شمار کارگاه‌های قالیبافی در خراسان رضوی رو به افزایش است

مشهد- ایرنا- رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با توجه به تغییر رویکرد در حوزه فرش از تک‌بافی به تولید کارگاهی و سیاست‌های وزارت صمت در این زمینه، امسال صدور پروانه بهره‌برداری برای کارگاه‌های قالیبافی در استان رو به افزایش است.

مهدی کلالی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای امسال تنها در مشهد ۴۰ پروانه بهره برداری کارگاه قالیبافی با اشتغال ۲ هزار نفر صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه برابر شده است.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۴۰۰ واحد تولید فرش دستباف بصورت غیرمتمرکز و حدود ۶۰  واحد به صورت متمرکز در خراسان رضوی گفت: تولید کارگاهی فرش دستباف از مزایایی نسبت به تکبافی برخوردار است که نخستین مزیت آن وجود ناظر فنی در کارگاه و جلوگیری از تولید فرشهای معیوب است که کیفیت صنعت فرش را ارتقا می دهد.

رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تولید کارگاهی عمدتا بر مبنای سفارش انجام می گیرد لذا تولیدکنندگان مشکلی در خصوص بازار فروش و بازاریابی ندارند زیرا کسی که کارگاه را ایجاد کرده، از قبل سفارش کار را گرفته است.

کلالی افزود: مزیت دیگر تولید کارگاهی، افزایش میزان بهره وری تولید فرش است، سرمایه گذار برای ایجاد کارگاه از قبل تجهیزات و مواد مورد نیاز را تامین می کند و قالیباف صرفا دستمزد خود را بابت کار دریافت می نماید لذا دغدغه تامین اسباب و مواد اولیه را ندارد.

وی اظهار داشت: وزارت صمت تسهیلاتی را برای تولید کارگاهی فرش دستباف در نظر گرفته است و در صورتی که کارگاه های قالی بافی نسبت به اخذ پروانه بهره برداری اقدام کنند، می توانند از تسهیلات بانکی، کمکهای مربوط به حضور در نمایشگاه ها و بازارهای داخلی و خارجی و موارد دیگری از این دست برخوردار شوند.

به گزارش ایرنا، ۹۰ هزار بافنده فرش دستباف در خراسان رضوی فعالیت دارند که ماهانه بین ۲ هزار و ۷۰۰ تا سه هزار مترمربع فرش تولید می کنند که نیمی از آن صادر می‌شود. 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha