عرضه ۵۰ هزار خودرو توسط خودروسازان به بازار/ دولت قبل، بورس را مدیریت نکرد و مردم ضرر کردند

تهران- ایرنا- رئیس بازرسی کل کشور از عرضه ۵۰ هزار دستگاه خودرو توسط خودروسازان به بازار خبر داد و گفت: متاسفانه برخی از مسئولان دولت قبل به جای مدیریت، مرتب مردم را به سرمایه گذاری در بورس تشویق می‌کردند که متاسفانه بسیاری از مردم متضرر شدند و اعتماد خود را نسبت به این بازار از دست دادند.

به گزارش ایرنا، ذبیح الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه شب گذشته در برنامه نگاه یک، اظهار داشت: برگزاری علنی محاکمات مفسدان اقتصادی و انتشار جریان محاکمات پیگیری شد تا کسی که مرتکب فساد اقتصادی شده و اخلال در نظام اقتصادی دارد به اطلاع مردم برسد و تاکید شد تا مجوز لازم برای انتشار آن‌ها داده شود.

وی همچنین گفت: مسائلی مانند بورس، پیگیری و ساماندهی کالاهای موجود در انبارهای سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، گمرکات، بنادر، رمزارزها، گران فروشی، خصوصی سازی، جلوگیری از زمین خواری موضوعاتی بودند که مورد توجه رئیس قوه قضاییه قرار گرفتند و بر آن‌ها تاکید شد.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد ورود دستگاه قضا به موضوع خودروسازان بیان کرد: کوتاهی‌هایی در صنعت خودرو صورت گرفته که توجیهی ندارد و مردم هم حق دارند که ناراحت و ناراضی باشند.

۵۰ هزار خودرو، در روزهای گذشته روانه بازار شد

خداییان افزود: مردم باید پیشاپیش پول بدهند، در نوبت بمانند و از طرفی هم می‌بینند که ده‌ها هزار خودرو کف پارکینگ‌ها پارک شده‌اند؛ از طرف دیگر مشاهده می‌شود به محض افزایش قیمت خودرو، کلی از خودروهای کف پارکینگ‌ها در اختیار مردم گذاشته می‌شود و پارکینگ‌ها خلوت می‌شوند که این نشان می‌دهد یک سیاستی پشت این قضیه است و یک قسمتی هم کمبود قطعه دارند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: به نظر می رسد کوتاهی هایی صورت گرفته، لذا پیگیری کردیم و همکاران ما وارد موضوع شدند و خوشبختانه دولت هم کمک کرد و مشاهده کردید که مدیران هر دو شرکت را عزل کردند.

وی اضافه کرد: با پیگیری های صورت گرفته از ۱۷۰ هزار خودرویی که کف پارکینگ شرکت های خودروساز بودند ۵۰ هزار دستگاه آن، در روزهای گذشته تکمیل و تحویل شده است و برنامه ای را هم دادند که ظرف مدت مشخص بتوانیم، بقیه خودروها را هم در اختیار مردم قرار دهیم.

خداییان تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور می‌تواند به موضوع خودروسازان ورود کند، اما نظارت بر قطعه سازان که بخش خصوصی هستند باید از طریق سازمان استاندارد، سازمان حمایت از مصرف کننده و وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گیرد.

برخی خودروها اصلاً کیسه هوا نداشتند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مورد تصادف زنجیره‌ای ۵۹ خودرو در محور بهبهان_ رامهرمز نیز بیان کرد: همکاران ما به محل رفتند و موضوع را پیگیری کردند؛ برخی از خودروها اصلاً کیسه هوا نداشتند، بعضی نیز نوع تصادف شان به شکلی بود که کیسه هوا باز نمی‌شد (در مواردی که از عقب تصادف صورت گرفته بود). مواردی هم بود که باید باز می‌شدند، اما نشده بودند.

به گفته وی، برای بررسی موضوع، قطعه الکترونیکی مربوطه در خودروها بعد از جداسازی به شرکت سازنده آن قطعه ارسال شد تا همانند جعبه سیاه هواپیما اطلاعات را استخراج کنند تا علت باز نشدن کیسه هوای خودرو مشخص شود؛ منتظر نتیجه هستیم و چنانچه تقصیری متوجه خودروساز باشد، باید پاسخگو باشند.

هشدارهایی در مورد بورس به وزیر اقتصاد وقت داده شد، اما توجهی نکرد

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص تخلفات صورت گرفته در بورس، اظهار کرد: روند نوسانات بورس در دو، سه سال اخیر نشان می‌دهد که این بازار به خوبی مدیریت نشده است. از دی ماه ۹۷ تا دی ماه ۹۸ یک رشد ۱۲۷ درصدی و از دی ماه ۹۸ تا ۱۹ مرداد ۹۹ رشد ۴۷۸ درصدی داشتیم که گمان نمی‌کنم در هیچ جایی از جهان چنین چیزی وجود داشته باشد.

خداییان ادامه داد: از ۲۰مرداد سال ۹۹ تا پایان خرداد ۱۴۰۰ و بعد از آن با افت شاخص کل بورس (بیش از ۴۵ درصد) مواجه بودیم، زمانی که رشد نزدیک به ۵۰۰ درصدی شاخص بورس را داشتیم، بسیاری از کارشناسان به دولت هشدار دادند که وضعیت را مدیریت کنند، چرا که این رشد طبیعی نیست و ممکن است برای مردم مشکلاتی ایجاد شود.

وی گفت: متاسفانه برخی از مسئولان دولتی، وزارتخانه و سازمان بورس توجهی نکردند و به جای مدیریت، مرتب مردم را به سرمایه گذاری در بورس تشویق می‌کردند که متاسفانه خسارت به بار آمد و بسیاری از مردم متضرر شدند و اعتماد خود را نسبت به این بازار از دست دادند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور یادآور شد: همکاران ما هم در همان زمان به موضوع ورود کرده بودند و هشدارهایی را به وزیر اقتصاد وقت و سازمان بورس دادند که توجهی نشده بود، اخیرا هم که مرتب با افت شاخص بورس مواجه هستیم، رئیس قوه قضاییه هم به موقع دستور داد که هم سازمان بازرسی و هم دادستانی کل ورود پیدا کنند. با ورود همکاران، ما ۲۳ آسیب را شناسایی کردیم و آن را به وزیر اقتصاد هشدار دادند که طبیعتا اگر چنانچه به آن پیشنهادات عمل نکند، ضمانت اجرایی کیفری دارد.

خداییان بیان کرد: در رابطه با هشدارهایی که قبلا به مسئولین وقت داده بودیم، یکی از مسئولین عالی رتبه وزارت اقتصاد، محکوم شد که البته محکومیت او بدوی است و هنوز قطعی نشده است، ولی به دلیل عدم توجه به هشدارهای سازمان بازرسی و خسارتی که به مردم وارد شده، الان محکومیت به حبس و انفصال موقت از خدمات دولتی پیدا کرده است.

پرونده کیفری تخلفات هیئت مدیره سابق بورس تشکیل شد

وی افزود: علاوه بر هشدارهای جدیدی که محضر رئیس جمهور و وزیر داده شد، پرونده تخلفاتی اعضای هیئت مدیره سابق بورس را جهت بررسی به شورای عالی بورس ارسال کردیم، پرونده کیفری برای آن ها تشکیل دادیم، دعوت و اخذ توضیح شدند و پرونده تقریبا در حال تکمیل است تا پرونده کیفری هم به مرجع قضایی ارسال شود.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: حدود یکصد شخص حقوقی که غالبا شرکت‌های دولتی و بانک‌ها بودند، ورود و خروج شان جای سوال دارد، یکی از شرکت‌ها حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان وارد بورس کرده و به یکباره خارج شده است یا افراد حقیقی را هم داریم که میزان سرمایه‌ای که وارد کردند و خارج شدند جای بحث دارد، این‌ها نیاز به بررسی بیشتری دارند که ان شاالله گزارش خود را محضر رئیس قوه قضاییه ارسال می‌کنیم. 
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha