حمید فخرانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به بارش های مناسب برف در این منطقه حفاظت شده پیش بینی می شود امسال سطح مراتع در این منطقه نسبت به سال گذشته غنی تر باشد که برای جلوگیری از هرگونه تخریب و آسیبی در منطقه باید تدابیر لازم توسط دستگاه های متولی صورت گیرد.
وی با تاکید بر حفظ و اهمیت مراتع افزود: یکی از مهمترین منابع چرای دام ها مراتع هستند اما باید شمار دام در مراتع با ظرفیت مراتع هماهنگی داشته باشد تا موجب تخریب مراتع نشود و اگر چرای دام ها در مراتع مازاد بر ظرفیت مراتع باشد و از حد مجاز بگذرد به مرور زمان، مشکلاتی برای مراتع ایجاد می کند.
فخرانی خاطرنشان کرد: برای حفظ مراتع توصیه می شود مردم با حضور مسوولانه خود در طبیعت حتیالامکان از برپا کردن آتش اجتناب کرده و در صورت نیاز ضروری به روشن کردن آتش در جنگلها و مراتع، قبلا اطراف محل را از خار و خاشاک پاک کرده و پس از رفع نیاز، آتش را کاملا خاموش کنند بر این باوریم که تنها با رعایت نکات ایمنی و حضور مسوولانه در طبیعت، شاهد آتشگرفتن سرمایههای سبز نخواهیم بود.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی در ۸۵ کیلومتری شهر شیروان قرار دارد که با توجه به دارا بودن ویژگیهای خاص طبیعی از جمله جنگلهای انبوه ارس و گوناگونی پوشش گیاهی و نیز زیست خالص ترین قوچ اوریال، در ۲۷ تیرماه ۱۳۵۰ به عنوان منطقه حفاظت شده زیست محیطی اعلام شده است.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی دارای آب و هوایی عموما کوهستانی با شیب های تند و دره های عمیق و صخره های مرتفع است، این منطقه قسمتی از رشته کوه های موسوم به کپه داغ را تشکیل می دهد و از مناظر زیبایی برخوردار است.
شهرستان شیروان با گستره سه هزار و ۷۸۹ کیلومترمربع، علاوه بر منطقه حفاظت شده مرزی «گلیل و سرانی» که به عنوان زیست کره به ثبت جهانی رسیده، مناطق بکر زیست محیطی «زوارم و گلیان، بوستان شیرکوه، ییلاقات گیلنامانلو، بوانلو و نیز چپانلو» را در خود دارد که زیستگاه انواع پرندگان و جانوران وحشی است.
نظر شما