به گزارش ایرنا از سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در نشست هماندیشی با مدیران شرکتهای فناور نوپا و دانشبنیان مستقر در منطقه آزاد قشم ضمن ابراز مسرت از حضور ۴۲ شرکت فناور در این جزیره اظهار داشت:با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و شعار سال، امسال وظیفه ما و شما که در این حوزه صاحبتجربه هستید بسیار سنگین بوده و باید از تمام امکانات و دانش خود برای توسعه صنایع و تولیدات دانشبنیان در حوزههای مختلف علمی که به رشد و پیشرفت کشور کمک میکند، استفاده کنیم.
وی نیروهای متخصص و توانمندی که در حوزههای مختلف فعال هستند را از سرمایهها و داشتههای کشور خواند و افزود: متاسفانه ما نتوانستیم این سرمایههای ارزشمند را به چرخه اقتصادی کشور اضافه کنیم.
سرپرست منطقه آزاد قشم با اشاره به عناوین بیانیه گام دوم انقلاب افزود: تقویت خودباوری بین جوانان مستعد و متخصصان کشور میتواند به ما در گذشتن از مرزهای دانش و فناوری کمک کند مانند آنچه در سالیان گذشته در حوزه صنایع نظامی، دفاعی و هستهای رخ داده است.
فتح الهی ادامه داد: این موفقیتها بیانگر توانمندی نیروهای دانشگاهی و استعدادهای درخشان کشور است و وظیفه ماست بسترهای لازم برای فعالیتهای دانشبنیان و بهکارگیری مغزهای متفکر و استعدادهای یادشده را فراهم کنیم.
تعمیم دانش و علوم تخصصی لازمه توسعه متوازن و انتفاع مردم جزیره
وی توجه به اقتصاد دریامحور را از موضوعات مهم مورد اشاره رهبر معظم انقلاب خواند و یادآور شد: فعالیتهای شیلاتی مبتنی بر دانش میتواند ضمن کاهش آسیبهای زیستمحیطی سهم بیشتری از تولید، اشتغال و درنتیجه افزایش درآمد برای مردم منطقه به همراه داشته باشد.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: ما آمادهایم از همه امکانات و ابزارها در راستای تحقق شعار سال استفاده کنیم تا در پایان سال به اثرات و نتایج ارزشمند موردنظر مقام معظم رهبری و سربلندی ایران اسلامی دستیابیم.
وی افزود: قشم جوانان مستعد، توانمند و علاقهمند به کار بسیاری دارد که با کمک شرکتهای پیشرویی مانند شما، میتوانند بهگونهای تجاریسازی کنند که همه جزیره از این توانایی منتفع شود.
فتح الهی همچنین خواستار تشکیل کمیته اقتصادی با حضور مدیران شرکتهای دانشبنیان باهدف احصا مشوقهای لازم برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان در حوزههای مختلف شد و گفت: معرفی دستاوردها و محصولات شرکتهای فعال قشم، تامین مواد موردنیاز پروژههای مختلف از تولیدات این شرکتها، ایجاد بسترهای انگیزشی برای ورود و تاسیس شرکتهای فناور و دانشبنیان در جزیره باید از اهداف این کمیته باشد.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به نوروز پر گردشگر قشم تاکید کرد: استقبال استثنایی گردشگران در نوروز نشان داد که قطعا صنعت گردشگری ظرفیت بالایی برای تولید ثروت برای مردم منطقه دارد و شرکتهای دانشبنیان میتوانند در بخش اپلیکیشن های مختلف برای کمک به حوزه گردشگری، حرفی برای گفتن داشته باشند.
وی اظهار داشت: امیدواریم با همکاری و تعامل از فرصت نامگذاری امسال نهایت بهرهوری را داشته باشیم تا در حوزه تولیدات دانشبنیان و کارآفرینی کشور، نقشی پویا ارائه کنیم.
تولید بر پایه علم واجب اصلی است
امامجمعه شهرستان قشم نیز در این جلسه یادآور شد: در جهاد فرهنگی که در قرآن هم بهعنوان یکی از وجوه جهاد کبیر از آن یادشده، ناامیدی معنا ندارد.
وی افزود: قوانین قابلیت تصحیح شدن و کارآمدتر شدن دارند، سال گذشته، سال شناسایی موانع و پشتیبانی برای رفع آنها بود و امسال، سال تولید بر پایه دانش است.
حجتالاسلام غلامرضا حاجبی ادامه داد: به گفته مقام معظم رهبری، واجب اصلی، علمی بودن تولید در سال جدید و اشتغال آفرینی است.
وی همچنین بر نیاز جزیره به داشتن سند جامع توسعه تاکید کرد و گفت: قشم ظرفیتهای بسیاری دارد که ازجمله آنها میتوان به توانایی در احداث مراکز پژوهشکده جامع علوم و فنون دریایی، دانشکدههای مختلف نظامی، شیلاتی و فعالیتهای نوترکیبی درزمینه علوم دریایی اشاره کرد.
فعالیت ۴۲ واحد فناور و شرکت دانشبنیان در قشم
در این جلسه مدیر مرکز بینالمللی رشد قشم نیز یکی از اهداف اصلی و ماموریتهای سازمانی منطقه آزاد قشم را انتقال دانش و ایجاد زمینههای مساعد برای تشکیل شرکتهای دانشمحور خواند و گفت: در حال حاضر ۲۰ شرکت فناور در مرکز بینالمللی رشد قشم و ۲۲ شرکت و ۷ هسته فناور در پارک زیستفناوری خلیجفارس قشم مشغول به فعالیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز بینالمللی رشد قشم ۱۷ سال پیش با مشاوره شرکتهای بینالمللی موفق، بنیان گذاشته شد تا توسعهدهنده دانش و فنون به داخل کشور باشد.
کمال بیرامیان حوزههای فعالیتی این شرکتها را در پنج محور، دریا، هایتک، مالی، صنایع بومی- محلی و آموزش و کارآفرینی به دانش آموزان و دانشجویان معرفی کرد و افزود: این مرکز درراستای عمل به فرمایشهای مقام معظم رهبری و کمک به تحقق شعر سال، برای بهبود زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری و ارتقا سطوح همکاری با سازمانها و نهادهای ملی و بینالمللی در حال برنامهریزی و جلب حمایت است.
در ادامه این جلسه، تعدادی از مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان به ایراد انتقادات و پیشنهادها خود در حضور سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم و امامجمعه شهرستان قشم پرداختند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال فناوری پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگن ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما