صفیه احمدی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهداشت دهان و دهان به طور کلی در تغذیه، زیبایی، تعاملات اجتماعی افراد نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینکه، شیوع بیشتر بیماری های سیستمیک می تواند بر سلامت و عملکرد دهان و دندان تاثیر بگذارد، اظهار داشت: بهداشت مناسب دهان و دندان می تواند در پیشگیری از برخی بیماری ها از جمله بیماری های عروقی، دیابت و همچنین درمان آن ها موثر باشد.
این کارشناس سلامت ادامه داد: پوسیدگی و ریزش دندان ها، بیماری های لثه و خشکی دهان از مهمترین مشکلات دهان و دندان در دوره سالمندی است.
احمدی زاده همچنین گفت: اهمیت مسواک زدن در سالمندان دو چندان است و بهترین زمان مسواک زدن ۲۰ دقیقه پس از صرف وعده های غذایی و قبل خواب است. همچنین لازم و ضروری است مسواک سالمندان هر ۳ ماه عوض شود و روزانه یک بار از نخ دندان استفاده شود.
وی افزود: عدم استفاده از دخانیات و مراجعات منظم به پزشک امری ضروری در کاهش بیماری های مربوط به دهان و دندان است.
این کارشناس سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین گفت: خشکی دهان از دیگر معضلات دوره سالمندی است که باعث می شود، روند پوسیدگی دندان ها شدت یابد و اشتهای افراد کم و جویدن و قورت دادن غذا برای سالمندان سخت شود.
وی یادآورشد: بنابراین مصرف مایعات در روز، پرهیز از مواد غذایی شور، حجیم و پرچرب، نوشیدن بیش از اندازه قهوه و چای، خود داری از مصرف خودسرانه دارو می تواند نقش به سزایی در کاهش خشکی دهان داشته باشد.
نظر شما