آبشار رودمعجن، شاهکاری از خلقت در تربت‌حیدریه

تربت حیدریه- ایرنا- هر گردشگری که به تربت‌حیدریه سفر می‌کند اگر به بخش بایگ این شهرستان و بازدید از رودمعجن نرود و از زیباییهای آبشار سر به فلک کشیده‌اش لذت نبرد نمی‌تواند مدعی شود که از دیدنیهای این خطه از کشور، بهره برده‌ است.

آبشار رود ‌معجن در روستای رودمعجن در شمال غربی تربت حیدریه واقع شده است.رودخانه پرآب با آبشاری بلند در دل جاده ای کوهستانی و پرپیچ ‌و خم که از روستاهای محبوب طبیعت‌گردها در خراسان رضوی است.

بخشدار بایگ در همین ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: این آبشار در ۴۸ کیلومتری شمال غرب تربت حیدریه و در بخش بایگ قرار دارد و در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

حمید عیدی افزود:آبشار رود معجن در چهار کیلومتری روستای رودمعجن با ارتفاع ۲۸ متر،  از سلسله کوه‌های چهل‌تن در ۵۴ کیلومتری غرب این شهرستان سرچشمه گرفته و پس از ایجاد آبشار وارد رودخانه حصارچه شده است. 

وی ادامه داد:مسیر آبشار در رودخانه و از میان باغات اهالی روستا عبور می‌کند از روستا تا آبشار «رود معجن» حدود ۵۰ دقیقه باید پیاده رفت. آبشار در میان یک تنگه بلند و عظیم قرار دارد و خود آبشار از دیواره پشتی فاصله دارد به طوری که می‌توان به راحتی پشت آن ایستاد.

بخشدار بایگ گفت:روستای رود معجن دارای آب و هوایی کوهستانی و به دلیل آبشار بلند و کوه‌های مرتفع از مناطق مناسب برای گردشگران نوروزی است و باغ‌های بادام، آلبالو، سیب، گلابی، آلو و هلو و نیز تولیدات صنایع دستی ساکنان این روستای کوهستانی از جمله ‌گلیم، قالی و قالیچه از دیگر جاذبه‌های این خطه است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: رودمعجن، یکی از ۱۰ روستای گردشگری تربت‌حیدریه و تنها روستای هدف گردشگری مصوب وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که همه ساله افزون بر ۳۰۰ هزار نفر گردشگر را به سوی خود جذب می‌کند.

علی محمدی افزود: سال ۹۸ با تصویب شورای ملی ثبت طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اثر طبیعی "آبشار رودمعجن" واقع در شهرستان تربت‌حیدریه ثبت ملی شد.

وی ادامه داد: برنامه اصلی و در دست اقدام ما برای این آبشار و روستا در درجه نخست ایجاد و تکمیل زیرساختهای اولیه برای رفاه حال گردشگران نظیر برق‌رسانی، ایجاد بازارچه صنایع دستی و سوغات، راهسازی و سرویس بهداشی است که تاکنون با کمک دهیاری مبلغ ۷۰ میلیارد ریال اعتبار در این زمینه هزینه شده است و هنوز نیز ادامه دارد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه گفت: طرح دوم ایجاد منطقه گردشگری است که تاکنون بخش خصوصی با صرف ۵۰ میلیارد ریال اعتبار موفق به ساخت تاسیسات در دل کوه با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی شده و برای تکمیل آن ۳۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است که تامین آن در حال پیگیری است.

محمدی افزود: مجوز ایجاد یک واحد اقامتگاه بوم‌گردی نیز صادر شده که مالک آن مشغول ارایه خدمات به گردشگران است.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha