به گزارش ایرنا از سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، در راستای توسعه همکاریها و تعاملات هرچه بیشتر در تحقق اهداف مشترک در حوزههای مختلف اشتغال و توانمندسازی زندانیان، تفاهمنامه مشترکی را منعقد کردند.
غلامعلی محمدی، در نشست انعقاد و امضای این تفاهمنامه با و بسیج سازندگی که به میزبانی این سازمان برگزار شد، گفت: افرادی که در زندانها متکفل امور آنان هستیم به نوعی از ضعیفترین اقشار جامعه یا به لحاظ مادی و یا فکری هستند و این امر باعث شده است که آنان در ورطه گناه و جرم بیفتند. براین اساس اقتضا میکند که ما نیز از تمام ظرفیتهالی قانونی استفاده کنیم تا آنان نیز حیات طیبه خودشان را کسب و زندگی سعادتمندانه ای را پس از آزادی درپیش گیرند.
یکی از ابعاد تحقق مهمترین هدف سازمان که موضوع اصلاح و تربیت زندان است، مسأله اشتغال و حرفهآموزی میباشد. خوشبختانه در این سالها شعار سال نیز با محوریت تولید، تعریف شده و برای ما هم در زندانها اشتغالآفرینی از برنامههای اولویتدار است. در ابتدای سال هم به مدیران زندانهای سراسر کشور تأکید کردهایم که باید با استفاده از ظرفیتهای مردمی، خیرین، کارآفرینان و دیگران دراحقاق آن بکوشند.
همافزایی درجهت گرهگشایی از کار مددجویان
رئیس سازمان زندانها گفت: تجربه ۴۳ ساله پس از انقلاب اسلامی نشان داده است که در کارهای جهادی هرجا بسیج در امور سازندگی، محرومیتزدایی و غیره وارد شده، موفق بوده است؛ چرا که بسیجیان روح افراد را نشانه میروند و دل مردم را هم بدست میآورند و چون با خلوص نیت کار میکنند خداوند نیز به این اقدامات آنان برکت میدهد.
محمدی امضای تفاهمنامه با سازمان بسیج سازندگی در ماه مبارک رمضان را به فال نیک گرفت و گفت: امیدوارم ابعاد مختلف تفاهمنامه، با بهرهگیری از ظرفیت سازمان بسیج سازندگی در ایجاد اشتغال و توانمندسازی زندانیان و کمک به معیشت خانواده آنان بواسطه ایجاد شغل برای سرپرست آنان، عملیاتی شود و با این همافزایی درجهت گرهگشایی ازکار مردم قدم جدی برداریم.
چهره زندانهای کشور غالبا فرهنگی و تربیتی است
همچنین در نشست امضاء این تفاهمنامه سردار محمد زهرایی، مسئول سازمان بسیج سازندگی گفت: در سال گذشته چندین بار از زندانها سرکشی داشتهام و معتقدم که امروز خوشبختانه فضای حاکم بر زندانهای کشور غالبا چهره فرهنگی و تربیتی گرفته و در این تغییر و تحول موفق عمل کردهایم.
این جهانبینی باید در انجام مصادیقی متبلور شود که یکی از بهترین ابعاد آن، مهارتآموزی و اشتغال مددجویان خواهد بود. زمانی جامعه، زندانی متحولشده را میپذیرد که دارای مهارت و هویت جدیدی هم باشد که این نیز در شغل او نمایانگر میشود. وظیفه داریم به مددجویان کمک کنیم تا هم نگرشش تغییر کرده و هم برایش ایجاد شغل شود. برای این کار تمام قد پای کار آمدهایم. در بسیج در ابعاد مختلف اعم از جهاد در حوزه درمان گرفته تا آزادسازی زندانیان مهارت و تبحر داریم بنحوی که طی دو سال گذشته آزادی حدود ۱۰ هزار زندانی جرائم غیرعمد را با کمک بسیج حقوقدانان و دیگران جامعه عمل پوشاندهایم.
زندانیان را جزو اهدف خود و از محرومین میدانیم
سردار زهرایی با بیان اینکه بسیج سازندگی نیز بهعنوان دستگاه اجرایی کشور دارای تسهیلات و وظایفی است، گفت: نقطه هدف ما محرومان است و در این رابطه زندانی را هم جزو محرومینی میدانیم که نیازمند رسیدگی هستند. آمادگی داریم هم در توانمندسازی اشتغال آنان و هم بازاریابی محصولات و غیره برای آنان اقدام کنیم. ضمن اینکه رسیدگی به خانواده نیازمند آنان نیز تحت پوشش ما میتواند قرار گیرد.
وی تصریح کرد: امروز همافزایی و کنارهم قرار گرفتن برای ما نه تشریفات بلکه ضرورت است تا مشکلات کشور حل شود. بعد از امضاء تفاهمنامه با سازمان زندانها و ابلاغ به استانها، جلسات مشترکی را در تشریح آن با مسئولان سازندگی، حقوقدانان و مدیران کل زندانها خواهیم داشت تا اقدام عملیاتی در شروع سال صورت گیرد.
نظر شما