاه و در صورت استمرار در سینمای بلندست که منجر به تولیداتی در سینمای قهرمان‌محور می‌شود.

دبیر رویداد «سینما حماسه» در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اهداف برگزاری این رویداد، بحث تولیدمحور بودن آن است، اظهار کرد: ما به شدت از عنوان جشنواره پرهیز داشتیم به همین دلیل آن را به گونه‌ای طراحی کردیم تا هنرمندانی که در این رویداد حضور پیدا می‌کنند، با شرکت در کارگاه‌ها  بتوانند اثری تولید کنند.

انتظاری ادامه داد: همچنین یکی‌ دیگر از اهداف اصلی ما در این رویداد به نوعی توجه دادن فیلمسازان کوتاه کشور به ژانری غیر از ملودرام اجتماعی است چرا که در فضای سینمای کشور چه فیلم کوتاه و چه فیلم بلند بیشترین آثار در این قالب تولید می‌شوند اما ما تلاش می‌کنیم هنرمندان را تشویق کنیم که به زیست‌بوم خودشان، بیشتر توجه کنند.

گفتمان‌سازی منجر به تولیداتی در سینمای قهرمان‌محور می‌شود/ تولید ۹ اثر «سینما حماسه»

به گفته وی، با توجه به فضای فعلی کشور که مردم به واسطه تحریم‌های ظالمانه در تنگنای اقتصادی قرار دارند و دستگاه‌های رسانه‌ای معاند به دنبال ایجاد حس ناامیدی در میان مردم به ویژه جوانان و نوجوانان هستند، این رویداد و تولیدات آن باعث ایجاد حس امید و نشاط بین جامعه و فیلمسازان کوتاه می‌شود.

دبیر رویداد «سینما حماسه» با بیان اینکه برگزاری این رویداد باعث شناسایی سوژه‌ها و قهرمانان روستایی و شهری که کمتر به آنها توجه شده است و مغفول واقع شده‌اند، می‌شود، گفت: هر کدام از این قهرمانان مایه مباهات و افتخار هستند و باعث ایجاد حس غرور در کشور می‌شوند.

انتظاری با اشاره به اینکه گفتمان‌سازی در سینمای بلند و حرفه‌ای کشور از بستر سینمای کوتاه مهمترین هدف این رویداد است. گفت: استمرار این رویداد باعث می‌شود فیلمسازان کوتاهی که وارد عرصه فیلمسازی بلند می‌شوند، به سینمای قهرمان‌محور و روبه‌جلو نگاه ویژه‌تری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه فراخوان دومین رویداد «سینما حماسه» اسفندماه منتشر شد و مهلت ارسال آثار تا پایان فروردین‌ماه بود که به دلیل استقبال صورت گرفته تا ۸ اردیبهشت‌ماه تمدید شد، اظهار کرد: ۷۷۳ طرح به دبیرخانه از تمام استان‌های کشور ارسال شد که ۵۳۶ طرح مربوط به بخش داستانی و ۲۳۷ طرح مربوط به بخش مستند بود.

دبیر رویداد «سینما حماسه» ادامه داد: در مرحله اول رویداد ۱۹ طرح مستند با داوری محمدمهدی خالقی، محسن اسلام‌زاده و مهدی شامحمدی و ۲۲ طرح داستانی با داوری محمد حسین لطیفی، هادی مقدم دوست و محمدرضا شفاه  پذیرفته و برای هنرمندان برگزیده مرحله اول، به مدت سه روز در شهر مشهد ۹ کارگاه با محوریت سینمای حماسی برگزار شد. همچنین نشست‌های  تخصصی هنرمندان برگزیده مرحله اول با داوران هر بخش از نقاط قوت رویداد بود.

انتظاری افزود: طرح‌های‌ پذیرفته شده در یک‌فرایند چهل و پنج روزه در بخش داستانی به فیلمنامه نهایی و در بخش مستند به طرح و پژوهشی کامل برای تولید آماده خواهند شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اعلام این خبر که تولید سه اثر داستانی تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان و ۶ اثر مستند تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و همچنین خرید و چاپ ۱۰ فیلمنامه برگزیده بخش داستانی در قالب یک کتاب با حمایت سازمان سینمایی سوره خروجی دومین رویداد «سینما حماسه» است، مطرح کرد: طبق رایزنی‌های صورت گرفته اگر کیفیت فیلمنامه و طرح‌های ارایه شده از حد انتظار بالاتر باشد، تولید آثار بیشتری در دستور کار قرار می‌گیرد.

دبیر رویداد «سینما حماسه» تاکید کرد: تمام نشست‌های این دوره به صورت کامل با کیفیت مطلوب تصویربرداری شده و پس از تدوین در چند لوح فشرده و برنامه تلویزیونی منتشر می‌شود. همچنین قرار است این نشست‌ها در قالب یک کتاب آماده شده و همراه با فراخوان سومین دوره رویداد منتشر و برای فیلمسازان ارسال شود.

وی در جواب به این سوال که چرا در دومین رویداد بخش مستند به آن اضافه شد، عنوان کرد: طراحی ما در حوزه هنری استان خراسان رضوی برای این دوره شامل بخش مستند نبود اما پس جلسه‌ای که با وحید شاهی مسئول امور استان‌های مرکز تولیدات مستند و تلویزیونی سوره تشکیل دادیم و پس از آن با امیر مهریزدان مدیر مرکز تولیدات مستند و تلویزیونی سوره صحبت‌هایی داشتیم که در نهایت قرار شد بخش مستند به دومین دوره رویداد اضافه شود. اتفاق بسیار خوبی هم بود چراکه طرح‌های ارایه شده، جامع، خوب و باکیفیت بود.

انتظاری درباره کیفیت آثار ارسالی به دومین دوره رویداد «سینما حماسه» گفت: با توجه به نو بودن موضوع و ابهامات در زمینه «سینما حماسه» کیفیت آثار مطلوب بود.‌ همچنین هیات داوران در بخش مستند و داستانی نیز بر آن صحه گذاشتند و ما فکر می‌کنیم با توجه به شرکت فیلمسازان در کارگاه‌ها قطعا این کیفیت مطلوب‌تر و بهتر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد:  باید از مدیریت فعلی حوزه  هنری که نگاه ویژه‌ای به استان‌ها با شعار فراتهران دارد و به دنبال تمرکززدایی از پایتخت است، تشکر کنم چراکه این حرکت برکات زیادی خواهد داشت و هنرمندان مستعد و توانمندی شناسایی خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha