سهم ۵۵ درصدی مازندران از کشت قراردادی برنج در سال زراعی جاری

ساری- ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که طبق دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد در سال زراعی جاری ۴۵ هزار هکتار از مزارع برنج کشور به کشت قراردادی اختصاص پیدا کند که از این میزان سطح ۲۵ هزار هکتار کشت قراردادی معادل ۵۵درصد به مازندران اختصاص پیدا کرده است.

عزیزالله شهید فر روز پنجشنبه پس از نخستین جلسه کشت قراردادی برنج در سال زراعی جدید مازندران به خبرنگار ایرنا افزود: ۱۵ هزار هکتار از کشت قراردادی برای ارقام پرمحصول و ۱۰ هزار هکتار ارقام محلی مورد حمایت قرار می گیرند.

وی با توضیح این که برای موفقیت در اجرای طرح کشت قراردادی باید کارشناسان پهنه در عرصه باشند تا منافع کشاورزان تامین شود، توضیح داد:  هدف اصلی اجرای کشت قراردادی کمک به کشاورزان است و با اجرای این طرح، آموزش های لازم به کشاورزان ارایه می شود و کشاورزانی که از بضاعت مالی کافی برخوردار نیستند، کشاورزی برای آنان به صرفه و اقتصادی خواهد شد.

وی با بیان این که خرد مالکی و سرانه هفت دهم هکتار زمین شالیزاری از مشکلات اجرای این طرح است در عین حال گفت :به همین دلیل روستاهای کوچکی که دارای زمین شالیزاری ۵۰ تا ۱۰۰هکتار هستند در اولویت اجرای این طرح قرار دارند یعنی با همکاری شورا و دهیار این قرارداد کشت منعقد می شود.

وی ادامه داد: به طور یقین وقتی کشاورزان یک روستا به صورت یکپارچه از تسهیلات نقدینگی امکانات بذر تا نشا مکانیزه و برداشت برخوردار شوند هزینه تولید کاهش محسوسی می یابد.

شهیدی فر گفت که از سوی دیگر طبق دستورالعمل کشت قراردادی، اجباری در فروش محصول بر کشاورز وجود ندارد چراکه محصول برنج بر خلاف دیگر محصولات زراعی فرق می کند و همواره دارای مشتری و بازار است.

وی افزود : کشاورزی قراردادی باید به عنوان یک اصل پذیرفته شود و همه باید تلاش کنیم این فرهنگ در کشاورزی مازندران نهادینه شود تا شاهد افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی باشیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار این که باید قطعات بزرگ برنجکاری برای اجرای طرح کشت قراردادی برنج در نظر گرفته شود و به عنوان پایلوت اجرایی شود ، گفت: این طرح برای جبران بخشی از هزینه های تولید ناشی از افزایش قیمت نهاده های محصولات کشاورزی است.

وی تهیه بسته حمایتی کشت قراردادی برنج، تامین نهاده های مورد نیاز زراعت برنج، بیمه محصولات کشاورزی و خرید محصول از جمله حمایت های کشت قراردادی برنج بر شمرد. 

همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم وزارت جهاد کشاورزی تاکنون کشاورزی قراردادی برای محصولات صنعتی مانند چغندرقند، کلزا و پنبه انجام داده است و هفته گذشته نیز معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی این وزارت خانه  کشت قراردادی سیب‌زمینی و برنج را ابلاغ کرده است.

کشت قراردادی مبتنی بر تولید است که مطابق توافق بین خریدار و کشاورز  و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول انجام می شود. در این نوع کشت و کار، خریدار که معمولا شرکت‌ ها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهاده‌های تولید با قیمت مناسب، آموزش و ترویج کشاورزان و بازاریابی می شوند.

در این نوع کشت تمرکز کشاورزان روی برنامه ریزی تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینه ها است و دیگر دغدغه ای برای فروش محصول خود نخواهد داشت که همین امر موجب عزت و اقتدار کشاورزان می شود.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

در حال حاضر کشاورزان مازندران  مشغول شخم و شیار ، خزانه گیری و آماده سازی زمین های شالیکاری برای کشت کار سال آینده هستند.

هرسال  بین  ۲۱۵ هزار تا ۲۲۰هزار هکتار زمین شالیزاری استان به کشت اول برنج اختصاص می باید.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha