۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۷:۵۵
کد خبر: 84753195
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدیر حوزه‌های علمیه: مقوله جمعیت نیازمند انقلاب و تحول است 

قم - ایرنا - مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تبیین نکته‌های ۱۸ گانه ستاد راهبردی خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه گفت: حوزه و نهادهای فرهنگی باید نهضت تحول و اعتلای خانواده و جمعیت را دربرنامه‌های خود دنبال کنند، در مقوله ارتقای خانواده و جمعیت نیازمند انقلاب، نهضت و تحول هستیم.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در جمع اعضای ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه در سخنانی اظهار داشت: در میان ۲۰۰ طرح تحولی حوزه، ستادهای راهبردی وجود دارند که کار جهادی انجام می‌دهند بدون آنکه ساختار رسمی داشته باشند و در برخی مواقع از کارهایی که دارای ساختار می‌باشند، پیش هستند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه به حضور فعال و کنشگر حوزه در مباحث اجتماعی اشاره کرد و افزود: حوزه و روحانیت باید در تمام عرصه‌های اجتماعی همچون یک کنشگر فعال در صحنه باشد، حوزه عصر انقلاب باید با حوزه قبل انقلاب متفاوت باشد.

 اعرافی تصریح کرد: تاکنون ۲۰ ستاد راهبردی مورد نیاز نظام، جامعه و اصل انقلاب شکل گرفته‌است و ستاد راهبردی خانواده و جمعیت یکی از ستادهای پیشران و موفق است که باید فراساختاری بوده و فکربسته نباشد، جریان‌های جهادی با روحیه جهادی که کمتر به صورت شکلی و ساختاری‌اند، فعال‌تر و موثرتر عمل می‌کنند.

عضو فقهای شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود به نکته‌های ۱۸ گانه مورد نظر در خصوص ستاد راهبردی خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: حوزه و نهادهای فرهنگی و نهادهایی که به نوعی مرتبط با این ستاد هستند، باید نهضت تحول و اعتلای خانواده و جمعیت را در برنامه‌های خود دنبال کنند به‌ گونه‌ای که در مقوله ارتقای خانواده و جمعیت نیاز به یک انقلاب، نهضت و تحول داریم.

امام جمعه قم ادامه داد: در صورت تهیه برنامه پنج ساله ستاد راهبردی خانواده و جمعیت، این برنامه باید به تایید مدیریت حوزه رسیده و متصل به برنامه‌های تحولی باشد، قانون جمعیت و نهاد خانواده، قانونی با ابعاد متعدد و وسیعی است که مسیر ۱۳ ساله‌ای را پیمود.

وی اضافه کرد: از زمانی که در شورای عالی مطرح شد و دوران پر از فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت، برای علمیاتی شدن، از هر فرصتی در هر ملاقاتی با وزیران و مسئولان خواستار پیاده‌سازی و اجرایی کردن آن شدم که هر سازمان، ارگان، نهاد و وزارتخانه‌ای پوشه‌ای خاص و ویژه طرح تحولی خانواده و جمعیت را ایجاد کند و به تناسب، شهر به شهر، استان به استان و وزارت خانه به وزارت خانه دنبال شود تا شاهد آن تحول و نهضت مدنظر باشیم.

مدیر حوزه‌ها همچنین با تاکید بر اینکه برنامه‌ها و چارچوب برای فعالیت‌های خود تهیه کنید و با جامعیت آن را برای اجرا از طریق وزارت کشور به بخشداری.ها، فرمانداری‌ها و استانداری‌ها ابلاغ خواهیم کرد گفت: در برنامه بودجه سالجاری تبصره‌های مدنظر ظرفیت عظیمی برای پایه‌ریزی آنچه که در قانون تعالی جمعیت آمده پیش‌بینی و فراهم شده، پیوست خانواده و جمعیت نیز برای همه نهادها و سازمان‌ها به عنوان نخستین طرح جامع تحولی خانواده و جمعیت تهیه شود.

وی اعرافی یادآور شد: طرح هدفمندی حوزه در خصوص معیشت از پنج سال پیش آماده‌سازی و پیگیری شد که در این خصوص اقدام‌هایی در چهار کارکرد محصلان متاهل ۱۸ سال تحصیل، مدرسان و استادان همچنین محققان درحال انجام است که برای خواهران نیز این طرح از ماه‌های آینده اجرا خواهد شد.

رئیس شورای عالی مدیریت حوزه‌های علمیه تولید محتوی برای گفتمان‌سازی و ترویج فرهنگ ازدواج، فرزندآوری و تربیت اسلامی، تاکید بر ازدواج چند میلیون جوان در سن ازدواج و یا به تاخیرافتاده، حضور جدی و قوی در ستاد ملی خانواده و جمعیت و ارایه طرح‌ها و برنامه‌های متقن و جامع را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به برنامه هفتم توسعه، برنامه‌ها و طرح‌های مدنظر ارایه شود.

وی افزود: با توجه به حضور اندیشمندان و فضلای صاحب نظر، انتظارها و اولویت‌های مدنظر پیرامون عملیاتی‌تر شدن طرح و برنامه‌های مربوط به نهضت تحول خانواده و جمعیت نیز ارایه و رشته‌ها و دوره‌های مربوط به جمعیت هم مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: در ۲۰۰ طرح تحولی حوزه ۲ طرح به عنوان دو بال برنامه‌های تحولی حوزه است، که درختواره رشته‌ها و درختواره مهارت‌های کاربردی از جمله آن است، از این رو این طرح را مورد بررسی قرار داده و ایده‌های مرتبط با موضوع را نیز ارائه کنید.

اعرافی خاطرنشان کرد: دفتر فقه معاصر یکی از اقدام‌های جدید حوزه علمیه در دوره اخیر است و البته به زودی شاهد فلسفه علوم عقلی و انسانی در حوزه خواهیم بود که به عنوان جریان‌سازی علمی در قلب حوزه در قالب ۳۵ محور برنامه‌ریزی شده است که دفتر فقه معاصر یکی از آن می‌باشد.

وی همچنین بر ضرورت برگزاری جشنواره سراسری جمعیت و شناسایی ایده و برنامه‌های جدید، انجام فعالیت‌های پژوهشی با موضوع خانواده و جمعیت در حاشیه طرح‌های پژوهشی مورد نیاز نظام به طوری که دارای خروجی مشخصی باشد نیز تاکید کرد.

مدیر حوزه‌ها دعوت از سازمان‌ها و نهادهایی که می‌توانند عضو ستاد باشند و دارای انگیزه پیوستن به اقدام‌های ستاد راهبردی خانواده و جمعیت هستند را نیز مورد توجه قرار داد و بیان داشت: ارایه برنامه و الگو مشارکتی در درختواره‌های مطرح شده، از جمله نکته‌هایی است که باید به عنوان محور فعالیت‌ها باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha