به گزارش خبرنگار ایرنا، آمار بستریهای مبتلا به بیماری کووید ١٩ در بیمارستانهای استان گیلان در سال جدید با فراز و نشیبهایی همراه بود، بعد از آرام گرفتن کرونا در اسفندماه سال گذشته پس از گذر از موج ششم، در نوروز امسال تقریبا در ٢ مرحله روند افزایشی داشت اما طی هفته منتهی به فروردین رو به کاهش رفت و همچنان روند نزولی را طی میکند.
براساس آخرین آمارهای دریافتی از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان در نهایت آمار بیماران مبتلا به بیماری کووید ١٩ بستری در مراکز درمانی استان گیلان از ٢٣ فروردین تاکنون کاهشی است و طی یک هفته اخیر نزدیک ۲۵ درصد کاهش یافت.
با روند کاهشی آمار مبتلایان بستری به بیماری کووید ١٩ طی یک هفته اخیر بار دیگر بر اساس اعلام جمعه گذشته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رنگ قرمز از نقشه کرونایی استان گیلان خارج شد و تعداد شهرستانهای نارنجی کاهش و زرد نیز افزایش یافت.
براین اساس شهرستان ماسال از وضعیت قرمز کرونایی خارج و در رنگبندی نارنجی قرار گرفت و رودسر از رنگ قرمز خارج و زرد شد، ضمن اینکه رودبار در رنگبندی نارنجی باقی ماند و شهرستانهای رشت، خمام، سیاهکل، لاهیجان و بندرانزلی از وضعیت نارنجی خارج و زرد شدند.
شهرستانهای آستارا، آستانه اشرفیه، املش، رضوانشهر، شفت، صومعه سرا، لنگرود، فومن و تالش همانند ارزیابی جمعه گذشته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رنگ بندی زرد باقی ماندند.
براساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان، ۱۴۵ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند، طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۱ بیمار بستری شدند و تعداد بیماران بدحال نیز ۲۱ نفر است.
رعایت پروتکلهای بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا شامل استفاده از ماسک، پرهیز از دورهمی، رعایت فاصله فیزیکی و تزریق واکسن همچنان مورد تاکید مسئولان و کارشناسان بهداشتی استان گیلان است.
رعایت توصیهها و تکمیل واکسیناسیون لازمه استمرار روند کاهشی کرونا
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با بیان اینکه در زمان حاضر آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در این استان کاهشی است، گفت: تداوم روند نرولی آمار مبتلایان به کرونا مستلزم استمرار رعایت شیوهنامه های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون است.
دکتر فردین مهرابیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر چه رفتارهای بهداشتی مردم بهتر باشد مطمئنا روند نزولی آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ نیز ادامه مییابد بنابراین رعایت توصیههای بهداشتی اهمیت بسزایی دارد.
وی بیان داشت: از افرادی که واکسن نزدهاند و کسانی که نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام نکردهاند میتوانند به پایگاههای واکسیناسیون مراجعه کنند و نسبت به تزریق واکسن اقدام برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا و کاهش شدت بیماری اقدام نمایند
مهرابیان با بیان اینکه روزانه بیش از ۴۵۰ مرکز و پایگاه واکسیناسیون در سطح استان گیلان فعال است، افزود: از این تعداد بیش از ۲۲۰ مورد از این پایگاه ها در شهرستان رشت فعالیت دارند که آماده ارایه تزریق واکسن به مردم هستند.
بر اساس آخرین گزارشی دریافتی از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در تاریخ ۲۰ فروردین ماه گذشته، میانگین رعایت استفاده از ماسک در اماکن عمومی این استان ۶۶.۵ درصد، میانگین فاصله فیزیکی ۷۵ و استفاده از تهویه در این اماکن نیز ۷۶ درصد است.
کارشناسان بهداشتی گیلان با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی میگویند: هنگامی که آمار مبتلایان بستری به بیماری کووید ۱۹ در مراکز درمانی افزایشی است مردم نیز شیوهنامه های بهداشتی را جدی میگیرند و برعکس هر زمان آمارها کاهش مییابد مردم در رعایت توصیهها غفلت میکنند.
بعد از ۲ سال از شیوع بیماری کووید ۱۹ تقریبا همه ما با رفتارهای خطرناک ویروس کرونا آشنا هستیم، هر زمان مردم در رعایت توصیه ها کوتاهی کردند کرونا پیشروی کرد بنابراین توجه جدی در عمل به شیوهنامههای بهداشتی پیشگیری از کروتا و تزریق واکسن سپر محکم در برای این بیماری است که همه باید نسبت به انجام این ۲ اقدام مهم احساس مسئولیت کنیم.
بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی گیلان تاکنون پنج میلبون و ۳۴۸ هزار و ۷۵۰ دز واکسن کرونا در این استان تزریق شد.
نظر شما