به گزارش ایرنا محمدرضا حسین نژاد روز سه شنبه در نشست شورای عشایری خراسان شمالی اظهار داشت: بر اساس آیین نامه ساماندهی عشایر، دستگاه های مختلف در بخش های مختلف از جمله بهداشت، آموزش، آبرسانی، اشتغال و راه تکلیف دارند که باید به آن عمل کنند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به عشایر و حل مشکلات و دغدغه های این قشر گفت: توجه متوازن به حوزه های مختلف جامعه عشایر از قبیل مسائل فرهنگی، آموزش و بهداشت سبب مشکلات برای این تولیدکنندگان می شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره واردات گوشت از خارج اظهار داشت: در دنیای رقابت در کنار واردات گوشت می توان سهمی برای صادرات دام زنده برای جامعه عشایر در نظر گرفت تا شاهد ارزآوری و رونق اقتصادی این دامداران باشیم.
استاندار خراسان شمالی افزود: عشایر، قشر تولید کننده است و با وجود اینکه ۳.۵ درصد جمعیت استان را شامل می شوند ۳۰ درصد از گوشت قرمز را تامین می کنند.
تامین آب آشامیدن، نبود راه مناسب، نبود بازار مناسب برای فروش محصولات عشایری، کمبود سهم آرد و سهمیه نفت از مشکلات قشر عشایر خراسان شمالی است در این نشست بررسی شد.
هم اکنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می کنند.
زبان اصلی عشایر خراسان شمالی کردی کرمانجی است.
طوایف مستقر در خراسان شمالی شامل باچوانلو، قهرمانلو، ملوانلو، میلانلو، توپکانلو، ایرانلو، جیرستان، سیفکانلو، بریمانلو، پهلوانلو، جیرستان آنیصر، سارخانی، قلیانلو، کاوانلو، کیکانلو، بیچرانلو، نامانلو، امیرانلو، هشتمرخی، ایزانلو، روطانلو، تبریانی، جافکانلو هستند.
نظر شما