صندوق بین‌المللی پول: ۱۰۰ کشور جهان به فکر ایجاد ارزهای دیجیتال رسمی هستند

تهران - ایرنا - صندوق بین‌المللی پول گزارش داد حدود ۱۰۰ کشور در سراسر جهان، در حال بررسی امکان ایجاد ارزهای دیجیتال رسمی تحت نظارت بانک‌های مرکزی و متفاوت از ارزهای دیجیتال رایج هستند.

به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، تفاوت اصلی ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی (CBDC) و ارزهای رمزنگاری شده محبوب همچون اتریوم یا بیت‌کوین این است که ارزهای رسمی یک ناشر واحد (بانک مرکزی هر کشور) داشته که بازار پول را درست همانند ارزهای کاغذی کنترل می‌کند.

با این حال به گفته صندوق بین‌المللی پول، محبوبیت فزاینده ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر، بسیاری از کشورها را به سمت ایجاد این ارزها و یا آغاز به برنامه‌ریزی‌ها برای سازماندهی ارزهای دیجیتال رسمی سوق داده است که باهاماس، اوروگوئه، سوئد، چین و کانادا و شماری کشورهای حوزه کارائیب از جمله این کشورها هستند.  

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول در مراسم ارائه مجازی گزارش صندوق بین المللی پول در مورد ارزهای دیجیتال رسمی گفت: اگر با احتیاط طراحی شوند، سی‌بی‌دی‌سی‌ها می‌توانند انعطاف‌پذیری، امنیت و قابلیت دسترسی بیشتر و هزینه‌های کمتری نسبت به انواع خصوصی ارزهای دیجیتال را ارائه دهند.

جورجیوا توضیح داد که علاقه به ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک‌های مرکزی در حال افزایش است و اگر پروژه‌های موفقی شوند، همچنان به افزایش اعتماد به این موسسات مالی متمرکز منجر خواهند شد.

به نوشته افه، برخلاف پولی که کاربر در حال حاضر آن را مجازی می‌داند (همچون سرمایه‌گذاری در بانک‌های تجاری)، ارزهای دیجیتال رسمی همچون ارزهای کاغذی، به طور مستقیم توسط بانک‌های مرکزی صادر می‌شوند، به طوری که یک شهروند می‌تواند دارای یک کیف پول باشد بدون اینکه با هیچ نهاد مالی تجاری مرتبط باشد.

علاوه بر این، این نوع ارزها مشابه رمزارزهای دیگر، امکان انجا انواع تراکنش‌های فوری را فراهم می‌کند با این تفاوت که انتقال پول بین افراد چندین ساعت و یا چند روز طول بکشد.

همزمان با افزایش محبوبیت رمز ارزها، بانک‌های مرکزی و بانک‌داران بزرگ در جهان در ۱۰ سال گذشته از ایجاد پول‌های خصوصی و ارزهای مردم نهاد به موجب نظارت ناپذیری دقیق بر روی این رمزارزها و آزادی مالی که این رمزارزها برای کاربران خود خلق می‌کنند نگرانی بسیاری داشته و ترجیح داده‌اند تا با همکاری دولت‌های مرکزی، جلوی همه گیر شدن استفاده از این رمزارزها را تا حدی بگیرند.

به نوشته نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، سخت‌ترین سیاست‌ها علیه رمزارزها توسط دولت چین اعمال شده است اما آنچه واضح است اینکه بانک‌های مرکزی نهادهای نظارتی مالی در سال آینده میلادی،  اقدامات جدیدی برای کنترل این بازار اتخاذ خواهند کرد. به این ترتیب، سال ۲۰۲۲، سال بسیار خوبی در زمینه نظارتی خواهد بود.

شش بانک دولتی چینی در حال حاضر به کاربران عمومی اجازه می دهند تا برای فعال کردن کیف پول های دیجیتال یوان در شانگهای و پکن اقدام کنند. این پیشنهاد یک گام دیگر به سمت گسترش ارز این کشور است. اگر برنامه بانک‌مرکزی چین برای راه‌اندازی یوآن دیجیتال به نتیجه برسد، افراد بدون مراجعه به بانک و در اختیار داشتن پول نقد می‌توانند به خرید با ارز دیجیتال این کشور اقدام کنند.

علاوه بر این، السالوادور در سال ۲۰۲۱ با تبدیل شدن به نخستین کشور جهان که بیت‌کوین را به عنوان وجه قانونی خود معرفی کرد، تاریخ‌ساز شد.

بازار رمزارزها در حالی در کشورهای مختلف در حال داغ تر شدن است که صندوق بین المللی پول اخیرا ارزهای دیجیتالی را یک تهدید برای اقتصاد جهان دانست که به ویژه در کوتاه مدت ثبات مالی جهانی را تهدید می کنند. این نهاد با اشاره به اقدام السالوادور در پذیرش بیت کوین به عنوان واحد پول رسمی نوشت چنین اقدامی از سوی کشورها باعث می شود دست بانک های مرکزی برای تعیین سیاست پولی بسته باشد و این به معنای افزایش ریسک نقدینگی و بر هم خوردن تعادل ثبات پولی خواهد بود که تهدیدی جدی است.   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha