طرح جهش تولید در ۲۰۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کرمانشاه در حال اجراست

کرمانشاه- ایرنا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به ویژگی‌های طرح جهش تولید در دیمزارهای استان از اجرای این طرح در سطح ۲۰۴ هزار هکتار از زمین‌های دیم خبر داد و گفت: در این راستا حمایت‌های لازم برای تامین نهاده و ماشین‌آلات انجام شده است.

به گزارش ایرنا، «شهریار قاسمی» عصر چهارشنبه در دیدار با آیت الله علما امام جمعه کرمانشاه، سطح باغات استان را ۴۲ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: بیش از ۹۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی؛ شامل ۷۰۰ هزار هکتار دیم و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی آبی در استان وجود دارد که در پی آن هستیم تا بیشترین استفاده بهینه را از اراضی دیم استان ببریم.

وی اضافه کرد: در این خصوص برای توانمندسازی کشاورزان دیم کار، با ستاد اجرایی فرمان امام قراردادی منعقد شده و باوجود خشکسالی خوشبختانه نتایج مطلوبی نیز در بحث افزایش تولید در واحد سطح و تغییر معیشت دیم کاران استان حاصل شده است.

سرپرست جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه گفت: برای افزایش درآمد و معیشت کشاورزان در پی آن هستیم تا سطح باغات استان، بویژه در اراضی دیم را توسعه دهیم و برای تولید مطلوب باغات قدیمی باید اصلاح و مدرن شوند.

وی سطح گلخانه های استان را ۵۴ هکتار اعلام کرد و گفت: ۴۵۶ هکتار زعفران نیز در استان کشت شده و تصمیم داریم با گسترش کشت زعفران و صنایع تبدیلی وابسته به آن و برندسازی منافع بیشتری را به کشاورزان استان برسانیم.

سرپرست جهاد کشاورزی کرمانشاه تعداد دام های سبک استان را سه میلیون و ۲۰۰ هزار راس و تعداد دام های سنگین استان را ۲۵۰ هزار راس اعلام کرد و گفت: ظرفیت تولید گوشت قرمز استان ۴۵ هزار تن و گوشت مرغ ۸۱ هزار تن است و در بحث تولید مرغ متکی به استان های دیگر نیستیم و تقریبا خودکفا بحساب می آییم.

وی همچنین میزان تولید مرغ تخم گذار استان کرمانشاه را ۱۰ هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: در این راستا تقریبا ۲۳ هزار تن کمبود تولید داریم.

قاسمی، جهاد کشاورزی استان کرمانشاه را مجموعه ای جهادی عنوان کرد و افزود: تفکر جهادی و مدیریت جهادی همواره گره گشای امور است و این تفکر همواره در این مجموعه جاری بوده است.

وی سپس به موضوع طرح کارآمدسازی نظام یارانه ای بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: طی سال های اخیر ثمره تخصیص ۲۷ میلیارد دلار ارز در کشور تنها افزایش تورم بوده است و در این راستا موضوع طرح کارآمدسازی نظام یارانه ها در کشور مطرح شده است.

قاسمی در پایان گزارش خود به موضوع ارایه دامدار کارت به دامداران برای حمایت از تولید اشاره کرد و گفت: سعی شده است این تسهیلات تا سقف ۵۰ میلیون تومان و ۱۱ درصد سود با کمترین مشکلات اداری به جامعه هدف پرداخت شود.

سید «افشین صفوی» معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کرمانشاه هم گزارشی از توسعه کشت زعفران در استان ارایه داد و افزود: باتلاش های صورت گرفته سطح زیرکشت زعفران استان به ۴۵۶ هکتار رسیده است و در این خصوص پیش بینی می شود ۲ تن زعفران تولید شود.

صفوی میزان تسهیلات بلاعوض ارایه شده برای کشت زعفران را  یک و نیم میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برندسازی و افزایش سطح زیرکشت از جمله برنامه هایی است که به جد برای توسعه کشت زعفران در استان دنبال می شود.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha