مشارکت نخبگان به توسعه اقتصادی سیستان و بلوچستان کمک می‌کند

زاهدان- ایرنا- مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان ظرفیت‌ها و استعدادهای زیادی برای رشد و توسعه اقتصادی دارد که مشارکت جدی و همراهی نخبگان، مدیران و کارشناسان به این روند کمک می‌کند.

مجتبی شجاعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رشد سرمایه گذاری ها و کمک به ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ در حوزه اشتغال سیستان و بلوچستان تاثیرگذار است.  
وی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال تاثیر بسیار مثبتی در کاهش مشکلات امنیتی سیستان و بلوچستان دارد، بیان کرد: نخبگان علمی، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در خط مقدم جنگ اقتصادی نقش مهمی در خنثی سازی توطئه‌های دشمنان و موفقیت در عرصه جنگ تحریمی ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران برعهده دارند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان اظهارداشت: در راستای اجرای منویات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص جهاد تبیین، بیان مشکلات و تنگناهای اقتصادی، معیشتی و حوزه های اشتغالزایی و تولیدی در کنار توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها برای مردم، ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از تولید در حوزه مقابله با گرانی ها تاثیر بسزایی دارد، ادامه داد: موضوع اقتصاد در جامعه اسلامی ایران و معیشت مردم، مانند رسیدگی فوری به موضوع واکسیناسیون و سلامت مردم از اولویت های مهم دولت سیزدهم است.
شجاعی بیان کرد: دولت با تکیه بر توان و ظرفیت های بومی و برقراری ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه و انجام مناسبات بین المللی برای کاهش دادن مشکلات اقتصادی تلاش می‌کند.
وی تصریح کرد: سیاست‌گذاری‌ها در جهت حمایت از تولید، میدان دادن به فعالان اقتصادی، تلاش برای جبران کسری بودجه، کاهش و کنترل هزینه‌ها، گام برداشتن برای افزایش درآمدهای واقعی و بهبود روند کسب‌وکار  و اخذ مالیات از خانه‌ها و خودروهای لوکس تا حد زیادی به  پویایی و تحرک در اقتصاد کشور کمک می کند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان افزود: به عقیده کارشناسان یکی از ابزارهای دشمن در جنگ روانی اقتصادی که توسط نفوذی‌های خود در کشور اسلامی به منظور به هم ریختن بازار مسلمانان و ایجاد تشویش و یأس در بین مردم به کار گرفته می‌شود "احتکار" است، بنابراین تلاش برای مقابله با احتکار کنندگان از اولویت های مهم مسوولان دولتی به شمار می رود.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم هفت توصیه به جوانان و نسل آینده کردند که یکی از آنها توصیه به استقلال و آزادی بویژه استقلال اقتصادی است و تاکید کردند، «باید تلاش کنیم تا استقلال اقتصادی را محقق سازیم و زمانی ما می توانیم بگوییم دارای استقلال اقتصادی هستیم که هیچ کشور و قدرتی در دنیا نتواند کشورمان را به تحریم و محاصره اقتصادی تهدید کند، پس قاعدتا با توجه به وجود مساله تحریم و استفاده ابزاری آمریکا و تعدادی از کشورها از آن علیه ما، هنوز استقلال اقتصادی محقق نشده است».  
شجاعی بیان کرد: هم اینک در دولت سیزدهم، احیای گفتمان استقلال اقتصادی که به نوعی روح حاکم بر بیانیه گام دوم بوده در کنار لزومِ اجرای اصلاحات اقتصادی توسط گروهی از جوانان مسلط بر اقتصاد در داخل دولت مدنظر قرار گرفته است.
وی گفت: تلاش دولت بر این است که با استفاده از سیاست‌های مالی مناسب برای برطرف کردن نقاط ضعف و تقویـت نقـاط قـوت اقتصـاد، مقاوم سـازی، بحران زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارآمدموجود در اقتصاد و رونق و جهش تولید ملی و رفع فقر و بیکاری گام بردارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه اقتصاد دانش‌بنیان مهمترین دستاورد دو دهه اخیر نظام اسلامی بوده است افزود: پیشرفت فنی و علمی مبتنی بر دانش‌ اقتصادی، در پیشرفت فرآیند تولید و رونق دادن و جهش اقتصادی تاثیرگذار است.
وی اظهارداشت: ‌تولیدات دانش‌بنیان برخلاف تولیدات سنتی، بر ابتکار و خلاقیت استوار است و فراوانی نیروی انسانی تحصیل‌کرده و متخصص نقش مهمی در پدید آمدن ‌مزیت رقابتی ایفا می‌کند و از آنجایی که ‌ایران از این منظر در جایگاه مناسبی قرار دارد، می‌تواند در تولید دانش‌بنیان با شرایط رقابتی بهتری عمل کند و در همین راستا سیستان و بلوچستان با برخورداری از توانمندی‌های متعدد می‌تواند در مسیر تحقق شعار سال جدید بسیار نقش آفرین باشد.
شجاعی ادامه داد: از راهکارهای تولید دانش‌بنیان در عصر هوش مصنوعی، توجه به ظرفیت جوانان نخبه و سرمایه‌گذاری در حوزه سایبری و تولید فناوری دانش‌بنیان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha