به گزارش ایرنا، سید احسان عسکری روز چهارشنبه در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: رویکرد اصلی متولیان امر و مسئولان اجرایی این استان نیز کمک به پایداری واحدهای تولیدی، صنعتی و اقتصادی استان با حل و فصل مسائل و مشکلات آنها است.
وی افزود: تاکنون اقدام های ارزنده و پیگیری هایی متعدد برای راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج و بازگشت آن به چرخه تولید انجام شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دستگاه های مختلف اجرایی این استان برای رفع موانع پیش روی کارخانه قند یاسوج تلاش، همت و همکاری کنند.
عسکری عنوان کرد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به میزان ۵۱ درصد، بانک تجارت به میزان ۳۲ درصد و سایر افراد نیز به میزان ۱۷ درصد سهام دار کارخانه قند یاسوج هستند.
وی ابراز داشت: پیش بینی می شود که مسائل و مشکلات کارخانه قند یاسوج تا دی ماه امسال برطرف و افتتاح اولیه شود و تا اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ نیز به طور مامل به چرخه تولید بازگردد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارخانه قند یاسوج دارای بدهی ۸۰ میلیارد ریالی به شرکت گاز این استان است.
عسکری اظهار داشت: ۲۰ میلیارد ریال از این میزان بدهی بابت گاز بها بوده و ۶۰ میلیارد ریال نیز جریمه دیرکرد پرداخت آن است.
وی افزود: ۲۰ میلیارد ریال از بدهی گاز بهای کارخانه قند یاسوج تا پایان تیرماه امسال پرداخت و مابقی نیز تقسیط شود.
معاون هماهنگی امور اقتنصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: حساب های بانکی کارخانه قند یاسوج به دلیل بدهی حدود ۹ میلیارد ریالی به سازمان تأمین اجتماعی این استان بابت حق بیمه کارگران و نیروهای انسانی خود هم اینک مسدود است.
عسکری عنوان کرد: بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از این میزان مربوط به بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران و نیروهای انسانی کارخانه قند یاسوج است.
وی ابراز داشت: پس از پرداخت این مبلغ به حساب سازمان تأمین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد حساب های بانکی کارخانه قند یاسوج نیز رفع انسداد خواهد شد.
عسکری گفت: ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از مابقی بدهی حدود ۹ میلیارد ریالی کارخانه قند یاسوج به سازمان تأمین اجتماعی این استان بابت حق بیمه کارگران و نیروهای انسانی تقسیط و در ۳۶ ماه پرداخت شود.
وی اظهار داشت: برخی افراد سودجو و متخلف که از کارگران و نیروهای انسانی کارخانه قند یاسوج نیز نبوده اند با احکام قضایی جعلی و تقلبی مدعی داشتن حقوق و دستمزد معوق چند ساله از این کارخانه هستند.
عسکری افزود: لازم است که جعلی و تقلبی نبودن احکام قضایی ارائه شده از سوی کارگران و نیروهای انسانی کارخانه قند یاسوج بررسی تا ادعاهای واقعی از غیرواقعی شناسایی شوند.
عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر آغاز شد و سال ۱۳۴۶ نیز به بهره برداری رسید.
پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد اما سایه مشکلاتی شامل معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی و نبود چغندرقند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.
کارخانه قند یاسوج از دی ماه ۱۳۹۵ به سرمایه گذار بخش خصوصی و اهل کهگیلویه و بویراحمد واگذار شد که بنا به دلایلی راکد و یا نیمه فعال ماند.
با تلاش و مساعدت مسئولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد و با صدور رأی قاطع قضات دادگستری این استان واگذاری کارخانه قند یاسوج به سرمایه گذار بومی ابطال و رأی به بازگشت آن صادر شد.
این کارخانه هم اینک در مالکیت بانک تجارت است و باید هیأت مدیره این کارخانه را انتخاب کند تا هر چه سریعتر مقدمات راه اندازی و آغاز به کار کارگران فراهم شود اما تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
نظر شما