تآکید وزرای علوم ایران و ارمنستان بر توسعه همکاری‌های علمی و فناوری

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان و وزیر آموزش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان در گفت و گوی تصویری، بر توسعه همکاری‌های علمی و فناوری متقابل بین دو کشور تأکید کردند.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل در آغاز این گفتگوی تصویری با تاکید بر اهمیت همکاری علمی بین دو کشور و اراده جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری با کشورهای همسایه از جمله ارمنستان گفت: هرچقدر همکاری‌های علمی و فناوری میان کشورهای همسایه بیشتر باشد، پیوندهای دوستی و اخوت نیز بین این کشورها افزایش خواهد یافت و از مرزهایی جغرافیایی که دانشمندان عبور کنند، سربازان رفت و آمد نمی‌کنند. وقتی تبادل علم و دانش و فرهنگ بین دو کشور باشد، دیگر هرگز اختلاف و خصومتی بین آنان به وجود نمی‌آید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همکاری علمی با کشور دوست و برادر ارمنستان، برای ما بسیار اهمیت دارد و اینجانب ضمن دعوت از وزیر آموزش علوم و فرهنگ و ورزش ارمنستان برای حضور در کشور ایران، آمادگی دارم برای گسترش همکاری‌های علمی به این کشور سفر کنم.

زلفی‌گل اظهار داشت: ایران علاقه مند است ضمن تقویت همکاری علمی و فناوری با کشور ارمنستان، دو کشور در یک هم‌افزایی و کمک به یکدیگر در مسیر رشد و پیشرفت علمی قرار گیرند.

وی با ابراز خوشحالی از آشنایی وزیر آموزش و علوم ارمنستان با وضعیت علمی و پژوهشی کشور ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه تحقیقات علمی و همچنین فعالیت‌های فناورانه جایگاه خوبی در دنیا دارد و علاوه بر اینکه از لحاظ تولیدات علمی جزو ۱۵ کشور نخست دنیا است، از لحاظ فناوری نیز پیشرفت‌های خوبی داشته و هم‌اکنون حدود ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور در زمینه تولید محصولات دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند.

زلفی‌گل یادآور شد: بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجو، ۲۰ میلیون تحصیل‌کرده دانشگاهی و ۸۰ هزار نفر عضو هیات علمی در کشور وجود دارد که نشان از پتانسیل بالای علمی و فناوری ایران است و این ظرفیت دست ما را برای تقویت همکاری‌های علمی با کشورهای همسایه باز می‌کند و با اتکا به همین سرمایه‌های علمی علاقمند هستیم که زمینه همکاری دانشمندان ایرانی و ارمنستان فراهم شود.

وزیر علوم با اشاره به اینکه در زمینه‌های همکاری اعضای هیات علمی، تبادل دانشجو، تحقیقات مشترک در موضوعات پژوهشی و فناوری و موضوعات دیگر زمینه‌های همکاری فراهم است؛ گفت: باید کمیته‌های مشترک بین دو کشور تفاهم‌نامه‌های همکاری را آماده کنند تا در اولین ملاقات حضوری میان وزرای علوم دو کشور به امضا برسد.

زلفی گل با بیان اینکه وزیر آموزش و علوم ارمنستان از ریاضیدانان مشهور دنیا است، سال جاری را که به عنوان سال علوم پایه نامگذاری شده است به وی تبریک گفت.

وزیر علوم اظهار داشت: در زمینه رشته‌های علوم پایه نیز زمینه‌های همکاری بین دو کشور فراهم است و اینجانب با برگزاری مسابقات علمی بین دانشجویان ایرانی و دانشجویان ارمنستان در رشته‌های علوم پایه مانند ریاضیات و همانند آن موافق هستم.

وی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و جامع علمی کاربردی در زمینه‌های مهارتی و تربیت تکنسین فعالیت می‌کنند، گفت: ایجاد شعبه برای استفاده از ظرفیت دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای و همچنین ایجاد پارک علم و فناوری مشترک و اعطای تعدادی بورسیه به دانشجویان ارمنستانی در رشته‌های دارای اولویت برای این کشور از جمله زمینه‌هایی است که می‌تواند در تفاهم نامه همکاری مشترک مورد اشاره قرار گیرد.

وزیر علوم در پایان سخنان خود ضمن تأکید بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با کشورهای همسایه از جمله ارمنستان گفت: هرچقدر همکاری‌های علمی و فناوری میان کشورهای همسایه بیشتر باشد پیوندهای دوستی و اخوت نیز بین این کشورها افزایش خواهد یافت.

افزایش تعاملات علمی ایران و ارمنستان 

دکتر وارهام تومانیان وزیر آموزش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی گفت: ارتباطات مترقی و سطح بالا با جمهوری اسلامی ایران برای دولت ارمنستان بسیار حائز اهمیت است، زیرا دانشگاه‌های ایرانی از جایگاه بالایی در از نظر علمی قرار دارند و دانشگاه‌های مانند دانشگاه صنعتی شریف در دنیا مشهور و زبانزد است.

وی همکاری در زمینه حضور دانشجویان ارمنستان در ایران را یکی از موضوعات همکاری‌های مشترک دانست و گفت: تعدادی از مسابقات مختلف جهانی در ارمنستان و تعدادی نیز در جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود. ضمن استقبال از حضور دانشجویان ایرانی برای شرکت در مسابقات جهانی که در ارمنستان برگزار می‌شود مایل هستیم دانشجویان ارمنستان نیز بتوانند در مسابقات جهانی و المپیادهای علمی که در ایران برگزار می‌شود حضور پیدا کنند و ضمن شرکت در رقابت‌های علمی با فرهنگ جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند.

تومانیان با بیان اینکه وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران از برگزیدگان و نخبگان رشته شیمی در کشور است که سابقه ریاست یکی از دانشگاه‌های بزرگ این کشور را دارد، ابراز امیدواری کرد که در اولین ملاقات حضوری با وی، زمینه‌های همکاری‌های بیشتر بین دو کشور به شکل حداکثری فراهم شود.

وزیر آموزش، علوم، فرهنگ و ورزش ارمنستان ضمن تاکید بر جایگاه بالای جمهوری اسلامی ایران از لحاظ دستاوردهای علمی در دنیا گفت: حضور دانشجویان ارمنستانی به شکل اردوهای دانشجویی یا فرصت‌های مطالعاتی در ایران از جمله زمینه‌های همکاری دو کشور است و همکاری اساتید و اعضای هیات علمی کشور نیز می‌تواند در بستر همکاری‌های علمی کشور مورد توجه قرار گیرد.

تومانیان با بیان اینکه سی‌امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان را شاهد هستیم، گفت: انتظار می‌رود در سال جاری با اتکا به تجربیات گذشته همکاری‌های علمی دو کشور در حد مطلوب و مورد انتظار مسئولان دو کشور افزایش یابد.

وی برگزاری مسابقات جهانی برنامه‌نویسی در کشور ارمنستان را یکی از نمونه‌هایی دانست که می‌تواند موجب افزایش تعاملات علمی کشور و حضور دانشجویان ایرانی برای شرکت در این مسابقات باشد.

وزیر آموزش و علوم کشور ارمنستان از وزیر علوم کشورمان درخواست کرد تا در کمیته همکاری‌های مشترک میان دو کشور در زمینه موضوع تبادل دانشجو و ارزیابی مدارک دانشگاهی دو کشور بررسی‌های لازم صورت گیرد.

حسین سالار آملی، رییس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم نیز در این گفتگو حضور داشت.

تآکید وزرای علوم ایران و ارمنستان بر توسعه همکاری‌های علمی و فناوری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha